لزوم تقویت تولید و معیشت مردم در بودجه 1401؛ وقتی جهش اقتصادی رهگشای مشکلات کشور است
در میزگردی که با محوریت بودجه سال آینده برگزار شد که کارشناسان معتقدند مجلس و دولت در بودجه 1401 باید یک جهش اقتصادی را ایجاد کنند تا تولید و معیشت تقویت شود به نحوی که کم کاری های گذشته جبران شود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ایلام بیدار ، پیروزی انقلاب اسلامی سرآغاز انقلابی مردمی بود که پیام آن به تمام دنیا مخابره شد وهمه دنیا پیام آن را دریافت کردند وندای آزادگی در کشورهای مختلف پیچید.
با وجود فراز ونشیب های فراوان و دشمنی های مختلف ایران اسلامی امروز به یکی از کشورهای مهم و تاثیر گذار در سطح دنیا تبدیل شده وبرخی معادلات جهانی بدون حضور ایران حل نخواهد شد واین درحالی است که زمانی ایران نقش پادوی آمریکا در منطقه را داشت و اوامر آن ها را اطاعت می کرد.
پیشرفت های انقلاب اسلامی وسیع وقابل توجه است به طوری که امروز در بسیاری از زمینه ها کارهای بزرگی صورت گرفته و شرایط امروز کشور حاکی از تاثیر گذاری ایران بر روی سایر کشورها است، اما در برخی از زمینه های همچنان نیاز به کار بیشتر داریم تا به وضع مطلوب برسیم.
امروز در حوزه اقتصاد فضایی فراهم شده که عده ای هنوز در شرایط زندگی می کنند که قطعا مربوط به ایران نیست وآمار هایی که از این افراد به دست می آید با آنچه در واقعیت است تفاوت دارد.
اکنون در شرایطی هستیم که بودجه 1401 در مجلس در حال تدوین و نهایی شدن که بهتر است دو مقوله تولید و معیشت مردم با جهشی در حوزه اقتصاد بتواند کشور را در وضعیت پیشرفت قرار دهد.
در میزگردی که با کارشناسان به صورت مجازی برگزار شد بودجه 1401 مورد بررسی قرار گرفت که پیشنهاداتی برای بهبود رویکرد در سال آینده مورد بررسی قرار گرفت.
بودجه با نگاه به جهش اقتصادی تدوین شود
سید "صمد شفیعی"، کارشناس مسائل اقتصادی و مدرس دانشگاه در گفتگو با خبرنگار ایلام بیدار گفت: در شرایطی که امروز قرار داریم به جهش اقتصادی نیاز داریم تا مشکلات کشور مرتفع گردد.
وی اظهار کرد: شرایط ناپایدار اقتصادی باعث تحمیل هزینه های گزاف برمردم شده تا جایی که مردم مجبور به حذف بخشی از هزینه امورات مهم خود هستند ودر حال حاضر فقط به تامین مواد غذایی فکر می کنند.
شفیعی در ادامه گفت: جهش اقتصادی هم شامل حذف قوانین زائد و هم شامل ایجاد رویکردهای جدید و تاثیر گذار است تا به پیشرفت دست پیدا کرد.
مردم نیازمند بهبود وضعیت کار وتولید هستند
"علی فریادی" کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار ایلام بیدار گفت: دولت حرکت خوبی را برای بهبود کسب وکار ومعیشت مردم شروع کرده وبا تدوین مناسب بودجه در سال آینده بایدآن را ادامه دهد.
وی اظهار کرد: در شرایط کنونی فرصتی مهیا شده تا با جهش در حوزه اقتصاد سازوکارها را به سمت تولید وصنعتی شدن پیش ببریم تا فضای اقتصادی کشورعلاوه بر بهبود در شرایط مناسبی قرار داشته باشد و دست دلالان و سودجویان کوتاه شود.
فریادی در ادامه گفت: جهش اقتصادی نیازمند اصلاح رویکردها و ساختار ها برای شفافیت و حرکت به سمت تولید و کمک به معیشت مردم است.
کارشناس مسائل اقتصادی خاطرنشان کرد: اکنون در شرایطی هستیم که باید رونق اقتصادی ایجاد شود تا کم کاری های گذشته جبران شده و در شرایط ثبات اقتصادی کسب وکارها رونق بگیرد.
نقش اقتصاد مقاومتی در بودجه پررنگ تر شود
فریادی در ادامه گفت: دولت و مجلس باید شرایط کشور را به واقعیت زندگی مردم در مناطق مختلف بسنجد وبراساس آن برنامه ریزی کند تا گره اقتصادی بازشود.
وی بیان داشت: به رویکرد اسلامی برای حل مشکلات مردم نیاز داریم زیرا مدل های غربی اقتصاد را با مشکل روبه رو ساخته، بنابراین باید از ظرفیت داخل واستعدادهای کشوری بهترین استفاده را بکنیم.
کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: رونق تولید و اقتصاد مقاومتی از جمله مواردی هستند که گره گشای اقتصادی هستند و می توان با بهره گیری مناسب از ظرفیت های داخلی این مورد را ارتقا داد.
اصلاح رویکردها و مبارزه با فساد یک ضرورت است
حجت الاسلام احمد امرایی امام جمعه دره شهر در گفتگو با خبرنگار ایلام بیدار گفت: مبارزه با فساد یکی از ضرورت های جامعه امروز تا دست افراد سودجو از ثروت های ملی برداشته شود.
وی افزود: آن چه که مشاهده می شود سودهایی کلانی است که مفسدان از خلاهای قانونی یا روابط بهره برداری می کنند بنابراین لازم تا همه به قوه قضاییه تا دستگیری این افراد کمک کنند.
امرایی در ادامه گفت: البته باید خلاهای قانونی و نظارت ها تقویت شود تا شاهد وجود مفسدان اقتصادی نباشیم والبته در پست های دولتی از افراد لایق استفاده شود.
امام جمعه دره شهر تصریح کرد: ایران اسلامی دارای استعدادهای فراوانی است که قطعا می تواند چهره کشور را دگرگون سازد به شرطی که بتوان از آن استفاده بهینه کرد.
مردم باید جهش اقتصادی را احساس کنند
"سید صمد شفیعی"، مدرس دانشگاه در ادامه گفت: بهبود رویکردها باید طوری باشد که مردم آن را احساس کنندو ببینند تا با آن همگام شوند.
وی افزود: اینکه مردم تغییری را احساس کنند لازمه آن این است که رویکردها اصلاح شود و روند اجرای قانون با دقت پیگیری شود.
انتهای پیام / ر