مبارزه بیولوژیک در بیش از 43هزار هکتار زمین کشاورزی خوزستان
اهواز - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: در سال زراعی جاری 43هزار و 585 از زمینهای کشاورزی خوزستان از ابتدای سال زراعی جاری (اول مهر) زیرپوشش طرح مبارزه بیولوژیک با آفات قرار گرفت.
محمد قاسمی نژاد روزشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مبارزه بیولوژیک از طریق تکثیر و رهاسازی حشرههای مفید از جمله زنبور "هابروبراکون" و "پلاتی تلنموس" در قالب عقد قرارداد با 6 واحد تولید حشرات مفید بخش خصوصی انجام شد. وی گفت: مبارزه بیولوژیک به منظور کنترل آفات کرم میوه خوار گوجه فرنگی، کرم برگخوار کارادرینا، کرم ساقه خوار ذرت و نیشکر، کرم کپسول خوار کنجد در مزارع خوزستان اجرا و عملیاتی شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان ادامه داد: مبارزه بیولوژیک با هدف توسعه پایدار، تامین امنیت غذایی با محوریت حفاظت از محیط زیست، سلامت محصولات کشاورزی، ارتقای کمی و کیفی تولیدات کشاورزی و نیز اعمال مدیریت بهینه مصرف نهادههای شیمیایی در مزارع زراعی و باغی خوزستان عملیاتی شد که از جمله برنامههای اجرایی و راهبردی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان است. ایده مبارزه بیولوژیک با آفات کشاورزی در خوزستان از دهه 80 به صورت پراکنده انجام شد ولی رفته رفته بهره برداران محلی با فراگرفتن آموزش لازم به سمت این نوع مبارزه که به مراتب در مقایسه با مبارزه شیمیایی به صرفهتر و موثرتر است روی آوردند. با این حال هنوز برخی کشاورزان خوزستانی نسبت به موثر بودن مبارزه بیولوزیک با آفات تردید دارند و همچنان بخش مهمی از توان مالی خود را صرف تهیه سموم کشاورزی میکنند که برای محیط زیست و تولید محصول سالم مضر و زیان باراست. استان خوزستان با تولید 16.2 میلیون تن محصولات زراعی و عمل آوری 138 نوع محصول از حیث حجم تولید و تنوع مقام نخست را در کشور دارد. بر اساس چشم انداز سال 1410 حجم تولیدات بخش کشاورزی خوزستان به 30 میلیون تن خواهد رسید. در سال 1392 تولیدات بخش کشاورزی خوزستان حدود 12.2میلیون تن بود.
*س_برچسبها_س*