چهارشنبه 7 آذر 1403

مجلس دوازدهم؛ هر صحن علنی یک حاشیه!/ جنجال‌هایی که برای خانه ملت هزینه‌ساز است

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
مجلس دوازدهم؛ هر صحن علنی یک حاشیه!/ جنجال‌هایی که برای خانه ملت هزینه‌ساز است

نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در دومین نشست علنی خانه ملت طبق اصل 93 قانون اساسی که اعلام داشته «مجلس شورای اسلامی بدون وجود شورای نگهبان اعتبار قانونی ندارد مگر در مورد تصویب اعتبارنامه نمایندگان و انتخاب شش نفر حقوقدان اعضای شورای نگهبان» اقدام به بررسی اعتبارنامه‌های خود کردند.

قبل از اینکه نشست علنی مجلس آغاز شود نشست غیرعلنی برگزار شد و در آن درباره نحوه عضویت در کمیسیون‌های تخصصی و حواشی ایجاد شده پیرامون انتخابات هیئت رئیسه مجلس صحبت کردند. فضای جلسه غیرعلنی از همان ابتدا ناآرام بود.

مالک شریعتی نیاسر چندین بار به محمدباقر قالیباف در خصوص اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون اعتراض کرد. این اعتراض‌ها تا جایی ادامه یافت که ناگهان صدای داد و فریاد از بین عده زیادی از نمایندگان که به جایگاه هیئت‌رئیسه رفته بودند بلند شد که مشخص شد مهرداد گودرزوند چگینی نماینده مردم رودبار و رضا تقی‌پور انوری نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس با یکدیگر درگیری لفظی پیدا کردند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

خارج از این اتفاق اظهارات مالک شریعتی نیاسر بود که پس از تصویب اعتبارنامه تاجگردون به میان خبرنگاران آمد و از تهدید شدن خود و حجت‌الاسلام سلیمی توسط تاجگردون خبر داد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

وی گفت: در زمان بررسی اعتبارنامه تاجگردون در جلوی معاونت قوانین مجلس دیدم که به آقای سلیمی گفت تکه تکه‌ات می‌کنم و بعد که مرا دید گفت نمی‌گذارم شب به خانه برسی.

لزوم توجه نمایندگان مجلس به توصیه‌های دوازده‌گانه رهبر انقلاب

این اتفاقات در حالی رخ داد که مجلس دوازدهم فقط چهار روز از تشکیلش گذشته است. مجلسی که رهبر انقلاب در بخشی از پیامشان به مناسبت آغاز فعالیتش به نمایندگان توصیه کردند: بی‌شک، تعامل منضبط و همدلانه با قوای دیگر و نیز رفتارِ جمعیِ صحیح و صبورانه در داخل قوه‌ی مقننه، به تحقق همه‌ی ویژگی‌های یک مجلسِ تراز کمک خواهد کرد و یاد نیک نمایندگان را ماندگار خواهد ساخت.

ایشان در بخشی دیگر از پیام خود نوشتند: نکته‌ای که همواره بر آن تأکید میکنم آن است که مجلس باید آرامش‌بخش و امیدآفرین و برانگیزاننده‌ی همتها و دعوت‌کننده به همدلی و برادری در محیط عمومی کشور باشد. در خود مجلس نیز مسابقات بی‌فایده‌ی رسانه‌ای و مجادلات مضر سیاسی، وقت و عمر کوتاه دوران مسئولیت را به خود مصروف نسازد؛ وگرنه ظرفیت ارزشمند حضور نمایندگان در این جایگاه والا ضایع خواهد شد و این خسارت بزرگی است.

بی‌شک اگر نمایندگانی که در مجلس دست به ایجاد حاشیه زدند گوش به فرمان رهبر انقلاب داشتند این چنین جنجالی را در مجلس ایجاد نمی‌کردند.

اینکه یک نماینده از اول جلسه به جای اینکه درخواست تذکر بدهد تا از تریبون نمایندگی صحبت کند دائم به جلوی جایگاه هیئت‌رئیسه می‌رود و بلند بلند خطاب به رئیس مجلس اعتراض می‌کند تا جلوی تصویب اعتبارنامه تاجگردون را بگیرد سپس می‌گوید که توسط تاجگردون تهدید شده و سریع به میان خبرنگاران می‌آید تا جنجال را ادامه‌دار کند و بهانه دست رسانه‌های معاند می‌دهد نشان می‌دهد به توصیه‌های رهبر انقلاب توجه نداشته است البته در این بین نباید اقدام حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی را نادیده بگیریم که پس از پایان صحن وقتی به میان خبرنگاران آمد هر چه از او درباره وقایع رخ داده و تهدیدی که شده سوال شد پاسخ نداد و صحبت کردن از آن را مغایر توصیه‌های رهبر انقلاب دانست.

