مدافعان سلامت و تکرار جلوههای ایثار / اینجا دفاع ادامه دارد
پرستار واژه نام آشنایی که ناخودآگاه ذهن ها را به سوی فرشتگان سفید پوش می کشاند. فرشتگانی که رسالت آنها آرامش و التیام تمام دردها است. سفید پوشانی که اسطوره های گذشت و ایثار در جامعه هستند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، پاسی از شب گذشته است بخش در سکوت و خاموشی فرو رفته است، او و دو همکار دیگرش هنوز بیدارند و مشغول نوشتن پرونده بیماران، کار پروند ها که تمام می شود آرام و بی سرو صدا بر بالین بیمارش حضور پیدا می کند؛ از طریق دستگاه ونتیلاتور وضعیت جسمانی بیمارش را چک می کند و از پشت ماسکش زمزمهای به گوش می رسد گویی چیزی را نجوا می کند. أمن یجیب المضطر اذا دعاه ویکشف السوء..... او با تمام خستگی بر بالین بیمارش دعا می کند تا وضعیت جسمانی بیماران به شرایط نرمال خود برسد.
پرستاری یعنی لحظه های خستگی ناپذیر
به مناسبت روز پرستار به سراغ چند تن از پرستاران رفتیم تا با آنها گفتگوی خودمانی و صمیمانه داشته باشیم؛ خانم حسینی پرستار بخش اورژانس در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: کار پرستاری عشق و علاقه می خواهد و همین انگیزه ای می شود تا پرستار کارش را به خوبی انجام دهد.
وی می گوید: هر کاری سختی خود را دارد اما کار پرستاری کاری بس سنگین است چرا که برای التیام بخشیدن درد یک بیمار گاها خود پرستار را بیمار می کند.
حسینی افزود: نزدیک به 16 سال است به عنوان پرستار مشغول به خدمت هستم اما تا به این لحظه از خدمت کردن به بیماران خسته نشده ام چرا که با تمام وجود و در راه رضای خدا و برای شفای بیماران قدم برداشته ام.
وی با اشاره به شیوع بیماری کرونا در کشور و به تبع مبتلا شدن بسیاری از هموطنان افزود: متاسفانه شیوع پانادومی کرونا سختی کار کادر درمان و بخصوص پرستاران را نه تنها دوچندان بلکه روح آنان را هم نشانه گرفت.
بغض نشسته در گلویش را فرو می دهد و در ادامه افزود: نزدیک به دو سال است که بیماری کرونا شرایط سخت و طاقت فرسایی را برای پرستاران به وجود آورده، یک پرستار در خط مقدم این ویروس قرار داشت و بنا بر وظیفه و رسالت شغلی خود با غلبه بر تمام استرس ها، و وحشت ها با تمام وجود برای نجات جان بیماران تلاش می کرد.
حسینی خاطر نشان کرد: کرونا خاطرات بسیار وحشتناکی را در ذهن هر پرستار به یادگار گذاشته است، اینکه به عنوان یک پرستار بربالین بیمار کرونایی قرار بگیری و تمام تلاشت برای نجات جان بیمار به نتیجه نمی رسد سخترین لحظه کاری یک پرستار را رقم می زند.
عشق و علاقه خمیر مایه اولیه انتخاب شغل پرستاری است
در ادامه شاهین شریفی پرستار بیمارستان کوثر شهرستان سنندج افزود: با توجه به ماهیت و چگونگی فعالیتهای پرستاری و کار حرفه ای باید گفت که کار پرستاری کاری جز عشق و ایثار و از خود گذشتگی نسیت.
وی با اشاره به اینکه تازه در این راه قدم برداشته و نزدیک به دو سال است که این لباس مقدس را به تن کرده است عنوان داشت: کار پرستاری شغلی است که هر فردی باید آن را به دور از مادیات انتخاب کند و وارد آن شود چرا که نمی توان برای شغلی که در آن یک پرستار تمام وجود خود را برای نجات جان یک بیمار کنار می گذارد قیمتی تعیین کرد پس عشق و علاقه خمیر مایه انتخاب این شغل است.
