یک‌شنبه 30 دی 1403

لوازم‌خانگی هوشمند از مصرف‌کننده جاسوسی می‌کنند؟

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع

برخی تحقیقات نشان داده‌اند که لوازم خانگی هوشمند می‌توانند از داده های خصوصی ما به نفع شرکت‌های سازنده و سایت های خدمات دهنده آنها جاسوسی کنند. برخی وسایل رفاهی استاندارد خانه مانند بلندگو ها، تلویزیون ها، ماشین های لباسشویی هوشمند و حتی آی‌فون‌های تصویری می‌توانند اطلاعات خصوصی را ضبط کرده و با شرکت‌های بزرگ فناوری مانند گوگل، آمازون، فیس بوک و تیک تاک به اشتراک گذارند. اعتقاد بر این...

به عنوان مثال، بلندگو های هوشمند Bose داده های کاربر را با شرکت Meta که چند شبکه اجتماعی مانند واتس آپ و فیس‌بوک تحت اختیار دارد به اشتراک می گذارند. تولیدکنندگان دوربین های هوشمند و آی‌فون‌های هوشمند نیز از خدمات ردیابی گوگل استفاده می کنند؛ در حالی که هدفون های Blink و Ring نیز به شرکت مادر آمازون متصل می شوند. طبق گزارش ها، عملکرد های جاسوسی و ردیابی به طور پیش فرض و به طور خودکار فعال می شوند و مصرف‌کنندگان می‌توانند آن را لغو کنند؛ اما این نیاز به تغییر تنظیماتی دارد که ممکن است باعث شود برخی از جنبه های دستگاه یا برنامه از کار بیفتند. ال جی بیشترین حجم داده را از همه برند های ماشین لباسشویی از جمله نام مشتری، تاریخ تولد، ایمیل، دفترچه تماس تلفنی، مکان دقیق و شماره تلفن دریافت می کند.

دلایل به دست آوردن اطلاعات مصرف‌کنندگان، اغلب بسیار گسترده است با این حال شرکت‌ها ادعا می کنند که در راستای منافع قانونی آنهاست. تولیدکنندگان اما ادعا می کنند که با مشتریان در مورد استفاده از داده های خود شفاف هستند و داده های جمع‌آوری شده برای بهبود دستگاه ها و خدمات استفاده می شوند. به عنوان مثال، گوگل می گوید که کاملا به قوانین مربوط به حریم خصوصی متعهد است و در مورد داده هایی که جمع‌آوری می کند، شفافیت را برای کاربران خود فراهم می کند؛ در حالی که آمازون می گوید محصولات خود را برای محافظت از حریم خصوصی و امنیت مشتریان خود طراحی می کند. این در حالی است که به نظر می‌رسد حقیقتی در پس این ادعا ها نهفته است که علنی یا اعلام نشده است.

--> اخبار مرتبط