مخالفان استیضاح فاطمی امین چه گفتند؟
بررسی استیضاح فاطمی امین وزیر «صمت» در دستورکار جلسه علنی امروز قرار دارد و در این گزارش اظهار نظر موافقان استیضاح را میخوانید.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، رسیدگی به طرح استیضاح رضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت در دستورکار نمایندگان در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی قرار دارد.
موافقان استیضاح فاطمی امین چه گفتند؟در این جلسه مخالفان استیضاح نقطهنظرات خود را مطرح کردند که در ادامه گزارش اظهارات آنها را میخوانیم:
استیضاح وزیر باید برای حل مشکلات مردم باشد
محمدرضا میرتاجالدینی نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در مخالفت با استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت، اظهار داشت: ابتدا یک گلایه از هیات رئیسه مجلس دارم استیضاح وزیر در کمتر از شش ماه یک پدیده جدید برای مجلس یازدهم است. در 11 دوره مجلس شورای اسلامی هیچ وزیری در کمتر از شش ماه دو بار استیضاح نشده است. گلایه از این جهت است که اگر نوبتی هم بود این بار نوبت استیضاح فرد دیگری بود. چرا آنچنان عمل کردیم که از کنار دیگران رد شده و در شرایطی که تنها دو ماه از استیضاح قبلی وزیر نگذشته بود مجدد به سراغ استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت رفتیم. چرا به خاطر برخی مسائل که نمیگویم مجدد مجلس را به چالش اینچنینی کشیدیم.
وی ادامه داد: بنده به موافق اول استیضاح عرض میکنم که شما با بنده در مجلس هفتم همکار بودید، در آن دوره مجلس هفتم انقلابی بود و دولت وقت دولت اصلاحات. در شورای مرکزی توافق شد که تنها استیضاح یک وزیر مطرح شود. حال بنده میپرسم که چرا با دولت اصلاحات این چنین برخورد شد و ما با دولت انقلابی اینگونه رفتار میکنیم؟ مگر آقای رئیسی را ما با 240 امضاء دعوت نکردیم که در انتخابات شرکت کنند. مگر مردمی که به آقای رئیسی رای دادند همان مردمی نیستند که به مجلس انقلابی رای دادند ما در یک کشتی نشستهایم موفقیت دولت موفقیت مجلس شورای اسلامی است و موفقیت مجلس موفقیت دولت به شمار میرود.
نماینده مردم تبریز در مجلس تصریح کرد: استیضاح باید برای حل مشکلات مردم باشد. اگر وزیری پاکدست نباشد یا کم کاری کند و یا شاخصهای حوزه وزارت نشان دهد که عملکرد موفقی نداشته باید با استیضاح کنار برود. در خصوص آقای فاطمی امین حتی استیضاح کنندگان به پاکدستی وزیر اعتقاد دارند و تردیدی در آن نیست. از طرف دیگر هم استیضاحکنندگان و هم مخالفان استیضاح باور دارند که آقای فاطمی امین فرد پاکدستی است.
وی در ادامه تاکید کرد: انتظار داشتیم هیات رئیسه و هیات نظارت مجلس شورای اسلامی بیانیهای را که در خصوص اتهام دادن خودرو به نمایندگان صادر شده است را در صحن مجلس شورای اسلامی قرائت کنند. بنده به صداوسیما که به همه نمایندگان پیام داده و پرسیده که آیا خودرو گرفتهاید از همین جا میگویم که هیچ یک از نمایندگان برای پس گرفتن امضای خود از استیضاح خودرو نگرفتهاند و دولت نیز خودرویی اعطا نکرده است. هم ساحت دولت و هم ساحت مجلس از این اتهام پاک است.
میرتاجالدینی اضافه کرد: وزیری که تا آخرین وقت کاری در دفتر خود حضور دارند، وزیر پرکاری است. شاخصهای مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز نشان میدهد که عملکرد وزیر قابل قبول است. تولید انواع خودروی سواری و وانت در 11 ماه گذشته 31 درصد و 71 درصد رشد داشته است. تولیدات پتروشیمی 8 درصد افزایش یافته است اما آیا همه مشکلات این بازار به وزارت صنعت، معدن و تجارت باز میگردد؟ تورم و گرانی وجود دارد ما هم آن را قبول داریم اما باید ریشه آن را پیدا کنیم. سهم وزارت صنعت، معدن و تجارت کمتر از سایر بخشها است. آیا نوسانات ارزی و تحریمهای خارجی و خود تحریمیها تاثیری بر قیمت خودرو ندارد؟
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: بنده خودم با آقای رشیدی کوچی که در بودجه پیشنهاد واردات خودروهای کارکرده را دادند همراه شدم و در کمیسیون تلفیق کمک کردیم تا کار نهایی شود اما چرا این مصوبه مجلس در بودجه نهایی نشد آیا کمکاری هیات رئیسه که نتوانست هیات عالی نظارت مجمع را قانع کنند در این حوزه تاثیرگذار نیست؟
میرتاج الدینی بیان داشت: بنده آقای سیاهکلی را قبول دارم و مشکلاتی که ایشان میگویند وجود دارد اما راهحل چیست؟ واردات خودرو و افزایش تولید چقدر میتواند در این حوزه موثر باشد؟ شورای رقابت چه نقشی دارد؟ همه این موارد در مساله خودرو دخیل است. از طرف دیگر وزارتخانهای که 28 ردیف کاری دارد ما نباید صرفا بر یک موضوع آن تمرکز کنیم.
