قیام دانشگاهی آمریکا تبدیل به یک قیام همهگیر اجتماعی میشود
یک استاد دانشگاه گفت: دور نیست قیام دانشگاهی تبدیل به یک قیام همهگیر اجتماعی شود چراکه دفاع و حمایت همهجانبه دولت آمریکا از کودک کشی و نسلکشی رژیم صهیونیستی آبرویی برای سرمایههای اجتماعی و سیاسی آمریکا باقی نگذاشته است.
سعید عبدالملکی عضو هیئتعلمی دانشگاه پبام نور در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، با اشاره به خیزش جهانی دانشجویان به خصوص در کشورهای غربی و آمریکا علیه رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم غزه اظهار داشت: فوکویاما در کتاب پایان تاریخ، نظام لیبرال دموکراسی را بهترین و نهاییترین نسخه حکمرانی معرفی میکند که بدیلی برای آن وجود ندارد؛ به زعم وی این الگو تنها نظامی است که میتواند انسانها را برای همیشه خوشبخت نگه دارد اما در انتهای کتاب دیدگاه خود را نقض میکند و به تضاد روانی ناشی از رفاه، صلح و غرور لجامگسیختهای اشاره میکند که نتیجه حکمرانی دموکراسی لیبرال است.
وی افزود: به اعتقاد وی غرور بیجا از یکسو و اشباع روانی ناشی از رفاه، برابری و آزادی و صلح از دیگر سو نظامهای غربی را به گام مرگ میفرستد چراکه مقادیر گستردهای از تسلیحات کشتارجمعی و هستهای در اختیار آنها است.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه آنچه امروز در دانشگاههای آمریکا میگذرد نوعی تضاد روانی ناشی از بیماری نظام لیبرال دموکراسی است، افزود: علیرغم آنکه نظام سیاسی غرب مدعی بود که دموکراسی لیبرال بهترین گزینه است اما بهواقع بهترین گزینه نبوده و تنها راهحل ممکن برای حل مسائل بشری نیست. چراکه در این چارچوب، بشر یک تعریف واحد ندارد و به خوب و بد تقسیم میشود و بشر خوب میتواند بشر بد را نابود کند.
وی با بیان اینکه موارد متعددی از مصادیق این نوع ایدئولوژی در صدساله اخیر در جهان وجود داشته است، یادآور شد: آمریکا و اروپا در این سالها به بهانههای مختلف به اقصی نقاط جهان لشکرکشی کردند تا مثلاً دموکراسی و حقوق بشر را به ارمغان بیاورند اما اینک کشوری که خود را مبدأ صدور دموکراسی و نگهبان و مراقب آن میدانست و به بهانه آن جنگ و خونریزی و مبارزه برای جلوگیری از هستهای شدن کشورها راه میانداخت ذات واقعی خود را برملا کرده است.
عبدالملکی با یادآوری اینکه ایالاتمتحده آمریکا در سال 2003 عراق را شخم زد تا بمب هستهای پیدا کند اما دروغی بیش نبود، تصریح کرد: امروز نیز بیش از 35 هزار انسان در غزه کشته شدند که اکثریت آنان زنان و کودکان بیدفاع بودند. لیبرال دموکراسی چه توجیهی برای این نسلکشی دارد؟! در واقع استدلالی که بتواند افکار عمومی جهان و نخبگان دانشگاهی آمریکا را در این خصوص قانع کند، وجود ندارد.
وی گفت: دانشجویان و اساتید دست به قیام سراسری زدند چراکه احساس میکنند این نظام هویت، غرور و انسانیت آنها را غارت کرده است و عملاً با یک نظام میلیتاریستی و اشغالگر روبرو هستند که سیستم دانشگاهی تا به امروز در حکم چرخدندههای این نظام ارتشسالار بوده و وظیفه دانشجویان روغنکاری چرخدندههای این ماشین کشتار بوده است.
وی با اشاره به اینکه سرکوب دانشجویان در آمریکا و دستگیری فاجعهبار اساتید اقتصاد و فلسفه پیامهای مهمی دارد، خاطرنشان کرد: سیاست غرب از دموکراسی، حقوق بشر و آزادی بیان استفاده ابزاری کرده و اکنون بهجایی رسیده که فقط رنگینپوستان نیستند که علیه تبعیض نژادی مبارزه میکنند بلکه داد دانشگاهیان و حتی برخی دولتمردان آمریکا و فرزندان مسئولان این کشور را نیز به صدا درآورده است. دور نیست این قیام دانشگاهی تبدیل به یک قیام همهگیر اجتماعی شود چراکه دفاع و حمایت همهجانبه دولت آمریکا از رژیم صهیونیستی، کودک کشی و نسلکشی این رژیم آبرویی برای سرمایههای اجتماعی و سیاسی آمریکا یعنی ارزشهای آمریکایی باقی نگذاشته است.
عبدالملکی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مرثیه سرایی و دخالت سیاستمداران غربی و آمریکایی در خلال ناآرامیها و اغتشاشات 1401 در ایران گفت: در آن روزها شاهد مرثیهسراییها و اظهارات مداخله جویانه سیاستمداران غربی با عنوان دفاع از آزادی بیان، حقوق بشر، ابراز عقیده و پرهیز از خشونت درباره وقابع کشورمان بودیم اما سرکوب اساتید و دانشجویانی که در حمایت از مردم بیدفاع غزه در دانشگاههای آمریکا به میدان آمدند نشان داد این مفاهیم برای سیاستمداران غرب تنها یک ابزار برای مدیریت و کنترل جوامع و سلطه بر سایر کشورها است و اگر در شرایط خاص قرار بگیرند همه آن مفاهیم شکیل و زیبا را پای امیال و منافعشان قربانی میکنند و به واقع ارزشهای غربی و آمریکایی نوعی کلاهبرداری است.