دوشنبه 5 آذر 1403

قرارداد شهرداری تهران با چین / جزئیات جدید مشخص شد

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
قرارداد شهرداری تهران با چین / جزئیات جدید مشخص شد

معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران جزئیات جدیدی را در ارتباط با قرارداد شهرداری با چین در زمینه حمل و نقل ارائه داد.

چندی پیش در جریان سفر تیم مدیریت شهری به چین، قراردادهایی در حوزه حمل و نقل بسته شد و قرار شد تا حمل و نقل پایتخت تحول اساسی پیدا کند.

معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران درباره نحوه قرارداد شهرداری تهران با چینی‌ها در حوزه حمل‌و‌نقل توضیح داد.

لطف‌الله فروزنده؛ معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران، یکی از دستاوردهای سفر به چین را برنامه مدیریت شهری برای جایگزینی ناوگان حمل‌و‌نقل برقی با اتوبوس‌های سوخت فسیلی در پایتخت عنوان کرد.

وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین اقدام سفر تیم مدیریت شهری به چین، تسهیل و توسعه شبکه حمل‌و‌نقل عمومی با رویکرد برقی‌سازی تهران است، افزود: در این سفر قرارداد 2500 دستگاه اتوبوس، 150 هزار موتورسیکلت برقی، 10 هزار ون و 27 هزار خودروی تاکسی‌سواری با سوخت انرژی نو به امضاء رسیده است که همگی در راستای برقی‌سازی شبکه حمل‌ونقل عمومی در پایتخت شکل گرفته است.

معاون شهردار تهران ضمن تشکر از نگاه ویژه شهردار در حوزه توسعه شبکه حمل‌و‌نقل عمومی در پایتخت بیان کرد: نحوه قراداد با چینی‌ها در سه مرحله خلاصه می‌شود، که در مرحله اول واردات به تعداد مشخص شده، و در مرحله دوم تشکیل یک کنسرسیوم با یک تولیدکننده داخلی با حمایت شهرداری تهران است که در واقع قطعات وارد کشور شده و مونتاژ می‌شود؛ و در نهایت در مرحله سوم انتقال تکنولوژی صورت خواهد گرفت.

وی با اشاره به بومی‌سازی تکنولوژی برقی در تهران ادامه داد: بی‌تردید این فرآیند به هنر خودروسازان داخلی بستگی دارد و قطعه‌سازی نیز در کشور بومی‌سازی خواهد شد.

فروزنده گفت: همچنین چینی‌ها پذیرفتند که در کشور سرمایه‌گذاری کنند، که نمونه موفق آن واگن‌سازی است؛ هم‌اکنون در واگن‌سازی چینی‌ها شریک هستند، که بر همین اساس هم انتقال تکنولوژی و هم انتقال منابع صورت خواهد پذیرفت، در این خصوص می‌توان به یکی از بخش مهم و پیچیده و قطار تحت عنوان بوژی واگن اشاره کرد که در داخل ساخته می‌شود.

معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با بیان اینکه می‌توانیم الگویی برای برقی‌سازی شبکه حمل‌و‌نقل عمومی باشیم و در کنار آن نیز انتقال تکنولوژی نیز انجام خواهد شد، گفت: در حال حاضر با ظرفیتی که مجموعه کارخانه‌های اتوبوس‌سازی داخلی دارند، توانستیم تفاهم‌نامه حدود 2 هزار اتوبوس گازوئیلی و 500 اتوبوس برقی را منعقد کنیم.

وی با اشاره به جایگزینی خودروهای سوخت فسیلی در راستای کاهش آلودگی هوا بیان کرد: امیدواریم با همت خودروسازان داخلی و تاکید ویژه وزیر صمت، در این خصوص شاهد تغییر رویکرد جایگزینی خودروهای برقی به جای خودروهای بنزینی و گازوئیلی و کاهش آلودگی هوا در کلانشهر تهران باشیم.

شهردار تهران با اشاره به دستاوردهای سفرش به چین گفت: قراردادهای ما با کشور چین در قالب خرید خودرو و دیگر برنامه‌ها در بخش‌های مختلف بین 12 تا 13 میلیارد یورو است.

به گفته زاکانی، ساختمان سازی و هتل سازی سر فصل دیگری در خصوص همکاری طرفین است و عدد اولیه 12 میلیارد یورو می‌شد و بعد از آن کارشناسان ما به چین رفتند و برای قرارداد از کارخانجات بازدید و گزارشی در این خصوص ارایه کردند.

وی اظهار کرد: هفته پیش به چین رفتیم و پنج موضوع سرفصل تعریف شد و برای اولین بار به اذعان رییس بانک مرکزی، قرار شد چین تحویل مالی و سرمایه گذاری کند که چیزی بین 12 تا 13 میلیارد یورو کل ارتباط و تعامل است.