ماشاءالله عابدی: مداح باید شغل داشته باشد تا دنبال پاکت گرفتن نرود / تقدیر از استاد شفق در گردهمایی مداحان
به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، سومین همایش ملی جمعی از ستایشگران جوان هیأتهای کشور که در اردوگاه سیدالشهداء آبعلی تهران برگزار شد. در بخش صبحگاهی این برنامه که با عنوان الیالحبیب 3 برگزار شد، شاهد خیرمقدمگویی رحیم آبفروش و سخنرانی حجتالاسلام امیریطیبی، مهدی امینفروغی و حاج ماشاءالله عابدی و همچنین برنامه رونمایی از کتاب «از مرثیه تا فریاد» و تحلیل هنری و اجتماعی آثار چهارده مداح سرشناس کشور، بودیم.
در بخش بعدازظهر نیز محمدهادی وحید دستجردی، ابراهیم نورمحمدی، سیدمهدی حسینی و سیدمحمدرضا یعقوبیآل سخنرانی کرده و از مستند «صبح صادق» رونمایی شد.
مداحان افق فکری جامعه را به افق ولایت فقیه نزدیک کنند
حجتالاسلام امیریطیبی کارشناس دینی در این همایش اظهار کرد: یکی از مهمات جامعه اسلامی همافقی با ولی جامعه است.
وی با اشاره به اینکه نتیجه فاصله ذهنی از ولی جامعه خوارج است، مطرح کرد: همافقی ذهنی با ولی جامعه نیز به مالک اشتر شدن منجر میشود، اما متأسفانه در جامعه امروز در زوایای مختلفی از ولی جامعه فاصله ذهنی داریم.
وی با بیان اینکه این فاصله ذهنی بشدت آسیبزا است، عنوان کرد: مادحین یکی از جریانات تأثیرگذار در کاهش فاصله ذهنی مردم با ولی فقیه هستند.
امیری طیبی افزود: مقام معظم رهبری نیز در دیدار با مداحان نسبت به این موضوع متذکر شده و فرمودند مداحان با فضاسازی در موضوعات مختلف بسیار اثرگذارتر از نهادهای متولی هستند.
وی با اشاره به اینکه برای تحقق این موضوع در مرحله نخست باید فاصله ذهنی مداحان با ولی جامعه کاهش پیدا کند، خاطرنشان کرد: دغدغه مداح باید هدایت مردم باشد و اگر این دغدغه وجود داشته باشد جهاد در راه مداحی محقق میشود.
سخنران سومین همایش ملی جمعی از ستایشگران جوان هیأتهای کشور اضافه کرد: مداحان باید در جلسات مختلفی با یکدیگر برای جریانسازی در افق فکری مقام معظم رهبری گفتمان کنند.
وی با بیان اینکه جهاد هزینه دارد، تصریح کرد: مداحان باید نسبت به تذکرات رهبری حساس بوده و برای حل مشکلات ایدهپردازی داشته باشند.
مداحی وضعیت بهتری نسبت به دوران طاغوت دارد
سپس ماشاءالله عابدی پیرغلام اهل بیت (ع) در این مراسم اظهار کرد: امروز مداحی با تمام نواقص خود به مراتب از زمان طاغوت وضعیت بهتری دارد. این برتری در جهات مختلف بوده است.
وی با بیان اینکه مداحان باید شغل و کسب و کار مشخصی داشته باشند، مطرح کرد: اگر مداحان شغل و کسب و کار مشخصی داشته باشند دیگر هر مجلسی را انتخاب نمیکنند و به دنبال درآمد بیشتر از مداحی نیستند.
وی با بیان اینکه یکی از اشکالاتی که امروز به مداحی وارد است هزینه بالای آنها است، خاطرنشان کرد: دعاخوان باتوجه به محتوایی که ارائه میکند در مرتبه بالاتری از مداحی برخوردار است.
عابدی با اشاره به اینکه دعاخوان در میان دعا مردم را موعظه میکند، تصریح کرد: در نتیجه دعاخوان باید خودش در مرحله بالایی از این موعظهها باشد و نکات بسیاری را رعایت کند.
وی با بیان اینکه مداح نباید دائماً در جا بزند، یادآور شد: ابتکار و تحول دو عنصری است که توسط مداحان باید به آن توجه شود.
تجلیل از استاد محمدجواد غفورزاده (شفق)
در بخش ویژه این همایش، تجلیل از استاد محمدجواد غفورزاده (شفق) رقم خورد که با اهدای هدیه و تصویری از سوی دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری همراه شد.
در این بخش سیدمهدی حسینی و سید محمدرضا یعقوبیآل اشعاری از استاد شفق را خوانده و سپس به تجزیه، تحلیل و بیان نقاط قوت و مثبت این شعر برای مداحان پرداختند.
مراسم تجلیل از استاد محمدجواد غفورزاده (شفق)
شعر خوب چه ویژگیهایی دارد؟
سیدمهدی حسینی شاعر و منتقد ادبی در این مراسم اظهار کرد: شاعر باید نسبت به شعر خود وسواس داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه بیتابی شاعر یکی دیگر از نقاط قوت او است، مطرح کرد: وقتی یک موضوعی مطرح میشود اگر شاعر نسبت به آن بیتاب باشد، میتواند آثار فاخری را در راستای آن موضوع خلق کند.
سخنران سومین همایش ملی جمعی از ستایشگران جوان هیأتهای کشور ادامه داد: در شعر امروز با بحرانی مواجه شدهایم و آن این است که مداح شعر ضعیف را با این توجیه که مردم آن را دوست دارند انتخاب میکند.
وی با بیان اینکه شعر باید عامفهم و خواصپسند باشد، عنوان کرد: شعر باید لایههای مختلفی داشته باشد که لایه بیرونی برای مخاطبین عام و لایههای درونی برای مخاطبین خاص باشد.
حسینی با اشاره به اینکه نحوه بیان نیز در شعر یک موضوع مهم است، خاطرنشان کرد: همچنین موسیقی در شعر نیز یک نکته مهم است که شعر باید از موضوعاتی از جمله سادگی، روانی، ردیفدار بودن، مکث درست و... بهرهمند باشد.
وی با بیان اینکه شعر باید ابعاد مختلفی داشته باشد، تصریح کرد: این ابعاد شامل احساس، پند، موعظه و... است.
سخنران سومین همایش ملی جمعی از ستایشگران جوان هیأتهای کشور افزود: مخاطبین شعر به چندین گروه مخاطبین حساس نسبت به شعر، مخاطبین بیتفاوت، مخاطبین انیس با شعر، مخاطبین عام و مخاطبینی که تفاوت میان شعر و غیر شعر را نمیدانند تقسیم میشوند.
وی ادامه داد: در هیأت امام حسین (ع)، باید نسبت به تمام این گروهها توجه داشته باشیم و در اشعار تمام این قواعد شناخت مخاطب جدی گرفته شود.
حسینی با اشاره به تعامل شاعر و مداح، یادآور شد: این تعامل موجب میشود مداح گرههای موجود در اشعار را بتواند باز کند.
پایان پیام /