وی گفت: لحظات تلخ و شیرین در کار یک پرستار به کرات اتفاق می افتد، لحظه ای که یک پرستار با تمام وجود در جهت خدمت به یک بیمار قدم بر می دارد و خود را در نجات جان یک بیمار سهیم می داند به عنوان بهترین و شیرین ترین لحظات کاری آن پرستار ثبت و ظبط می شود و در کنار آن جان باختن یک بیمار تلخ ترین لحظه را در ذهن یک پرستار به یادگار می گذارد.
این پرستار تازه نفس در ادامه میگوید: شیوع بیماری کرونا، شیفتهای شب، سکوت حاکم بر بخش، و تلاش کادر درمان برای نجات جان بیماران مرا به یاد روزهای جبهه و جنگ می اندازد، روزهایی که پرستاران و پزشکان در خط مقدم در بیمارستان های صحرایی بدون هیچ ترس و واهمه ای به درمان بیماران می پرداختند و حال این جهاد و ایثار به شکلی دیگر توسط کادر درمان در حال رقم خوردن است.
دستمزد پرستاران متناسب با سختی کار آنان نیست
طاهر رحیمی سرپرستار بخش قلب زنان بیمارستان توحید در ادامه با تبریک به مناسبت روز پرستار اظهار داشت: حرفه پرستاری از حرفههای سخت، سنگین و پرمسئولیت اما با مزد و مزایای پایین است وبه طور معمول مطالبات پرستاران یا پرداخت نمیشود و یا اگر پرداخت میشود بسیار پایین و متناسب با زحمتی که پرستاران میکشند، نیست.
وی ادامه داد: به دلیل کمبود نیرو مجبور به قبول شیفتهای اجباری هستیم و این شیفتها حتی بیش از موظفی هر پرستار است که این امر موجب خستگی و فرسودگی آنان میشود.
وی خاطر نشان کرد: همیشه مشکلات از سوی پرستاران مطرح و به طور معمول شنیده میشود اما برطرف نمیشوند و در پایان این پرستار است که باید با وجود مشکلات کاری هر روز با چهرهای خندان و پرامید بر بالین بیماران خود برود.
اشتغال به تحصیل 459 دانشجوی پرستاری در دانشگاه علوم پزشکی کردستان
در ادامه روناک شاهویی، رئیس دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کردستان طی گفتگویی ضمن تبریک فرا رسیدن ولادت با سعادت حضرت زینب کبری (س) و روز پرستار به تمامی پرستاران، اساتید و دانشجویان این رشته، اظهار کرد: پرستاران در ایفای نقشهای خود به عنوان مراقبت کننده، تصمیم گیرنده، حمایت کننده، آموزش دهنده، مدیریت و رهبری یکی از ارکان های مهم تیم های مراقبتی و درمانی هستند.
وی با اشاره به ایثار و از خود گذشتگی پرستاران در بحران کرونا افزود: در این مدت همه شاهد جایگاه و نقش مهم پرستاران، عشق، علاقه و دلسوزی این بزرگواران نسبت به بیماران بودهایم که در بدترین شرایط و احتمال خطر جانی دست از خدمت برنداشته اند و همواره در عرصه مبارزه جهانی با بیماری کشنده کووید 19 قرار داشته و سربازان خط مقدم مبارزه با این بحران هستند.
رئیس دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: در حال حاضر 459 نفر دانشجو در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد پرستاری مشغول به تحصیل و تحت نظارت و آموزش اعضای هیئت علمی گروه پرستاری هستند.
شاهویی گفت: در پی شیوع ویروس کرونا بیشترین قشری که در بخش بهداشت و درمان زحمات فراوانی را متحمل شدند پرستاران بودند که خطرات ویروس کرونا را به جان خریدند تا به بیماران خدمات ارائه دهند.
رئیس دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کردستان در پایان عنوان داشت: در گروه پرستاری 24 نفر عضو هیئت علمی در مرتبه های دانشیاری، استادیاری، مربی و دو نفر نیز کارشناسی ارشد پرستاری مشغول به ارائه خدمت هستند.
و اما...
چه بسیار بودند فرشتگان سفید پوشی که با حضور جهادی خود در خط مقدم بیماری کرونا، نجات بخش جان بیماران شدند و خود در این عرصه جان دادند اما از پای ننشستند بیشک این جهاد و از خود گذشتگی مدافعان سلامت همچون مدال زرینی بر سینه جامعه پرستاری در تاریخ این مرز و بوم به یادگار خواهد ماند.
انتهای پیام /