پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

قرارداد 311 میلیون دلاری پنتاگون جهت تامین 1800 موشک جاولین برای اوکراین

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
قرارداد 311 میلیون دلاری پنتاگون جهت تامین 1800 موشک جاولین برای اوکراین

وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) قراردادی به ارزش 311 میلیون دلار را با شرکت‌های لاکهید مارتین و ریتون برای تامین 1800 سیستم موشکی ضدتانک جاولین به اوکراین امضا کرد که بخشی از بسته 600 میلیون دلاری جدید تسلیحاتی واشنگتن به کی یف است.

به گزارش ایرنا، ویلیام لاپلانت معاون وزیر دفاع آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد این قرارداد نشانه تعهد ارتش آمریکا به تقویت صنعت داخلی و حمایت از متحدان و شرکای خود است.

بر اساس اعلام وزارت دفاع آمریکا، در چارچوب طرح تولید موشک های جاولین تاکنون بیش از 50 هزار موشک و 12 هزار واحد پرتاب تولید شده است.

پیش بینی می شود ارتش آمریکا تا سال 2050 از موشک هدایت شونده ضد تانک جاولین استفاده کند.

به گفته آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا، واشنگتن یک بسته تسلیحاتی به ارزش 600 میلیون دلار به اوکراین اختصاص داده است که شامل 1800 موشک جاولین یاد شده می شود.

به گزارش ایرنا، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا درباره اوکراین روز پنجشنبه به وقت محلی در گفتگو با سی ان ان گفت واشنگتن تا هر زمان که لازم باشد در کنار اوکراین خواهد ایستاد.

جان کربی با بیان این ادعا که پوتین در اوکراین تحت فشار است، اعلام کرد به زودی بسته کمک های جدیدی به اوکراین را اعلام خواهیم کرد.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه موشک‌های دوربرد تحویلی آمریکا به اوکراین را خط قرمز روسیه خواند و گفت در صورت استفاده از این موشک‌ها توسط کی‌یف، روسیه حق دفاع از خاکش را برای خود محفوظ می‌داند.

به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، وزارت امورخارجه روسیه روز پنجشنبه اعلام کرد که اگر ایالات متحده تصمیم بگیرد موشک‌های دوربرد به کی‌یف تحویل دهد، از خط قرمز این کشور عبور کرده و به یکی از دو طرف مستقیم درگیری تبدیل خواهد شد.

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امورخارجه روسیه در یک نشست خبری گفت، در صورت تحویل چنین موشک‌هایی از سوی آمریکا به اوکراین و استفاده از آن، روسیه حق دفاع از خاکش را برای خود محفوظ می‌داند.

واشنگتن آشکارا موشک‌های پیشرفته GMLRS را که در سامانه هیمارس استفاده می‌شوند، در اختیار اوکراین قرار داده است که قادر است اهداف را تا 80 کیلومتر هدف قرار دهد.

مقامات آمریکایی می‌گویند اوکراین قول داده است که از موشک‌های آمریکا برای حمله به روسیه استفاده نکند. این ادعای آمریکا در حالی بیان شده است که اوکراین در 9 آگوست (18مرداد) پایگاه هوایی روسیه در ساکی را مورد حمله موشکی قرار داده بود.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در 21 فوریه 2022 (دوم اسفند 1400) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

در 23 فوریه (4 اسفند) و تنها یک روز پیش از آغاز جنگ اوکراین، شورای اتحادیه اروپا در واکنش به این اقدام نخستین بسته تحریمی را علیه روسیه تصویب کرد.

پوتین روز پنجشنبه 24 فوریه (5 اسفند 1400) نیز عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.