دوشنبه 8 بهمن 1403

محقق اصفهانی موفق به تهیه نخ الیاف بازالت از سنگ معدنی شد

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
محقق اصفهانی موفق به تهیه نخ الیاف بازالت از سنگ معدنی شد

یک پژوهشگر اصفهانی برای نخستین بار در کشور موفق به طراحی و ساخت نخ الیاف بازالت از سنگ معدنی بازالت شده است که به دلیل ویژگی های برجسته این محصول در طیف وسیعی از صنایع کاربرد داشته و با ساخت این محصول در کشور می توان جلوی واردات آن را گرفت.

روح الله غلامی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه در دوران دانشجویی، چند طرح کارآفرینانه انجام داده است، اظهار کرد: در طرح پژوهشی پایان نامه برای نخستین بار در کشور طرحی در مورد تهیه نخ الیاف بازالت از سنگ بازالت را بررسی کردم که باتوجه به برتری های این نمونه نخ و اینکه تاکنون در کشور تولید نشده می توانند موجب خودکفایی کشور در این حوزه شود.

وی افزود: سنگ بازالت در معادن چند کشور یافت می شود و ایران از جمله کشورهای دارای این سنگ معدنی است که تاکنون این سنگ استخراج و به صورت پودرسنگ به خارج از کشور صادر می شد و یا اینکه از خود سنگ به عنوان تزیین در صنایع ساختمانی استفاده می شود، اما با توجه به مزیت های نخ سنگ بازالت می توان از آن در صنایع مختلف استفاده کرد.

این دانش آموخته رشته مهندسی فناوری مکانیک - ماشین افزار در دانشگاه علمی کاربردی مرکز ذوب آهن اصفهان، توضیح داد: ساخت نخ الیاف بازالت در خارج از کشور انجام شده، اما روش دسترسی به آن در جایی عنوان نشده بود، برای مثال در کشور اوکراین این نخ تولید می شود و در صنعت هواپیماسازی کشور واردات این محصول از کشورهای خارجی انجام می شود.

غلامی ادامه داد: از جمله برتری های الیاف بازالتی مقاومت حرارتی بالا، اشتعال پذیری کم، افت کم عملکرد و استحکام در دماهای بالا و همچنین در رطوبت زیاد، مقاومت سایشی و کششی، ویژگی های دی الکتریکی بالا است که موجب می شود در صنایع مختلفی از جمله صنایع هوایی برای ساخت کامپوزیت صنعت هواپیماسازی، صنایع راه سازی برای ساخت گاردریل، در آتش نشانی برای تولید لباس های آتش نشانی و برای ساخت لوازم ورزشی مانند اسکیت، دوچرخه و... استفاده کرد.

مدیرعامل شرکت دانش بنیان آرمان صنعت در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان، افزود: این سنگ چگالی پایینی دارد و نسبت آن به سنگ های دیگر یک به 10 است، در نتیجه نخ و الیاف آن نیز بسیار سبک می شود. اکنون نمونه این نخ به صورت آزمایشگاهی تولید شده است.

غلامی تصریح کرد: چند طرح دیگر در زمینه ساخت قطعات نظامی، قطعات پیچیده و قطعاتی که تاکنون وارداتی بوده را در نیز دست اقدام داریم و یکی دیگر از طرح های کارآفرینانه انجام شده، طرح راه اندازی، هادی نورد ریل در ذوب آهن اصفهان است که با همکاری متخصصین ذوب آهن انجام شده است.

وی توضیح داد: در این طرح با کمک نرم افزارهای کامپیوتری، برخی بروزرسانی دستگاه های تولید هادی ریل برای ذوب آهن انجام و نمونه فولادی هادی ریل ساخته شد که پس از نصب و رفع مشکلات آن به تولید انبوه این محصول اقدام کردیم.

این کارآفرین در خصوص چالش های پیش روی کارآفرینان، گفت: یکی از دغدغه های یک کارآفرین هزینه ها و جبران آنها است که ذهن کارآفرین را مشغول می کند، اگر تامین هزینه ها از روی دوش کارآفرین برداشته شود، افراد می توانند تنها بر روی کار متمرکز شوند و قطعا نتیجه بهتری خواهند گرفت.

وی تاکید کرد: در این زمینه دانشگاه قول همکاری و حمایت مالی داده و منتظر حمایت از سوی دانشگاه هستم که اگر این حمایت ها انجام شود، بهتر می توانم بر روی کار متمرکز شوم.

انتهای پیام