جمعه 13 مهر 1403

مخالفان پاشینیان خواستار استعفای وی شدند

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
مخالفان پاشینیان خواستار استعفای وی شدند

اقتصادنیوز: مخالفان نیکول پاشینیان رئیس جمهوری ارمنستان چهارشنبه شب در ایروان تظاهرات کرده و خواستار استعفای وی شدند.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، این تظاهرات به دعوت جنبش سیاسی «میاسین» برگزار شد و صدها نفر از مخالفان پاشینیان در میدان آزادی ایروان تجمع کردند.

«هرانت باگراتیان» نخست وزیر پیشین ارمنستان در این تظاهرات شرکت کرد و در سخنانی خواستار «استعفای پاشینیان در اسرع وقت» شد.

خبر مرتبط ارمنستان، به روسیه پشت کرد / یک توافق امنیتی لغو شد

اقتصادنیوز: نخست‌وزیر ارمنستان اعلام کرد که ارمنستان توافق حفاظت با گاردهای مرزی روسیه را که در فرودگاه اصلی ارمنستان مستقر هستند از اول اوت لغو می‌کند.

وی از سیاست خارجی پاشینیان انتقاد کرد و گفت که اگر رئیس جمهوری ارمنستان به رویکرد فعلی خود ادامه بدهد، «نه تنها برخی از روستاهای منطقه تاووش را به جمهوری آذربایجان خواهد داد بلکه ترکیه نیز مدعی منطقه آماسیه خواهد شد و ما مرز با گرجستان را نیز از دست خواهیم داد.»

پاشینیان سه‌شنبه در کنفرانسی مطبوعاتی خبرها درباره درخواست جمهوری آذربایجان برای مالکیت بر چهار روستا در منطقه تاووش را تکذیب نکرد اما گفت: آنچه به ارمنستان تعلق دارد در اختیار ما خواهد ماند.»

درگیری بر سر قره‌باغ سابقه طولانی و تاریخی دارد ولی درگیرهای معاصر در قره‌باغ از ابتدای سال 1990 میلادی و همزمان با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی میان جمهوری‌های تازه استقلال یافته جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز و در سال 1994 پس از کشته شدن 30 هزار نفر از 2 طرف متوقف شد.

خبر مرتبط تصمیم مهم نظامی ارمنستان / پاشینیان سازمان پیمان امنیت جمعی را تحریم کرد

اقتصادنیوز: نخست وزیر ارمنستان گفت ایروان در نشست‌های ائتلاف نظامی شرکت نخواهد کرد.

بحران قره‌باغ که در فوریه سال 1988 تبدیل به یک جنگ ویرانگر شد و تا مارس 1994 ادامه یافت، در ناحیه‌ای به همین نام در جنوب جمهوری آذربایجان رخ داد. در این منطقه که عمده جمعیت آن ارمنی هستند با پشتیبانی ارمنستان و مقابله جمهوری آذربایجان یک جنگ تمام عیار شکل گرفت و حدود 6 سال به طول انجامید که طی آن حدود 35 هزار نفر کشته و بیش از 800 هزار نفر نیز از منازل خود آواره شدند.

پس از جنگ دوم قره‌باغ در سال 2020 که با قرارداد آتش بس به میانجیگری روسیه به پایان رسید، سه تا 6 هزار نیروی حافظ صلح روسی در منطقه مستقر شدند و تلاش برای برقراری آتش بس بین طرفین را آغاز شد ولی در 33 ماه گذشته، آتش بس بین طرفین آذری و ارمنی بارها نقض شده است.

خبر مرتبط آغاز مذاکرات صلح ارمنستان و آذربایجان در برلین / ایروان بیانیه داد

اقتصادنیوز: وزیران خارجه آلمان، ارمنستان و جمهوری آذربایجان در برلین امروز (چهارشنبه) دیداری سه‌جانبه آغاز کردند.

ارامنه قره باغ، منطقه‌ای که از نظر بین‌المللی به عنوان بخشی از خاک جمهوری آذربایجان شناخته شده اما از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی خارج از کنترل باکو بود، پس از یک عملیات نظامی 24 ساعته توسط ارتش جمهوری آذربایجان، در تاریخ 20 سپتامبر (29 شهریور) مجبور به اعلام آتش بس با باکو شدند.

اندکی پس از این اعلام آتش بس، رهبری ارامنه ساکن قره‌باغ خواستار خروج از این منطقه شد. در نهایت هم تمامی 120 هزار نفر جمعیت ارامنه ساکن قره باغ، این منطقه را ترک کردند.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
مخالفان پاشینیان خواستار استعفای وی شدند 2
مخالفان پاشینیان خواستار استعفای وی شدند 3
مخالفان پاشینیان خواستار استعفای وی شدند 4