یک‌شنبه 4 آذر 1403

ماه رمضان رسانه ملی / از اجرای صابر خراسانی تا عمو پورنگ و بچه محل هایش

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
ماه رمضان رسانه ملی / از اجرای صابر خراسانی تا عمو پورنگ و بچه محل هایش

ماه رمضان همیشه فرصتی است که تلویزیون به این راحتی از آن نمی گذرد و امسال و در شرایط خاص کرونایی، رسانه ملی به فکر ویژه برنامه های خود برای زمان افطار و سحرگاهی بوده و به جای مجریان سلبریتی، این بار از مجریان توانای روزهای گذشته خود استفاده کرده است.

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ماه رمضان است و زمان‌های سحرگاهی و افطارش، اما آن چه که این سال‌ها به یمن این ماه پربرکت توانسته است، بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد، قاب جادویی تلویزیون است. اما امسال نقش این قاب قطعا متفاوت‌تر از سال‌های گذشته خواهد بود، زیرا به خاطر وجود کرونا ویروس، شاید نتوان مانند سال‌های گذشته افطاری و دورهمی ها را تجربه کرد، بنابراین انتظار می‌رود که سیمای جمهوری اسلامی ایران در این برهه حساس مسئولیتش را به طور شایسته انجام دهد.

قطعا سریال‌ها و برنامه‌های مختص افطار، اصلی‌ترین مطالبات مخاطبان از صدا و سیما است؛ پیش از این از همین رسانه و در یادداشتی جداگانه به بررسی سریال‌های تعیین شده برای ایام ماه رمضان پرداختیم و در این گزارش قصد داریم مروری هر چند اجمالی بر برنامه‌های ویژه‌ی لحظات افطار داشته باشیم، لحظاتی که چند سالی است نامش با برنامه‌هایی مانند «ماه عسل» گره خورده است.

*س_ بیشتر بخوانید:_س* *س_ نگاهی به سریال های ماه مبارک رمضان 99_س*

امسال هر چند مانند سال گذشته خبری از «ماه عسل» نیست، اما شبکه سوم سیما برنامه‌ای ویژه با نام «مثل ماه» را برای زمان افطار تدارک دیده است. برنامه‌ای که گفته می‌شود گفتگو محور است؛ و با این که چند روز بیشتر به شروع ماه رمضان باقی نمانده است جزئیات بیشتری از آن منتشر نشده است و امید می‌رود که این اطلاعات قطره چکانی گویای این نباشد که امسال نیز مانند سال گذشته تغییرات شبکه سوم سیما ناگهانی خواهد بود. زیرا به یاد داریم که «ماه ماه» تنها ساعتی مانده به پخش اولین قسمت از آنتن حذف شد. امسال نیز منتشر نشدن جزئیات برنامه «مثل ماه» این پیش فرض را به مخاطب می دهد که نکند «ماه عسل» شبکه سومی‌ها را بدعادت کرده و امسال آن ها دست خالی ماه رمضان را طی می کند.

«دعوت» ی که بی رقیب ماند

اما برخلاف شبکه سوم سیما، رمضان گذشته شبکه اول سیما توانست موفقیت بیشتری در جذب مخاطب افطارگاهی داشته باشد، قطعا یکی از دلایل آن را می‌توان نبود رقیبی مناسب دانست، اما با این حال می‌توان به برنامه «دعوت» با توجه به رویکردی که در پیش گرفته بود نمره قبولی داد؛ همین استقبال منجر شد تا کنداکتور زمان افطار سال 99 نیز به همین برنامه اختصاص پیدا کند.

البته برنامه دعوت پیش از سال 98 نیز از همین شبکه بر روی آنتن می رفت، اجرای این برنامه که به عنوان یک جنگ شبانه تدارک دیده شده بود برعهده نیما کرمی و همسرش بود که در فرهنگسراهای مختلف رفته و برنامه‌ای جشن گونه را از همان مکان بر روی آنتن می‌بردند. اما از سال قبل این ویژه برنامه بدون حضور مجری و تنها با حضور کارشناس دینی با نام حجت‌الاسلام محمد برمایی به عنوان میزبان در استودیو و با حضور مهمانانی با قصه‌های متفاوت ضبط و پخش شد.

«عقیق» ی که هنوز به دنبال مجری است

اما شبکه 5 نیز برای زمان افطار ویژه برنامه‌ای با نام «عقیق» را تدارک دیده است؛ باشگاه خبرنگاران در رابطه با عقیق نوشته ست که؛ «برنامه گفتگومحور «عقیق» به تهیه کنندگی محمد قنبری همزمان با ماه مبارک رمضان هر شب قبل از افطار روی آنتن شبکه پنجم سیما می‌رود. «عقیق» در قالب یک ویژه برنامه به مدت 30 شب با موضوعاتی متفاوت میزبان مردم است. با توجه به همکاری محمدقنبری با هیراد حاتمی در چند برنامه اخیر، مسئولیت اجرای برنامه با این مجری خواهد بود، البته هنوز اجرای برنامه قطعی نشده و عوامل هنوز مشغول رایزنی هستند.»

البته سال گذشته شبکه 5 با برنامه‌ای تحت عنوان «اختیاریه» به استقبال افطار می رفت، برنامه‌ای با حاشیه‌های زیاد و با اجرای سید مرتضی فاطمی. این برنامه ویژه ماه رمضان نبود بلکه پیش از آن نیز از همین شبکه پخش می‌شد اما بعد از ماه مبارک رمضان، با تغییر دکور و ساختارش حال و هوای رمضانی به خود گرفت.

