سه‌شنبه 4 دی 1403

قوه قضاییه به دنبال برخط کردن محاکم قضایی است

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
قوه قضاییه به دنبال برخط کردن محاکم قضایی است

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام حمزه خلیلی روز جمعه در آیین پایانی مسابقات «شبیه سازی دادگاه» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد افزود: در این شرایط مردم متوجه عادلانه بودن یا غیرعادلانه بودن رسیدگی ها در محاکم قضایی خواهند شد. وی اظهار کرد: اعتقاد ما بر این است که شیوه های رسیدگی به پرونده ها در محاکم قضایی باید برخط شود لذا از دانشگاه ها و مجامع علمی انتظار داریم...

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام حمزه خلیلی روز جمعه در آیین پایانی مسابقات «شبیه سازی دادگاه» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد افزود: در این شرایط مردم متوجه عادلانه بودن یا غیرعادلانه بودن رسیدگی ها در محاکم قضایی خواهند شد.

وی اظهار کرد: اعتقاد ما بر این است که شیوه های رسیدگی به پرونده ها در محاکم قضایی باید برخط شود لذا از دانشگاه ها و مجامع علمی انتظار داریم تا دستاوردهای خود در راستای رسیدگی های عادلانه را در اختیار دستگاه عدلیه قرار دهند از این رو ارتباط ما با این مجامع می تواند گسترده باشد.

معاون اول قوه قضاییه گفت: وقتی می گوییم دادگاه های برخط داریم به این معناست که نظارت همگانی بر محکمه جاری است، زمانی که چهارچوب ها ریخته و کنترل های اجتماعی بر رسیدگی های حکمفرما شود، قضاوت ها عادلانه تر خواهد شد.

خلیلی افزود: با بهره گیری از شیوه های نوین در محاکم قضایی می توانیم به عدالت واقعی دست یابیم، آن عدالتی که با طبع بشر سازگار است و انسان با هر گرایش و مذهب و دین و فرهنگی آن عدالت را تحسین خواهد کرد زیرا انسان به طور فطری زیبایی را دوست دارد و آن را تحسین می کند.

وی اضافه کرد: عدالت یک مفهوم ثابت و تغییرناپذیر است و همه باور دارند که عدالت به معنای توازن و انصاف است اما آنچه قابل تغییر است شیوه های رسیدن به این عدالت است که باید با بهره گیری از امکانات جدید از شیوه های سنتی به سمت شیوه های نو در محاکم قضایی استفاده کرد

معاون اول قوه قضاییه گفت: امام علی (ع) بر 2 چیز تاکید داشتند و بسیار حساس بودند، نخست اتحاد و انسجام ملت و دوم عدالت و عدل که برای تحقق آنها در زیست اجتماعی خود بسیار تلاش کردند.

خلیلی افزود: عدالت به معنای قرار دادن هر چیز در جای خود است و زمان و مکان نمی شناسند لذا باید از هر شیوه ای که با طبع بشر سازگار است و ما را به برقراری عدل و رسیدگی های عادلانه در محاکم سوق می دهد بهره بگیریم.