شنبه 3 آذر 1403

قطعی شدن افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته پزشکی

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
قطعی شدن افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته پزشکی

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ابوالفضل باقری فرد درباره مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته پر متقاضی علوم پزشکی یعنی پزشکی برای سال 1403 گفت: طی جلساتی که بین وزارت بهداشت و شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد مقرر شد که با تمهیداتی که صورت گرفته است این مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو برای سال جاری اجرایی شود. افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو...

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ابوالفضل باقری فرد درباره مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته پر متقاضی علوم پزشکی یعنی پزشکی برای سال 1403 گفت: طی جلساتی که بین وزارت بهداشت و شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد مقرر شد که با تمهیداتی که صورت گرفته است این مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو برای سال جاری اجرایی شود.

افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته پزشکی به منظور جبران کمبود پزشک و دسترسی عادلانه همه مناطق کشور به خدمات پزشکی و سلامت نمونه‌ای از اقداماتی است که با تلاش و پیگیری مستمر دولت خدمتگزار عملیاتی شد. پیش از این در دولت‌های گذشته با وجود اینکه نمایندگان مجلس بار‌ها افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی در رشته‌های عمومی و تخصص و دندانپزشکی را به عنوان یکی از مطالبات مردمی به ویژه در مناطق محروم و کمتر برخوردار مطرح کرده بودند و شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این زمینه دست به کار شده بود، اما بر زمین مانده بود

این مطالبه با پیگیری و تمرکز دولت سیزدهم در اجرای قانون و مطالبات مردم و نیاز کشور از کنکور 1401 عملی شد و قرار است که تا سال 1404 هرساله 20 درصد به این ظرفیت اضافه شود. اما اقدامات دولت سیزدهم فقط به افزایش سرمایه انسانی در بخش سلامت محدود نماند و دولت مردمی در عمر کوتاه خود تسهیل‌گر مسیر سلامت جامعه در راستای ارتقای توسعه کشور بوده است.

رشد 11 درصدی صنعت داروسازی کشور در آخرین سال فعالیت دولت سیزدهم رشد 11 درصدی صنعت داروسازی کشور در سال 1402 یکی از دستاورد‌های مهم دولت خدمتگزار است. تمرکز و توسعه این بخش می‌تواند امید آفرین باشد چراکه نیاز دارویی کشور با توجه به شرایط تحریم تا اندازه زیادی برطرف و متکی به داخل کشور می‌شود.

همچنین طبق آمار‌های موجود رشد داروخانه‌ها در کشور از سال 1400 همزمان با شروع به کار دولت سیزدهم در مقایسه با سال‌های پیش از آن چشمگیر بوده و با رشد 23 درصدی به 16 هزار و 141 داروخانه در سطح کشور رسیده است. هر چند این رقم در مقایسه با کشور‌های عض OECD کمتر است، اما همین رشد 23 درصدی نیز گامی مهم در خدمت رسانی دارویی در بخش سلامت کشور است.

اسفند ماه 1402 بهرام عین الهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از افزایش حق‌الزحمه دستیاران و کارورزان پزشکی خبر داد. در ادامه در ابتدای سال 1403 وزیر بهداشت، از تصویب افزایش 45 درصدی حقوق دستیاران پزشکی در سال 1403 در هیأت دولت خبر داد و گفت: در شروع دولت دستیاران پزشکی مجرد 2 میلیون و دستیاران پزشکی متأهل سه میلیون تومان حق الزحمه دریافت می‌کردند، در همان ماه‌های نخست دولت، وزارت بهداشت از محل درآمد‌های اختصاصی حقوق دستیاران را افزایش داد.

پوشش 90 درصدی تعرفه درمان ناباوری

هزینه‌های درمان زوج‌های نابارور یکی از چالش‌های درمان بخصوص برای خانواده‌های کم بضاعت بود که با توجه خاص دولت سیزدهم پوشش بیمه‌ای این افراد به 90 درصد افزایش بافت. بهمن سال 1403 معاون دفتر تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران گفت: خدمات فوق تخصصی درمان ناباروری در مراکز دولتی با تعرفه 90 درصد پوشش داده می‌شود.

23 خرداد ماه جاری نیز دبیر ستاد ملی جمعیت کشور از پوشش 90 درصدی هزینه‌های درمان ناباروری در مراکز دولتی و 70 درصدی در مراکز خصوصی توسط بیمه خبرداد. پیگیری دولت سیزدهم و تاکید ویژه شهید آیت الله رئیسی بر خدمت‌رسانی در همه بخش‌ها و حوزه‌ها به ویژه حوزه سلامت بسیار ارزنده و شایان توجه است. آنچه در سند تحول دولت، قانون اساسی کشور و مطالبات مردمی در وعده‌های رییس‌جمهور شهید با مردم تعریف شده بود در طول نزدیک به سه سال خدمت صادقانه تا اندازه‌ای محقق و به شعار وعده محدود نشد.

اکنون در آستانه برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری چهاردهم انتظار می‌رود که نامزد‌های ریاست‌جمهوری راه شهدای خدمت را دنبال کنند و در تبلیغات انتخاباتی با مردم صادق باشند. مردم انتظار دارند کسی که به عنوان منتخب آن‌ها و رییس‌جمهور برگزیده می‌شود در نهایت در مسیر خدمت همچون رییس‌جمهور شهید و عمل به جای شعار کوشا باشد و خود را خدمتگزار و از جنس مردم بداند.