لابیگری بایدن برای لاپوشانی فساد خانوادگی در بحبوحه انتخابات
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «مایک جوزف مورل»، رئیس اسبق سیا که در سال 2020 با نگارش نامهای جنجالی از گزارشهای موثق و درست درباره انواع فسادهای «هانتر بایدن» اعتبارزدایی کرده بود اکنون اعتراف کرده که ستاد انتخاباتی «جو بایدن» در نگارش آن نامه نقش داشته است. «هانتر بایدن» پسرِ «جو»، رئیسجمهور کنونی آمریکا است و آن نامه در بحبوحه رقابت انتخاباتی 2020 میان پدرش به عنوان...
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «مایک جوزف مورل»، رئیس اسبق سیا که در سال 2020 با نگارش نامهای جنجالی از گزارشهای موثق و درست درباره انواع فسادهای «هانتر بایدن» اعتبارزدایی کرده بود اکنون اعتراف کرده که ستاد انتخاباتی «جو بایدن» در نگارش آن نامه نقش داشته است. «هانتر بایدن» پسرِ «جو»، رئیسجمهور کنونی آمریکا است و آن نامه در بحبوحه رقابت انتخاباتی 2020 میان پدرش به عنوان نامزد حزب دموکرات و «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور وقت آمریکا و نامزد حزب جمهوریخواه منتشر شده بود.
نامه جنجالی
مورل که بین سالهای 2010 تا 2013 ریاست سیا را به عهده داشت مبتکر نامهای بود که در آن ادعا شده بود گزارش روزنامه «نیویورکپست» درباره هانتر بایدن احتمالاً بخشی از کارزار غلطرسانی و دروغرسانی روسیه برای کمک به «دونالد ترامپ» در انتخابات است. آن نامه به امضای 51 مقام سابق اطلاعاتی از جمله مورل رسید و در بحبوحه رقابتهای انتخاباتی مورد توجه بسیار قرار گرفت؛ به حدی که توانست گزارش صحیح روزنامه نیویورکپست درباره فساد هانتر بایدن را در اذهان عمومی از اعتبار ساقط کند. جو بایدن هم در یکی از مناظره هایش با ترامپ، برای رد ادعاهای او درباره فساد خانوادگی به همین نامه استناد کرد. با این حال، سال 2021 بعد از آنکه بایدن در انتخابات پیروز شد نشریه پولیتیکو گزارش داد که اسناد منتشرشده در نیویورکپست واقعیت داشتهاند و 51 امضاکننده نامه مذکور ممکن است با هدف کمک به کارزار انتخاباتی نامزد حزب دموکرات دروغ گفته باشند. روزنامه نیویورکپست بعد از مشخص شدن اینکه نامه 51 مقام سابق اطلاعاتی در رد ادعا علیه هانتر بایدن واقعیت نداشته مطلبی با عنوان «جاسوسهایی که دروغ میگویند» منتشر کرد.
اعترافات مورل
کمیته قضائی مجلس نمایندگان آمریکا اکنون در حال انجام تحقیقاتی درباره آن نامه نادرست و عوامل دخیل در انتشار آن است. مورل اخیراً در یک جلسه استماع مقابل این کمیته حاضر شده و اعتراف کرده «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه فعلی آمریکا که در آن زمان از اعضای ارشد ستاد انتخاباتی بایدن بود اکتبر 2020 با او برای گفتگو درباره آن گزارش نیویورکپست تماس گرفته بود. مورل میگوید بلینکن برای او مطلبی از روزنامه «یو. اس.ای تودی» را ایمیل کرده بود که در آن ادعا میشد «اف. بی. آی» در حال تحقیق درباره احتمال نقشآفرینی روسیه در مطلب روزنامه نیویورکپست علیه هانتر بایدن است. این رئیس سابق سیا اذعان کرده متعاقب یک گفتوگوی تلفنی دیگر با بلینکن مجاب شده نامهای تنظیم کرده و ادعاها علیه بایدن و پسرش را به کارزار تحریف حقایق توسط روسیه منتسب کند. مورل همچنین اذعان کرده قبل از آن تماس تلفنی هیچ قصدی برای نگارش چنین نامهای نداشته، هر چند در خصوص اینکه قصد داشته به جو بایدن برای پیروزی در انتخابات 2020 کمک کند، تردیدی نداشته است. او همچنین میگوید بعد از انتشار نامه مذکور در رسانهها، رئیس ستاد انتخاباتی بایدن با او تماس گرفته و از او بابت انتشار این نامه تشکر کرده است.
جدیدترین ابعاد فساد بایدنها
تحقیقات در خصوص این نامه در حالی در جریان است که فساد مالی خانواده بایدن نیز ابعاد پیچیدهتری به خود گرفته است. چند روز پیش رسانههای آمریکا گزارش دادند دستکم 9 نفر از اعضای خانواده بایدن از قراردادهای تجاری مفسدانهای که با توسل به سوءاستفاده از مناصب سیاسی او بسته شدهاند منتفع شدهاند. در تحقیقاتی که در خصوص این پرونده توسط کمیته نظارتی مجلس نمایندگان در حال انجام است قانونگذاران در تلاش برای مشخص کردن این هستند که آیا فعالیتهای تجاری خانواده بایدن مغایرتی با منافع امنیتی ایالات متحده داشتهاند یا خیر. نمایندگان جمهوریخواه که رقبای سیاسی رئیسجمهورِ دموکرات آمریکا محسوب میشوند مدعی هستند اعضای خانواده او از منصب سیاسی و دسترسیهای حاکمیتی او برای کسب ثروت استفاده کردهاند و این معاملات گاه منافع ملی آمریکا را نیز به خطر انداخته. رسانههای آمریکا پیش از این گزارش دادهاند «هانتر بایدن»، پسر جنجالی بایدن که گزارشهایی هم از اعتیاد شدید او به مواد مخدر منتشر شده در مرکز این قراردادهای مشکوک قرار دارد. هانتر بایدن متهم است از نام پدرش برای بستن قراردادهای جذاب تجاری و مرتبط شدن با شرکتهایی که به فساد اشتهار داشتهاند استفاده کرده است. او البته از سال 2018 نیز به دلیل احتمال فرار مالیاتی تحت تحقیقات قرار دارد. نمایندگان جمهوریخواه میگویند هانتر بایدن، زمانی که پدرش معاون رئیسجمهور آمریکا بود در ازای درخواست مبالغ هنگفت به شرکتهای مرتبط با دولتهای لیبی و چین پیشنهاد لابیگری داده است. او علاوه بر این، افرادی که میخواستهاند کارهایشان انجام شود را به مقامهای بلندپایه دولت آمریکا وصل کرده است. روزنامه نیویورکپست سال 2020 با استناد به یکی از ایمیلهای خود هانتر بایدن نوشته بود او سالانه 10 میلیون دلار از یک میلیاردر چینی صرفا بابت وصل کردن افراد به مقامهای دولت آمریکا دریافت میکند.