قطب تولید توتون کشور در گیرودار خام فروشی / تلاش برای سرمایهگذاری 20 میلیون یورویی در دخانیات گلستان
با وجود اینکه استان گلستان 60 درصد توتون کشور را تولید میکند اما تنها 10 درصد از این تولید در کارخانجات استان تبدیل به سیگار میشود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا و به نقل از گلستان ما؛ یکی از مشکلاتی که دخانیات کشور با آن دست و پنجه نرم میکند ورود دلالان غیر دخانی بود و این مهم باعث شد که تنظیم بازار از دسترس دخانیات خارج شود، مسئولان شرکت دخانیات میگویند که خام فروشی این محصول از مجاری غیرقانونی برای کشور آوردهای ندارد و از سویی دیگر بخش عمدهای از نیاز کشور از خارج از کشور و به شکل قاچاق وارد این استان میشود.
یکی از مشکلات شرکت دخانیات در سال گذشته واگذاری توتون به کارخانجات غیرمجاز و کارگاههای زیر زمینی که باعث تولید تنباکوهای غیراستاندار و قاچاق توتون به دیگر کشورها بود و دخانیات در تلاش است که با افزایش رضایتمندی توتونکاران نظر آنها را برای عرضه این محصول به شرکتهای دخانی جلب کند ولی کشاورزان که از سالهای گذشته که بدعهدهیها اتفاق افتاده بیم دارند و خواهان آن هستند که این بازار انحصار نشود.
اما این مسأله باعث آسیب به شرکت دخانیات استان گلستان شده و این شرکت که روزی صادرات به کشورهایی مثل ترکیه، روسیه، آذربایجان، عراق و گرجستان داشت با ورود خریداران غیردخانی این بازارها را از دست بدهد چرا که میگویند کشورهای مقصد از هر طریقی نسبت به تهیه توتون مورد نیاز خود چه از مبادی رسمی و چه غیررسمی مبادرت میکنند.
اما به نظر میرسد که کشاورزان گلستانی امسال با اجرای بسته ویژه حمایتی به شرکت دخانیات اعتماد کردند و بنا به گفته مهران یونسی تا روز گذشته پیشبینی محصول توتون در استان سه هزار و 370 تن بود که نسبت به سال گذشته رشد قابل توجهای دارد.
به گفته وی در شهرستان گرگان و علی آباد کتول کمتر از یک ماه دیگر نشا کاری توتون انجام میشود و در مینودشت و دوزین در حال انعقاد پیمان هستیم و پیشبینی میکنیم در انعقاد قراردادها نسبت به سال گذشته شاهد رشد 50 درصدی باشیم.
با وجود اینکه استان گلستان 60 درصد توتون کشور را تولید میکند اما تنها 10 درصد از این تولید در کارخانجات استان تبدیل به سیگار میشود و یکی از دلایل این مهم گران بودن صنعت تولید سیگار بیان میشود ولی قطعاً توتون مرغوب استان گلستان یا در دیگر استانهای کشور استحصال میشود و یا آنکه از طریق صادرات به صورت خام از کشور خارج خواهد شد که در هر دو صورت ارزش افزوده چندانی برای این استان نخواهد داشت.
مسئولان شرکت دخانیات میگویند به دنبال سرمایهگذاری 20 میلیون یوروی هستند و اگر این اتفاق بیفتد میتوانند تا 40 درصد تولیدات استان را تبدیل به سیگار کنند که بخش عمدهای از آن صادر خواهد شد و این به معنی آن است که ارزآوری هم خواهد داشت.
از سویی دیگر به گفته یونسی با انعقاد تفاهم نامهای با شرکتی در کشور ثالث بنا دارند فیلترهای ماشین آلات سیگار در استان تولید شود و کشور از ورود این فیلترها از کشور مالزی و یا از دبی بینیاز باشد.
مسئولان دخانیات ابرازامیدواری کردند که تا پایان سال بتوانند خط تولید آن را در استان راهاندازی کنند و حال باید دید که این مهم تا چه میزان در استان رقم خواهد خورد.
انتهای پیام /