شبکه دو دست به دامان «عمو پورنگ» می شوند

برنامه «هزار راه نرفته» که بنظر اشتباهی در کنداکتور افطاری سال گذشته شبکه دو قرار گرفته بود، امسال جای خود را به «عمو پورنگ» داده است. این برنامه به تهیه کنندگی مسلم آقاجان زاده تولید می شود و در حوالی همان ساعات افطار به روی آنتن می رود.

البته این‌ها تنها تولیدات امسال شبکه‌های مختلف سیما نیست؛ بلکه هر یک از شبکه‌ها برای ایام سحرگاهی نیز ویژه برنامه‌ای را در نظر گرفته‌اند؛ «ماه خدا» طبق روال سنوات گذشته سحرگاهان مهمان خانه‌های مردم است و اجرای آن را نیز حسن سلطانی برعهده دارد، این برنامه که قدمتی 15 ساله در رسانه ملی دارد و همیشه نیز پای ثابت سفره‌های سحرگاهی بوده، توانسته است در تمامی این سال‌ها مخاطبان را جذب کند. البته پیشتر اجرای این برنامه بر عهده فرزاد جمشیدی بود که به دلیل وجود برخی حواشی، سال 92 با نوشتن نامه‌ای به صورت رسمی از صداوسیما خداحافظی کرد. اما پس از آن نیز حسن سلطانی به خوبی توانست جای خود را در میان مخاطبان باز کرده و برنامه را همچنان جز پرمخاطب ترین‌ها نگه دارد.

شبکه دوم سیما نیز برای سحرگاه خود برنامه‌ای به نام «خوان نیاز» را تدارک دیده است، برنامه‌ای که سال گذشته با اجرای سید مرتضی جوادی بر روی آنتن می‌رفت؛ امسال هنوز تکلیفش را با این که اجرا را به چه کسی بسپارد مشخص نکرده و امید می رود که هر چه زودتر این موضوع نیز تکلیف تعیین شود.

حبیب میدانچی مدیر طرح و برنامه و سرپرست گروه اجتماعی فرهنگی شبکه 2 سیما در این رابطه به تسنیم

گفته است که؛ «برنامه "خوان‌نیاز" مثل سال گذشته، برنامه سحرگاه امسال شبکه 2 است؛ 75 دقیقه با مجری کاملا تلویزیونی که هنوز به قطعیت نرسیده‌ایم. فضای برنامه همراه با نیایش و مناجات و گفت‌وگوهای اخلاقی و معارفی، ایام رمضان روی آنتن خواهند رفت.»

او در ادامه گفته است که؛ «احتمالا برنامه شبانه بعد از گفت‌وگوی ویژه خبری به‌تهیه‌کنندگی و اجرای محمد سلوکی با موضوعات روز اجتماعی منعطف به مفاهیم ماه مبارک رمضان پخش خواهد شد.»

صابر خراسانی مجری یک برنامه 30 روزه تلویزیونی

اما این بار صدا و سیما یک تصمیم متفاوت گرفته و صابر خراسانی مجری یک برنامه 30 روزه تلویزیونی، یک ساعت قبل از اذان صبح می شود و این برنامه از شبکه 5 سیما بر روی آنتن می رود.

شبکه قرآن و معارف سیما نیز تلاش کرده تا برنامه‌های خوب و مفیدی را از آنتن این رسانه به سمع و نظر مخاطبان برساند، زیرا قطعا مخاطبان در ایام ماه رمضان توجه بیشتری به شبکه اختصاصی قرآن و معارف سیما خواهند داشت؛ «میهمان خدا» عنوان ویژه برنامه سحرگاهی این شبکه است که همه روزه در ایام ماه مبارک رمضان از ساعت 2:30 بامداد به صورت زنده همراه بیداردلان و سحرخیزان این ماه نورانی است.

ویژه‌برنامه افطار شبکه قرآن و معارف سیما «ضیافت» نام دارد که این برنامه در قالب ترکیبی همراه با مستند به بررسی زندگی علما و بزرگان دین می‌پردازد و هر روز از ساعت 19 به صورت زنده تقدیم مخاطبان قرآنی و معارفی تلویزیون خواهد شد.

«ترتیل‌خوانی قرآن کریم» نیز هر روز در ایام ماه مبارک رمضان در سه نوبت به صورت زنده و تولیدی از شبکه قرآن و معارف سیما پخش می‌شود.

جنگ شبانگاهی «عطر رمضان» از دیگر تدارکات این شبکه در ماه مبارک رمضان است که هر شب از ساعت 22 از بقعه متبرکه امامزاده عبدالله ابوالحسن (ع) و شیخ صدوق (ره) به روی آنتن می‌رود.

در هر حال با مروری کوتاهی بر آثار، به یاد آوردن این که سال گذشته عملکرد رسانه ملی در ماه رمضان بسیار ضعیف بود، کار سختی نیست؛ اما انتظار می رود که امسال این رسانه، روزه دارانی را که با معضل جدیدی به نام کرونا ویروس دست به گریبان هستند را تنها نگذارد و سعی کند کنداکتوری متفاوت تر از آن چه که در سال گذشته شاهدش بودیم را به مخاطب ارائه دهد.

ماه رمضان رسانه ملی / از اجرای صابر خراسانی تا عمو پورنگ و بچه محل هایش 2
ماه رمضان رسانه ملی / از اجرای صابر خراسانی تا عمو پورنگ و بچه محل هایش 3
ماه رمضان رسانه ملی / از اجرای صابر خراسانی تا عمو پورنگ و بچه محل هایش 4
ماه رمضان رسانه ملی / از اجرای صابر خراسانی تا عمو پورنگ و بچه محل هایش 5
ماه رمضان رسانه ملی / از اجرای صابر خراسانی تا عمو پورنگ و بچه محل هایش 6