محدودیتهای کرونایی جادههای مازندران را تا 65 درصد خلوت کرد
ساری - ایرنا - قائم مقام ستاد مقابله با کرونا مازندران گفت که اعمال محدودیتهای جامع کرونایی که از اول آذر ماه به اجرا گذاشته شده، تردد جاده را در این استان تا 65 درصد کاهش داده است.
حسین حسن نژاد روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود که بر اساس پایش های صورت گرفته، تردد داخل شهری در استان هم 54 درصد کم کرد.
وی با موثر توصیف کردن نتایج اعمال محدودیت های جدید کرونایی در کاهش تردد خودرویی در هر دو سطح جاده ای و داخل شهری، گفت: اعمال این محدودیت ها در سایر زمینه ها از جمله تعطیلی واحدهای صنفی و منع عبور و مرور شبانه در شهرهای قرمز نیز تاکنون رضایت بخش بوده است.
محدودیت های جامع و هوشمند مقابله با کرونا از شنبه اول آذر ماه با تقسیم بندی وضعیت کرونایی شهرهای کشور به قرمز، نارنجی و زرد به مدت دو هفته به اجرا گذاشته شد. طبق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در این مدت ورود خودروهای دارای پلاک غیربومی به استان ها ممنوع است. خودروهای بومی هم حق ورود به شهرهای دارای وضعیت قرمز را ندارند. تردد خودرویی شبانه از ساعت 21 تا چهار بامداد در شهرهای قرمز ممنوع است. ستاد برای هرگونه تخلف از این محدودیت ها جریمه 200 هزار تومانی، 500 هزار تومانی و یک میلیون تومانی تعیین کرده است.
صفر شدن ورود خودروهای غیربومی
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران یکی از اثرات مثبت محدودیت های جدید را کاهش قابل توجه ورود خودروهای با پلاک غیربومی به استان اعلام کرد و گفت: خوشبتخانه ورود خودروهای غیربومی تقریبا به به صفر رسیده است و چون هیچگونه اجازه ای برای ورود غیر بومیان با خودرهای شخصی به استان وجود ندارد.
وی افزود: ورود خودروهای سایر مناطق به شهرهای دارای وضعیت قرمز کرونایی استان هم به کمترین میزان رسیده است و تنها خودروهایی که دارای برچسب و مجوز بودند در این مدت توانستند وارد شهرهای قرمز شوند.
حسن نژاد گفت: در شهرهای دارای وضعیت نارنجی استان نیز با کاهش چشمگیر تردد خودرو مواجه بودیم.
طبق برآورد وزارت بهداشت، از 22 شهرستان مازندران سه شهرستان ساری، آمل و بهشهر دارای وضعیت قرمز هستند و بقیه 19 شهرستان در وضعیت نارنجی قرار دارند.
معاون استاندار مازندران گفت: همراهی مردم و همچنین نظارت مستمر عوامل اجرایی در اجرای درست محدودیت های ستاد ملی ویروس کرونا نقش اصلی را در کاهش ترددها ایفا کرد و بدون همراهی مردم اجرای طرح غیر ممکن بود.
حسن نژاد ابراز امیدواری کرد که مردم استان در هفته پیش رو نیز محدودیت ها و پروتکل های بهداشتی کرونایی را رعایت کنند تا نه تنها از ورود استان به موج سوم جلوگیری شود، بلکه زمینه بازگشت شرایط نسبتا عادی به زندگی مردم فراهم گردد.
تمدید تا لغو طرح با ستاد ملی
قائم مقام ستاد مقابله با کرونای مازندران همچنین برخی گمانه زنی ها در باره احتمال تمدید محدودیت های جامع را پس از دو هفته رد کرد و گفت: این تصمیم بر عهده ستاد ملی است و بستگی به نتیجه و بازخورد محدودیت های دو هفته ای دارد که در روز دوشنبه 17 آذر ماه جمع بندی و نتیجه گیری می شود.
مازندران اکنون در حال سپری کردن دهمین ماه از همه گیری ویروس کرونا است. این استان تاکنون دو موج را پشت سر گذاشت ولی با اجرای برخی محدودیت های اتخاذ شده در سطح ملی و استانی وارد موج سوم نشده است.
مازندران در پیک موج نخست شیوع کرونا در اواخر اسفند سال گذشته و اوایل فروردین ماه امسال بیش از دو هزار بیمار مبتلا به کووید -19 بستری در بیمارستان ها داشت. آمار بیماران بستری در پیک موج دوم که تیر ماه امسال بود به بیش از یکهزار و 700 نفر رسیده بود.
جمع بندی آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل نشان می دهد که هم اکنون 840 بیمار مبتلا به کووید -19 در بیمارستان های استان بستری هستند. دستکم 20 درصد این بیماران به خاطر وخامت حالشان در بخش ویژه تحت مراقبت قرار دارند.
مازندران از اوایل آبان ماه همراه با تعدادی دیگر از استان های کشور روند صعودی تعداد مبتلایان به ویروس کرونا را در پیش گرفته است که باعث شد ستاد ملی کرونا تصمیم به اتخاذ محدودیت
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*