لبنان؛ دارو باید در داروخانه باشد نه آنکه عطار بگوید / رونق عطاریهای لبنان به خاطر گرانی دارو
مقامات بهداشت لبنان درباره عوارض استفاده از دوز نادرست محصولات گیاهی هشدار دادهاند.
گرانی کالا و دارو در لبنان باعث رونق کار عطاریها شده است.
به گزارش عصرایارن به نقل از رویترز، عطاریهای لبنان به بیمارانی که از کمبود و گرانی دارو در لبنان رنج میبرند راهکارهای جایگزین و گیاهی ارائه میدهند.
قدمت این حرفه به هزاران سال پیش بازمیگردد و عطاران با تکیه بر معجونهای دستساز گیاهی، ادویهها و روغنهای طبیعی به درمان سرماخوردگی، سرفه و انگل های معده میپردازند.
"محمد عبادین" که زمانی معلم ژیمناسیک بود اکنون در شهر بندری طرابلس لبنان به مشتریان داروهای گیاهی میدهد. او در خانواده عطار به دنیا آمده است.
این مرد 53 ساله از عطاری کوچکش در شمال طرابلس میگوید که تقاضا برای محصولات او در 3 سال گذشته افزایش یافته است.
لبنان در 3 سال گذشته با یکی از بدترین بحرانهای اقتصادی مواجه شده است.
براساس گزارش دسامبر 2021 سازمان عفو بینالملل، پول لبنان در سال 2019 بیش از 90 درصد از ارزش خود را از دست داد. قیمت دارو در این کشور 4 برابر شده است.
سازمان ملل در شهریور گذشته از عدم دسترسی 33 درصد از خانوارهای لبنانی به دارو و مراقبتهای بهداشتی هشدار داد. بیش از نیمی از این خانوادهها قادر به تهیه هیچ دارویی نبودند زیرا دارو بسیار گران یا نایاب بود.
دولت لبنان در نیمه دوم سال سال گذشته به خاطر کمبود نقدیگی یارانه بسیاری از داروهای مزمن مانند سرطان را لغو کرد که باعث گرانی بیشتر این داروها شد.
"عمرالرافعی" یکی دیگر از عطاران لبنان میگوید: "قیمت داروهای دیابت در حال حاضر بیش از یک میلیون لیره لبنان است تقریبا دو برابر حداقل دستمزه 600 هزار لیرهای در این کشور".
این عطار 48 ساله میگوید: "بیماران می توانند به جای این داروی گران یک داروی گیاهی 50 هزار لیره ای (لبنان) از ما بخرند.
"فراس الابیض" سرپرست وزارت بهداشت لبنان از عدم دسترستی بیماران به داروهای سرطان و تمایل بیماران به استفاده از داروی عطاریها ابراز آگاهی کرد.
مقامات بهداشت لبنان درباره عوارض استفاده از دوز نادرست محصولات گیاهی هشدار دادهاند.
تماشاخانه