*پیام استیضاح همدلی و حل مشکلات نیست
جلیل میرمحمدی نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز به عنوان مخالف استیضاح سیدرضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت، اظهار داشت: امروز در جریان استیضاح آمارهای مربوط به معدن، تولید، صادرات را خلاف و غلط خواندند؛ ما به کجا داریم میرویم؟ همه در یک کشتی نشستیم، هر کسی هم جایگاه خود را دارد. ما اجازه نداریم برای اینکه فاطمی امین را استیضاح کنیم جلوی تمامی دستاوردهای نظام، علامت سوال بگذاریم. با فاطمی امین مشکل داریم حرف دیگری است اما با نظام که مشکل ندارید که آنقدر در رسانههای داخلی و خارجی علیهاش کار میکنید و جلوی عملکرد دولت علامت سوال میگذارید؟
وی افزود: پشت این تریبون مقدس حاضر میشوید و بخاطر اینکه علیه فاطمی امین رای دهید حرفهایی میزنید و بعد هم مصاحبه میکنید که چهار ماه پیش 75 خودرو به نمایندگان داده شده است. شما یکی از ارکان نظام را زیر سوال میبرید، چه پاسخی به این اتهامات دارید؟ یک مورد بگویید که کدام نماینده خودرو شاسی بلند گرفته است؟ اینها را اعلام کنید نه اینکه با مصاحبههایتان علیه مجلس جوسازی کنید.
نماینده تفت و میبد با بیان اینکه استیضاح حق مسلم مجلس است، گفت: نباید بخاطر استیضاح آمارهای خلاف واقع بدهید و یا اینکه حرفهایی بزنید همچون اینکه این وزیر و وزارت صمت همه دولت را زمین گیر کرده است. این چه حرفی است؟ آیا همه دولت واقعا زمین گیر شده است؟
میر محمدی ادامه داد: در حرفهایتان خیلی راحت میگویید که فاطمی امین افراد نزدیک به خود را در وزارتخانه آورده است خب نام این افراد را بگویید. یا اینکه میگویید فلان مستند پیش من است و این حجت شرعی نمایندگان است. این چه مستندی است که دادگاه صالحه بررسی نکرده و همکاران هم آن را ندیدهاند و شما آن را به عنوان حجت شرعی بیان میکنید؟ این عبارات در شأن ما نیست، کمی دقت و تامل داشته باشید. اجازه ندهید که زیر سوال بروید.
این نماینده مجلس گفت: در همین وضعیت یک نماینده اعلام میکند که تا 75 خودرو شاسی بلند به نمایندگان داده شده است. بعد از آن رئیس مجلس، هیات رئیسه، سخنگوی هیات رئیسه و وزیر صمت تکذیب میکنند و حتی نامه به دادستانی نوشته میشود. هیات نظارت هم تکذیب میکند اما فردایش یک نماینده دیگر که اتفاقا جزو استیضاح کنندگان است در پاسخ به سوالی درباره 75 خودروی شاسی بلند میگوید که در چهار ماه پیش وقتی قرار به استیضاح فاطمی امین بود آمار 40 به 60 بود اما اتفاق عجیبی افتاد و ناگهان شرایط تغییر کرد؛ آیا با این حرفها چیزی از مجلس انقلابی باقی میماند. سال آخر مجلس است بگذارید بدون حاشیه کارها را پیش ببریم که به خدا موفق میشویم.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: دولت مردمی و مجلس انقلابی با کمک هم میتوانند کارها را پیش ببرند پس آدرس غلط به مردم ندهید، قرار نیست که با استیضاح و عزل وزیر یخچال و خودرو ارزان شود؛ منطقی صحبت کنیم.
این نماینده مجلس همچنین گفت: چه اتفاقی افتاده که 188 رای اعتماد مجدد به فاطمی امین دوباره تبدیل به استیضاح شد. در سالهای گذشته وزارت صمت یکی از بی ثباتترین وزارتخانهها بود که چند وزیر و سرپرست در آن آمد. عمدتا سادهترین راهکار یعنی استیضاح تدبیر میشد حالا خودمان نظارت کنیم آیا این اقدام راهبرد صحیحی بوده و وضعیت را بهتر کرد؟ این مشکلات بیش از آنکه به عملکرد وزارت صمت مرتبط باشد به وضعیت کلان اقتصادی ارتباط دارد.
میرمحمدی با بیان اینکه انتقادات به وضعیت کیفیت خودرو درست است، گفت: سوال این است که آیا وضعیت کیفیت خودرو مربوط به دوره دولت آقای رئیسی و عملکرد فاطمی امین است؟ سالیان سال است که همه از کیفیت خودرو ناراضی هستند اما مگر نگاه وزیر صمت به سمت افزایش تولید نیست. وزیر در حال عملیاتی کردن وعدههاست بطوریکه تولید خودرو از 700 هزار به بیش از یک میلیون رسیده است. مطالبه کیفیت خودرو هم به حق است.
وی با بیان اینکه هجمه علیه مجلس ناجوانمردانه است، گفت: تحویل خودرو به نمایندگان و طرح ادعاهای کذب علیه شخص وزیر عادی نیست. چه اتفاقی مگر افتاده است؟ البته که در سخن موافقان و مخالفان وزیر همه اذعان بر این نکته بود که فاطمی امین فسادستیز و وزیری فعال و میدانی و پاکدست است. مگر میشود فردی نقطه ضعف نداشته باشد. ایشان برای مبارزه با فساد به میدان آمده است. از آقای رئیسی میخواهیم که از وزرایش برای مبارزه با مافیای خودرو حمایت کند تا بتوانند در عرصه فسادستیزی موفق باشند.
میرمحمدی در پایان بیان داشت: پیام استیضاح وزیر و جوسازیهای کذب صورت گرفته پیام همدلی، همفکری و هم افزایی بین دو قوه و حل مشکلات مردم نیست پس از وزیر حمایت کنید و به استیضاح او رای ندهید تا وزیر به وظایف خود عمل کند و نقاط ضعفش را هم برطرف کند.