قانون اساسی میثاق ملی و مبنای بیعت مردم با حکومت است
تهران - ایرنا - معاون امور بین الملل و دبیر ستاد حقوق بشر با تاکید بر اینکه قانون اساسی میثاق ملی و مبنای بیعت مردم با حکومت است، گفت: صیانت از حقوق مردم در گرو فعال سازی ظرفیتهای موجود در قانون اساسی و تبیین و ترویج جایگاه مهم مردم در مردمسالاری اسلامی است.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا از ستاد حقوق بشر، در آستانه سالروز تصویب قانون اساسی، علی باقری معاون امور بین الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با عباسعلی کدخدایی رئیس پژوهشکده و سخنگوی شورای نگهبان دیدار و گفت وگو کرد.
باقری کنی با حضور در پژوهشکده شورای نگهبان، ضمن گرامیداشت و تبریک سالروز تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران افزود: اصول قانون اساسی عالیترین سند ملی مبتنی بر مبانی و احکام دینی و ریشه در تاریخ و فرهنگ ایران اسلامی است و تعیین ساختارهای حاکمیتی و تدوین شاخصهای کارگزاران حکومتی، مهمترین کارکردهای قانون اساسی برای تضمین استیفای حقوق مردم در عرصه های مختلف است.
معاون امور بین الملل قوه قضاییه با اشاره به این که کارگزاران حکومتی نقش بسیار مهمی در ایجاد اطمینان برای احقاق حقوق مردم دارند، تصریح کرد: شورای نگهبان علاوه بر این که وظیفه صیانت از حقوق مردم در قالب احکام و مبانی شرعی و اصول قانون اساسی دارد، مسئولیت خطیری برای تضمین طهارت کارگزاران حکومتی از هرگونه آلودگی دارد و به همین جهت شورای نگهبان مهمترین نهاد برای صیانت از حقوق مردم محسوب میشود.
دبیر ستاد حقوق بشر با اشاره به ظرفیت مغفول اصل هشتم قانون اساسی، امر به معروف و نهی از منکر را مهمترین سازوکار قانونی که ریشه در باورهای دینی مردم دارد عنون کرد.
باقری کنی افزود: اگر بخواهیم از حقوق مردم بهطور جدی و کامل صیانت کنیم، امر به معروف و نهی از منکر باید بهعنوان حق مردم و مسئولیت حاکمان در ساختارها و سازوکارهای حکمرانی مورد شناسایی قرار گیرد. عرصه حقوق بشر مهم و حیاتی است بنا براین گزارش، عباسعلی کدخدایی رئیس پژوهشکده و سخنگوی شورای نگهبان نیز ضمن تمجید از فعالیتهای ستاد حقوق بشر در زمینه تبیین مواضع جمهوری اسلامی ایران در نهادهای حقوق بشری و مجامع بینالمللی، عرصه حقوق بشر را مهم و حیاتی ارزیابی کرد و افزود: در این عرصه شاهد یک جنگ رسانهای از سوی دشمنان علیه جمهوری اسلامی ایران هستیم که نیازمند تلاش همه برای اثبات حقانیت نظام است.
رئیس پژوهشکده شورای نگهبان با اشاره به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران گفت: نگاهی که قانون اساسی به مردم و بشر دارد بسیار والا و متعالی است و اداره امور کشور متکی به آرای عمومی و مردمی است.
سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: ارزیابی عملکرد حقوق بشری نظام های دیگر که جمهوری اسلامی ایران را به نقض حقوق بشر متهم میکنند نیز مهم است و نباید صرفا در موضع پاسخگویی قرار گرفت.
کدخدایی با اشاره به وظایف شورای نگهبان در صیانت از قانون اساسی اعلام آمادگی کرد گزارشی از نقش شورای نگهبان در صیانت از حقوق مردم و پاسداری از آزادی های عمومی و حقالناس به ستاد حقوق بشر جهت اطلاع ارائه شود.
به گزارش ایرنا، دوازدهم آذر ماه 1358 نخستین قانون اساسی نظام بر پایه پیوند دین و سیاست در جمهوری اسلامی به تصویب ملت ایران رسید. در تاریخ انقلاب های جهان هیچ انقلابی را نمی توان یافت که به فاصله کمتر از دو ماه از پیروزی انقلاب و سقوط رژیم سابق، شکل نظام سیاسی جدید با همه پرسی ملت آنهم با رای قاطع 2/ 98 درصدی رسمیت یابد. بلافاصله انتخابات تعیین خبرگان قانون اساسی برگزار شد و جمعی از دانشمندان و اسلام شناسان ایران از مرداد سال 58 قانون اساسی را تصویب کردند که در تاریخ معاصر کشورهای اسلامی بی نظیر است.
*س_برچسبها_س*