مدیرعامل استقلال مقابل سیاستگذاری های کلان ورزش ایران؟
اظهارات اخیر مسئولان ارشد وزارت ورزش و جوانان نشان میدهد مسائل مطرح شده در راستای بازگشت استراماچونی به استقلال، پس از اعلام ممنوعیت جذب بازیکنان و مربیان خارجی در فصل جدید فوتبال ایران در تعارض با سیاستگذاری کلان ورزش ایران است.
به گزارش ایسنا، وزارت ورزش و جوانان به عنوان پیشتاز بحث ممنوعیت جذب بازیکن و مربی خارجی در فصل جدید لیگ برتر فوتبال ایران بارها اعلام کرده که دو باشگاه استقلال و پرسپولیس حق جذب بازیکن و مربی خارجی جدید را در فصل جدید نخواهند داشت و صرفا میتوانند با خارجیهای فعلی خود در صورت اتمام مدت قرارداد، تمدید کنند.
چندی بعد نیز هیات رئیسه سازمان لیگ فوتبال ایران ممنوعیت جذب بازیکن و مربی خارجی برای باشگاه ها در فصل آینده را تصویب و اعلام کرد که در فصل 1400-1399 مسابقات باشگاهی، عقد قرارداد با بازیکنان و مربیان خارجی جدید در باشگاهها ممنوع است و بازیکنان و مربیان خارجی فعلی شاغل در صورت اتمام مدت قرارداد، فقط میتوانند با همان باشگاه فعلی خود تمدید کنند و پیوستن آنها به سایر باشگاهها نیز ممنوع است.
اما اتفاقات چند روز اخیر توسط مدیریت باشگاه استقلال، سوالی را در این خصوص به وجود آورده است که آیا بازگشت استراماچونی سرمربی سابق تیم فوتبال استقلال، مشمول این قانون خواهد شد یا خیر؟ چرا که احمد سعادتمند برای مذاکره با وینفرد شفر و استراماچونی سرمربیان آلمانی و ایتالیایی پیشین استقلال راهی اروپا شده بود.
همان زمان بلافاصله مهدی علی نژاد، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان اعلام کرد که سفر مدیرعامل باشگاه استقلال به اروپا بدون مجوز وزارت ورزش صورت گرفته است، هرچند سعادتمند چند روز بعد در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد حراست وزارت ورزش و جوانان را در جریان سفر خود قرار داده بود؛ مسئلهای که نشان می دهد شاید اقدام مدیرعامل آبی پوشان پایتخت در تعارض با سیاستگذاری جدید وزارت ورزش است.
علاوه بر این عبدالحمید احمدی، معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان نیز در مورد اینکه عنوان کرده بود استراماچونی نمیتواند به فوتبال ایران بازگردد، مجددا تصریح کرد که عدم جذب مربیان و بازیکنان خارجی ابلاغ شده است و با چالش هایی که در حوزه مربیان خارجی، نوسانات ارزی، پرونده های تشکیل شده در فیفا و مسائلی که اجرای آن را برای ورزش ایران سخت کرده است، هوشمندانه پیش گیری شد.
مدیرعامل استقلال اما در اخرین اظهاراتش تلویحا مذاکره برای بازگشت استراماچونی را رد نکرد و بیان کرد که این سرمربی ایتالیایی با باشگاه استقلال قرارداد دارد و بازگشت او به استقلال یک میلیون یورو برای باشگاه صرفه اقتصادی خواهد داشت.
البته در آذرماه سال گذشته طی بیانیه ای از سوی آندره آ استراماچونی، به همراه دستیارانش مارکو کاسر، سباستین لتو و عمر دانسی اعلام شد که به طور یکطرفه با باشگاه استقلال فسخ کرده اند و بند فسخ قرارداد از تاریخ ششم دسامبر 2019 (روز جمعه 15 آذرماه) و تحت نظر فدراسیون بین المللی فوتبال (فیفا) فعال شده است. حال باید این سوال را پرسید که اظهارات مدیرعامل باشگاه استقلال در رابطه با اینکه آبی پوشان با استراماچونی قرارداد دارند چیست و بر چه مبنایی چنین مسئله ای مطرح شده است؟
هرچند اظهارات دو تن از معاونان وزیر ورزش و جوانان نشان می دهد موضع و رویکرد این وزارتخانه در خصوص اقدامات اخیر مدیرعامل باشگاه استقلال مثبت نیست، سوال این است که آیا می توان قرارداد این سرمربی ایتالیایی را در زمره قراردادهای سابق تلقی کرد و اجازه بازگشت به این مربی ایتالیایی داد؟ اینکه اساسا بازگشت استراماچونی به فوتبال ایران با توجه به ممنوعیت جذب بازیکنان و مربیان خارجی امکان پذیر بوده و به منزله دور زدن قانون نیست؟
موضوعی نیز که مدیرعامل باشگاه استقلال باید نسبت به آن پاسخگو باشد این است که چرا بدون هماهنگی وزارت ورزش و جوانان به عنوان نهاد بالادستی و درحالی که قانون ممنوعیت جذب بازیکنان و مربیان خارجی ابلاغ شده، مسائلی هرچند تلویحی در راستای بازگشت این سرمربی خارجی به استقلال مطرح می شود، اتفاقی که با توجه به اظهارات مسئولان وزارت ورزش و جوانان با سیاست های این وزارتخانه در فصل جدید فوتبال ایران همخوانی ندارد.
انتهای پیام