محمدمهدی عسگرپور و استقبال از مناظراتِ تلویزیونی / ساخت سریال «حضرت اجل» به کجا رسید؟
کارگردان سینما و تلویزیون از رونقِ مناظرههای تلویزیونی استقبال کرد. وی معتقد است این سبک از برنامهها میتواند مخاطب را با نظرات و اندیشههای مختلفی همراه کند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، محمدمهدی عسگرپور کارگردان سینما و تلویزیون که مدتی است به عنوان مدیرعامل خانه هنرمندان و رئیس هیئت مدیره خانه سینما منصوب شده، به برنامه «شیوه» و مناظرهای آمد که یک طرفِ آن شهاب اسفندیاری رئیس دانشگاه صداوسیما حضور داشت. بحثهای مختلفی در این برنامه مطرح شد و مورد استقبالِ مخاطبین و علاقهمندان به حوزه فرهنگ و هنر قرار گرفت.
این شبها تلویزیون به مناظره روی آورده و این سبک و سیاقِ گفتوگو همیشه مورد استقبال مخاطبین بوده است. «شیوه» در شبکه چهار با موضوعات مختلفی در این عرصه به سمتِ ارتقاء سواد رسانهای و حوزه فرهنگی جامعه میرود. عطالله بیگدلی مجری آن است؛ نفسِ مناظره درباره پدیدهها و موضوعات یکی از قالبهای جذاب تلویزیونی بوده است که همیشه از طرف نخبگان و متخصصان روی برگزاری مستمر آن تاکید و اتفاق نظر بوده است.
رونقِ مناظره در تلویزیون
عسگرپور این دست اتفاقات در تلویزیون را رونقِ گفتمانهای مختلف میداند و به خبرنگار تسنیم میگوید: برنامه خوبی بود و بسیار مورد پسند مخاطب قرار گرفتهاست. فرهنگ و هنر به چنین برنامههایی نیازمند است تا مخاطبین با فضاهای مختلف رسانهای، فرهنگی و هنری آشنا شوند. امیدوارم این بحثها و این شکل و سبک برنامهها را بیشتر در صداوسیما شاهد باشیم.
مدیرعامل کنونی خانه هنرمندان قرار بود سریالی با عنوان «حضرت اجل» برای تلویزیون بسازد؛ خبری که چندی پیش در اختیار رسانهها هم قرار گرفت چنین سریال تاریخی ساخته میشود و نگارشِ فیلمنامهاش نیز برعهده سعید مطلبی نویسنده «ستایش» خواهد بود. البته چند وقت قبل این خبر را از سعید مطلبی پیگیری کردیم و او تأکید کرد که مشغول نگارشِ این فیلمنامه است.
منتفی شدنِ سریال «حضرت اجل»
محمدمهدی عسگرپور در جریانِ این گفتوگو به ساخته نشدن این سریال در تلویزیون خبر داد. در عین حال سعید مطلبی نویسنده «حضرت اجل» به تسنیم گفت که نگارش ادامه دارد؛ او هم منتفی شدنِ ساخت این سریال در صداوسیما را تأیید کرد و گفت: «حضرت اجل» را برای مدیومی غیر از تلویزیون آماده خواهیم کرد.
(سریالی که قرار بود در زمستان ساختِ خود را آغاز کند؛ سریالی با ماجرای حضرت اجل خان (بابا) خان و اثری تاریخی در ژانر ملودرام است. وقایع آن از اواخر دوران قاجار آغاز میشود.)
امین تارخ و یک ویژگیِ منحصر به فرد
عسگرپور در ادامه گفتوگویش با خبرنگار تسنیم به درگذشتِ امین تارخ و ویژگیهای این بازیگرِ فقید سینما و تلویزیون اشاره کرد و گفت: یکی از ویژگیهای این بازیگر، حمایت از نسلجوان بود؛ نه فقط جوانانی که پیش ایشان آموزش دیده بودند بلکه جوانِ دیگری که نیاز به کمک داشت. او واقعاً به جوانان کمک میکرد حتی جلوی دوربین هم نبود. ضمن اینکه عواملِ پشتِ دوربین را هم یاری میداد.
رونقِ سریالهای دینی و مناسبتی و راهکارِ آن
این کارگردان سالها برای تلویزیون سریالهای دینی و مذهبی برای ایام ماه مبارک رمضان ساخته، نسبت به ساختِچنین کارهایی در صداوسیما افزود: واقعیت این است سالها درباره ساخت و رونقِ کارهای مناسبتی و دینی و مذهبی صحبت میشود که این روزها کمرونق شده، چه توصیهای میتوان داشت؛ متأسفانه فضای فیلمسازی و سریالسازی مشخصاً در تلویزیون آنقدر به سمتِ کلیشهها حرکت کرده و مدلی از جذباندیشی حرکت کردند مفهوم دیگری را دیگر نمیتوانند در خیلی از قالبها پیدا کنند. به همین دلیل اگر شما نگاه کنید الان کمتر آثاری در حوزه مفاهیم دینی، ماندگار میشود.
وی خاطرنشان کرد: بخشی از این ماندگار نشدن به عدم جسارت برمیگردد و نمیخواهند وارد عرصههای امروزیتر در این عرصه ورود کنند. متأسفانه به خیلِ ناامیدان در این ماجراها میپیوندم. در حالیکه در همین تلویزیون کارهایی صورت گرفته در طولِ این سالها میتواند ملاک باشد و ارزیابی و بررسی کنند سریالهایی که در گذشته موفق بودند که مفاهیم خوب دینی و اخلاقی مطرح میکردند، چگونه ساخته شدند.
عسگرپور در پاسخ به این سؤال که اگر این چنین سریالهایی امروز بخواهند ساخته شوند، گفت: این سریالها به یک گروه منسجم و جسوری نیاز دارد که متأسفانه امروز هم در تلویزیون شاهد انسجامِ کم و هم جسارتِ کمی هستیم.
روایتِ محمدحسین لطیفی؛ غیرتِ بازیگری امین تارخ اشکم را درآورد سؤالی درباره تبلیغات کنکوری در تلویزیون؟ آنتن تلویزیون از فردا نونوار میشود جای خالی سریالهای جدید در کنداکتور دفاع مقدسی صدا و سیما روی صحنه تئاتر نقش "حاج قاسم سلیمانی" را بازی میکنم / چه خبر از سریالِ "حبیب"؟