قصرقند، قلعهگنج و بشاگرد؛ 3 شهرستان سیلزده در 3 استان
آسمان و زمین جنوب و جنوب شرق کشورمان از حدود 10 روز قبل میزبان سیلی از مهربانیهاست تا با امدادرسانی شبانهروزی، مرهمی باشند بر زخم مردم سیلدیده در مناطق سیلزده؛ از دیار «حاج قاسم»ها و سرزمین اساطیری سیستان و بلوچستان تا هرمزگان؛ جنوبیترین استان ایرانی در ساحل خلیج همیشه فارس و دریای نیلگون عمان.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، آسمان و زمین جنوب و جنوب شرق کشورمان از حدود 10 روز قبل میزبان سیلی از مهربانیهاست تا با امدادرسانی شبانهروزی، مرهمی باشند بر زخم مردم سیلدیده در مناطق سیلزده؛ از دیدار «حاج قاسم»ها و سرزمین اساطیری سیستان و بلوچستان تا هرمزگان؛ این جنوبیترین استان ایرانی در ساحل خلیج همیشه فارس و دریای نیلگون عمان.
استان کرمان با مساحتی بالغ بر 183 هزار و 285 کیلومتر مربع، پهناورترین استان ایران به شمار میرود و با 23 شهرستان، 58 بخش، 71 شهر، 151 دهستان و 11 هزار و 697 آبادی مسکونی در جنوب خاوری ایران اسلامی آرام گرفته است.
سرزمین اساطیری سیستان و بلوچستان هم که از دو ناحیه شمال (سیستان) و جنوب (بلوچستان) تشکیل میشود با 20 شهرستان، 50 بخش، 47 شهر و 115 دهستان به عنوان پهناورترین استان در ناحیه جنوب شرق کشور واقع شده است. این استان هزار و 210 کیلومتر مرز خاکی با دوکشور پاکستان و افغانستان و 370 کیلومتر مرزآبی در کرانههای شمالی دریای عمان دارد.
استان هرمزگان نیز به عنوان جنوبیترین استان ایران با 1 میلیون و 578 هزار و 183 نفر جمعیت در ساحل خلیج همیشه فارس و دریای عمان قرار دارد. این استان با 13 شهرستان، 38 شهر، 38 بخش و هزار و 277 روستا از شمال غربی و غرب با استانهای فارس و بوشهر و از شرق با سیستان و بلوچستان همسایه بوده و جنوب آن را آبهای گرم خلیج فارس و دریای عمان به صورت نواری به طول تقریبی 900 کیلومتر در بر گرفته است.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی 23 دی 1398 در پیامی دستگاههای دولتی و مجموعههای مردمی را به یاری هر چه بیشتر مردم عزیز مناطق سیلزده فراخواندند.
فرمانده کل سپاه، رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس جمهور از مناطق سیلزده بازدید کردهاند.
محمدباقر نوبخت به منظور بازدید از مناطق سیلزده، افتتاح خانههای روستایی در شهرستانهای چابهار، کنارک و خاش و شرکت در شورای برنامهریزی و توسعه استان، ظهر امروز وارد فرودگاه کنارک شد. رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در سفر خود به چابهار گفت: با تصمیم رئیس جمهور و هیئت دولت، بیش از 16 هزار واحد مسکونی در جنوب سیستان و بلوچستان احداث و 8 هزار واحد هم بازسازی میشود. نوبخت با اشاره به اینکه هزار و 800 میلیارد تومان برای ساخت و بهسازی واحدهای مسکونی اختصاص یافته است، افزود: سال گذشته هم قرار بود در طرح حمایتی مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی 13 هزار واحد مسکونی در سیستان و بلوچستان احداث شود که امروز 2 هزار و 700 واحد آن آماده بهره برداری است. رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین به خط ریلی چابهار به زاهدان اشاره کرد و گفت: قطعه چهارم این طرح با بیش از 600 کیلومتر آغاز شده و باید تا سال آینده به بهره برداری برسد. نوبخت در ادامه به خسارتهای حوزههای کشاورزی و صنعت هم اشاره کرد و گفت: پس از اینکه خسارتها در این حوزهها ارزیابی شود در هیئت دولت تصمیمات لازم اتخاذ خواهد شد. آخرین وضعیت مناطق سیلزده قصرقند رحیمبخش پاکاندیش در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، با اشاره به اقدامات صورت گرفته پس از بارندگیهای اخیر در شهرستان قصرقند گفت: بارندگیهای سیل آسا در جنوب استان سیستان و بلوچستان، از مجموع 151 پارچه آبادی شهرستان قصرقند، تعداد 141 روستا با جمعیت 11 هزار خانواری آن را نیز مستقیما تحت تاثیر قرار داد. وی ادامه داد: سیلاب اخیر به زیرساختهای شهرستان قصرقند از جمله راههای ارتباطی، برق، مخابرات، کشاورزی، تاسیسات شهری و روستایی، مسکن، حوزه بهداشت و درمان، آب شهری و روستایی خساراتی وارد کرده است. فرماندار قصرقند اضافه کرد: سیل اخیر تاکنون 220 میلیارد تومان خسارت به این شهرستان وارد کرده که بیشترین میزان آن در حوزه راهداری و حمل و نقل جاده ای است؛ البته میزان خسارات در حوزه کشاورزی و آب منطقهای نیز بالاست. پاک اندیش با بیان اینکه رودخانه کاجو، از ارتفاعات کوههای کاجو سرچشمه میگیرد و در سرشاخههای آن میزان بارندگی در حدود 200 میلی متری گزارش شد، گفت: در سطح شهرستان معدل 110 میلی متر بارندگی داشتیم. این حجم وسیع آب باعث شد، پل ورودی شهر قصر قند و نیز تعداد 13 دهنه پلهای ارتباطی کاملا تخریب و سیلبند حفاظتی شهر نیز که قدمتی 40ساله دارد، تخریب شود و برای ترمیم آن حداقل 40 میلیارد تومان اعتبار لازم است. وی با توجه به حجم بالای خسارات سیل اخیر به بخش حمل و نقل جادهای اظهار داشت: تسریع در بازسازی پلهای تخریبی ورودی شهر، احداث پل در روستای حمیری بخش ساربوک نیز از اولویتهاست چرا که مشکل 12 هزار نفر از بخش ساربوک با احداث پل حل میشود و مردم در انتقال به مرکز شهرستان مشکلاتشان رفع خواهد شد. همچنین تکمیل راه دسترسی قصر قند به تلنگ که یک سوم جمعیت شهرستان در این محدوده است و نیز پلها، ابنیهها و آبنماهای تخریب شده، از اهمیت بالایی برخوردار است.- بیشتر بخوانید: 11 روستای کوهستانی جاسک و 10 روستا در بشاگرد دچار انسداد مسیر هستند / خسارت سیل به 21 مدرسه