بسیاری از چهره‌های سیاسی ممکن است در دوره‌ای از انتخابات صلاحیتشان توسط شورای نگهبان احراز نشود، اما در دوره بعدی تایید شود لذا اینکه تاجگردون در دوره قبل اعتبارنامه‌اش تایید نشد دلیل بر این نیست که در این دوره هم تایید نشود.

نمایندگان مجلس وظیفه‌شان تقنین و نظارت است، اما اینکه یکسری از نمایندگان وظایف خود را به صورت قانونی انجام نمی‌دهند و برای مجلس حاشیه درست می‌کنند اقداماتشان جای سوال دارد.

انتخابات پر ابهام

در کنار بحث و جدل نمایندگان در صحن علنی نحوه برگزاری انتخابات هیئت‌رئیسه در اولین جلسه مجلس دوازدهم هم جای سوال داشت. انتخاباتی که در آن پس از اعتراضات صورت گرفته مشخص شد که تعداد زیادی از آرا به اشتباه حساب شده است.

نتایج جلسه بازشماری آرای نامزد‌های عضویت در هیئت‌رئیسه به این شرح بود:

حمیدرضا حاجی‌بابایی: شمارش اولیه:175 - بازشماری: 154

علی نیکزاد ثمرین: شمارش اولیه: 169 - بازشماری: 142

عبدالرضا مصری: شمارش اولیه: 115 - بازشماری: 96

حسینعلی حاجی دلیگانی: شمارش اولیه: 96 - بازشماری: 90

حمید رسایی: شمارش اولیه: 35 - بازشماری: 36

موسی غضنفرآبادی: شمارش اولیه: 16 - بازشماری: 14

آرای باطله: شمارش اولیه: 2 - بازشماری: 2

نتیجه بازشماری آرای دبیران هیئت‌رئیسه:

روح‌الله متفکرآزاد: آرای اولیه: 101 - بازشماری: 117

احمد نادری: آرای اولیه: 112 - بازشماری: 102

مجتبی بخشی‌پور: آرای اولیه: 120 - بازشماری: 96

محمد رشیدی: آراء اولیه: 97 - بازشماری:89

مجتبی یوسفی: آراء اولیه: 98 - بازشماری: 88

عباس پاپی‌زاده: بازشماری: 82

آرای ناظران منتخب هیئترئیسه:

غلامرضا نوری‌قزلجه: شمارش اولیه: 130 - بازشماری: 89

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی: شمارش اولیه: 82 - بازشماری: 82

جلیل میرمحمدی میبدی: شمارش اولیه: 61 - بازشماری: 61

این بازنگری موجب تغییر در ترکیب دبیران مجلس شد، به طوری که «عباس پاپی‌زاده» جایگزین «اکبر رنجبرزاده» شد البته شمارش مجدد آرا حکایت از رای مساوی این دو منتخب برای دبیری هیئت‌رئیسه دارد که با قرعه‌کشی، پاپی‌زاده به هیئت‌رئیسه راه پیدا کرد.

تمرکز بر وظایف نمایندگی

مجلس دوازدهم در دو نشست علنی که تا به اینجا برگزار کرده دو حاشیه قابل تامل داشته و اگر بخواهد با همین شیوه پیش برود قطع‌به یقین از وظلیف قانونی خود بازمی‌ماند لذا بهتر است به‌جای مسابقات بی‌فایده‌ی رسانه‌ای و مجادلات مضر سیاسی تمام تمرکز خود را برروی وظایفش طبق قانون اساسی بگذارد تا بتواند در حل مشکلات جامعه که مشکلات معیشتی در راس آن است مفید واقع شود.

جایگاه مجلس به حدی بالاست که امام خمینی (ره) مجلس را در امور دانستند و رهبر انقلاب هم در پیامی به مناسبت افتتاحیه مجلس توصیه‌های دوازده‌گانه‌ای به نمایندگان مجلس دوازدهم داشتند که نمایندگان با توجه به عملکردشان در هفته اول کاری خود نشان دادند که به توصیه‌های رهبر انقلاب عمل نکردند بنابراین نیاز است که یک بار پیام ایشان را بخوانند تا سرلوحه اقداماتشان قرار بگیرد.

گزارش: محمد امیرحسینی

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس
مجلس دوازدهم؛ هر صحن علنی یک حاشیه!/ جنجال‌هایی که برای خانه ملت هزینه‌ساز است 2
مجلس دوازدهم؛ هر صحن علنی یک حاشیه!/ جنجال‌هایی که برای خانه ملت هزینه‌ساز است 3
مجلس دوازدهم؛ هر صحن علنی یک حاشیه!/ جنجال‌هایی که برای خانه ملت هزینه‌ساز است 4