ما در آستانه دستیابی به یک گشایش تاریخی بودیم؛ آمریکا باید بین دیپلماسی و جنگ یکی را انتخاب کند

دنیای اقتصاد: وزیر امور خارجه گفت: باید بهروشنی درک شود که ایران، پس از این خطا، اکنون با دوچندان احتیاط عمل میکند. تعهدی که تاکنون - مسئولانه - برای پرهیز از یک جنگ تمامعیار منطقهای از خود نشان دادهایم، هرگز نباید نشانه ضعف تلقی شود.
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ وزیر امور خارجه ایران در یادداشتی در فایننشال تایمز نوشت: تنها در پنج دیدار طی نه هفته، من و استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا، بیش از آنچه در چهار سال مذاکرات هستهای ایران با تیم شکستخورده بایدن حاصل شده بود، پیشرفت کردیم. ما در آستانه دستیابی به یک گشایش تاریخی بودیم.
با هدف پرداختن به اصل اختلاف - یعنی دغدغههای ایالات متحده مبنی بر احتمال انحراف برنامه صلحآمیز هستهای ایران در آینده - گفتوگوهایی صریح و مفصل، از جمله درباره آینده غنیسازی اورانیوم ایران، انجام شد. چندین راهکار بُرد - بُرد روی میز بود؛ راهکارهایی از سوی هر دو طرف و همچنین میانجی عمانی، ارائه شده بود.
همچنین با همان میزان اهمیت، بر پایان قطعی تحریمها و مشارکت ایالات متحده در همکاریهای اقتصادی گستردهای تمرکز کردیم که میتوانست فرصتی معادل یک تریلیون دلار را فراهم آورد.
ایران آماده همکاری متقابلاً سودمندی بود که میتوانست اقتصاد کشور را به حرکت درآورد، در حالی که اولویت رئیسجمهور ترامپ برای معکوسکردن روند صنعتزدایی و احیای صنایع رو به افول آمریکااز جمله در بخش انرژی هستهایرا نیز محقق سازد.
اوضاع - بهویژه پس از تبادل مکرر پیامها کاملا رو به جلو بود. اما تنها 48 ساعت پیش از ششمین دیدار سرنوشتساز در عمان، رژیم اسرائیل بیهیچ دلیلی به کشورم حمله کرد.
این تجاوز وحشیانه خیانتی عمیق به دیپلماسی بود. در شرایطی که گفتوگوها در حال شتاب گرفتن بود، این بمباران وحشیانه پیامی روشن و صریح ارسال کرد: اسرائیل جنگ را بر حلوفصل مسالمتآمیز مسائل ترجیح میدهد.
باید بهروشنی درک شود که ایران، پس از این خطا، اکنون با دوچندان احتیاط عمل میکند. تعهدی که تاکنون - مسئولانه - برای پرهیز از یک جنگ تمامعیار منطقهای از خود نشان دادهایم، هرگز نباید نشانه ضعف تلقی شود. ما از سرزمین خود با تمام قدرت در برابر هرگونه حمله احتمالی در آینده دفاع خواهیم کرد.