چهارشنبه 3 بهمن 1403

لزوم دسترسی شهرداری به نقشه ساختمان‌های ناایمن پایتخت

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
لزوم دسترسی شهرداری به نقشه ساختمان‌های ناایمن پایتخت

شهردار تهران بر لزوم در اختیار قرار گرفتن نقشه ساختمان‌های ناایمن در تهران برای شهرداری تهران تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، پیروز حناچی در حاشیه جلسه امروز سه شنبه شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران گفت: براساس توافقی که با شرکت ایران خودرو دیزل انجام شده مقرر است 120 دستگاه اتوبوس و 120 دستگاه مینی بوس برای شهر تهران تولید شود که این قرارداد از حدود اختیارات شهردار و شرکت اتوبوسرانی تهران بالاتر بود لذا برای تحقق آن نیازمند کسب مجوز از شورای شهر بودیم. در همین راستا این لایحه در قالب دو فوریت در جهت حل مشکلات شهر تهران در زمینه حمل و نقل عمومی امروز به شورا تقدیم شد.

وی افزود: شهر تهران 5800 دستگاه اتوبوس فعال دارد که حدود 60 درصد آنها عمری بین 8 تا 10 سال دارند. لذا برای نوسازی این ناوگان باید گام‌های جدی برداشته شود. البته عمر بالای 10سال برای اتوبوس‌ها به این معناست که آنها کار نمی‌کنند و لازم است که هر چه سریعتر نسبت به نوسازی آنها اقدام شود. همچنین اگر شرکت‌های داخلی دیگری نیز در این زمینه توان تولید داشته باشند ما آمادگی تعامل و توافق با آنها را داریم.

شهردار تهران درخواست دیگر شهرداری که در این جلسه مطرح شده بود را بررسی طرح تفصیلی منطقه 22 خواند و افزود: لایحه بررسی طرح تفصیلی منطقه 22 به صورت یک فوریت در این جلسه مطرح شد که امیدواریم پس از بررسی و تأیید شورا ابلاغ شود.

حناچی در خصوص اعلام ساختمان‌های ناایمن شهر تهران نیز گفت: برخی از ساختمان‌ها که به عنوان ساختمان‌های ناایمن شمرده می‌شود در زمانی ساخته شدند که اجرای مقررات ملی ساختمان اساسا اجرا نمی‌شد. به طور کلی حدود 33 هزار بنا که اعم آنها نا ایمن شناخته شدند وجود دارد که به مرور ناایمن بودن آنها به مالکان ساختمان ابلاغ خواهد شد و اعلام می‌شود که ساختمان آنها در چه وضعیتی قرار دارد البته در این حوزه خلاء قانونی وجود دارد که صرفا اعلام ناایمن بودن کافی نیست هر چند که دادستان در این زمینه همراه است.

وی تاکید کرد: داشتن نقشه‌های همه این پلاک‌ها امری ضروری است و از سال 1386 نقشه همه ساختمان‌های ساخته شده را داریم اما قبل از آن این نقشه‌ها وجود ندارد.

شهردار تهران در پاسخ به سوالی در خصوص طراحی نمای میدان حسن آباد نیز گفت: نمای این میدان برعهده شهرداری است اما پشت آن به عهده بخش خصوصی است که مسابقه‌ای در این زمینه برگزار شده و نتایج آن نیز مشخص شده است.

حناچی بار دیگر با تاکید بر این که حل مشکلات کلانشهرها در کشور راهی جز توسعه حمل و نقل عمومی ندارد افزود: در کشور ما توسعه حمل و نقل عمومی با اولویت مترو، اتوبوسرانی و تاکسیرانی در حال پیگیری است. در جلسه امروز مجمع اتوبوسرانی نیز پیشنهاد احداث خط بی آر تی همت مطرح شد که اگر در مطالعات جواب بدهد قطعا به سمت اجرا حرکت خواهیم کرد.

انتهای پیام