محور اصلی گفتگوی تلفنی «اردوغان» و «میشل»
رئیسجمهور ترکیه با رئیس شورای اتحادیه اروپا درخصوص روند عضویت کامل آنکارا در اتحادیه اروپا رایزنی کرد.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه با «چارلز میشل» رئیس شورای اتحادیه اروپا درباره روند عضویت کامل آنکارا در این اتحادیه اروپایی تلفنی گفتوگو کرد.
پیام های موشک هایپرسونیک «فتاحِ» ایران به منطقه و جهان
آناتولی گزارش داد، بر اساس بیانیه اداره ارتباطات نهاد ریاست جمهوری ترکیه، میشل در این تماس تلفنی با اردوغان، انتخاب مجدد وی را به عنوان رئیس جمهوری ترکیه تبریک گفت.
در این تماس تلفنی، مسائل منطقهای نیز مورد بررسی قرار گرفت.
اردوغان تصریح کرد: در راستای عضویت کامل ترکیه در اتحادیه اروپا که ارزش راهبردی زیادی برای اروپا دارد، لازم است تماسها و اجرای برنامهها در راه تحقق عضویت کامل ترکیه در اتحادیه اروپا افزایش یابد.
براساس این بیانیه، اردوغان بر اهمیت همکاری در زمینههای بهروزرسانی اتحادیه گمرکی، تضمین آزادسازی روادید، مدیریت مهاجرت و مبارزه با تروریسم کرد و گفت که حمایت از چشمانداز عضویت کامل و رفتار منصفانه با ترکیه افقهای جدیدی را در روابط دو جانبه خواهد گشود.
گفت وگوی اردوغان و میشل درحالی بیان می شود که یک سال پیش (17 خرداد 1400)، الیور ورهلی" کمیسر اتحادیه اروپا برای گسترش و سیاست همسایگی گفت: مذاکرات پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا به دلیل عدم رعایت استانداردها توسط آنکارا در سیاست داخلی متوقف شده است.
ورهلی در جلسه عمومی پارلمان اروپا با ارائه گزارش 2021 اتحادیه اروپا گفت: ترکیه به دور شدن از اتحادیه اروپا ادامه داده است، به همین دلیل مذاکرات الحاق آنکارا در بن بست باقی مانده است.
ادعای هستهای دبیرکل ناتو درباره چین
کمیسر اتحادیه اروپا در ادامه افزود: حاکمیت قانون و حقوق اساسی در ترکیه همچنان یک نگرانی کلیدی است، هدف قرار دادن احزاب سیاسی، مدافعان حقوق بشر و رسانه ها نشان دهنده عقب نشینی بزرگ برای حقوق بشر است و در تضاد با تعهدات ترکیه برای احترام به دموکراسی، حاکمیت قانون و حقوق زنان است.
ورهلی همچنین خاطرنشان کرد که ترکیه همچنان شریک کلیدی اتحادیه اروپا در موضوعات مورد علاقه مشترک از جمله انرژی، قرارداد سبز و بهبود اقتصادی پس از بحران کرونا است.
ترکیه پس از ارائه درخواست رسمی به اتحادیه اروپا در سال 1987 تا سال 1999 منتظر ماند تا وضعیت کشور نامزد دریافت کند. مذاکرات برای عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا تنها شش سال بعد در سال 2005 آغاز شد، اما از آن زمان به نظر می رسد که روند مذاکرات متوقف شده است.
در سال 2019 مذاکرات اتحادیه اروپا و ترکیه پس از آن که بروکسل آنکارا را به سرکوب رسانه های آزاد و جامعه مدنی در این کشور متهم کرد، پایان یافت.
در اواخر ماه مارس سال 2021 اردوغان رییس جمهور ترکیه موضوع طولانی شدن روند الحاق ترکیه به اتحادیه اروپا را مطرح کرد و گفت که مذاکرات در مورد عضویت آنکارا باید تسریع شود تا پس از درخواست اوکراین برای اتحادیه اروپا، به ترکیه جایگاهی که شایسته آن است داده شود.
--> اخبار مرتبطبخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.