مراسم اختتامیه جشنواره موسیقی امیرجاهد برگزار شد
مراسم اختتامیه سومین جشنواره موسیقی امیرجاهد، با حضور جمعی از هنرمندان و برگزیدگان رشته های مختلف روز پنجشنبه 11 آذرماه در سالن استاد جلیل شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
به گزارش ایسنا، این مراسم با اجرای گروه موسیقی امیرجاهد سید رضا طیبی (آواز)، حسین روزبهانی (تار)، سعید همتیان (نی) و امیرحسین طریقت (تنبک) ادامه یافت.
همچنین بابک بنی حسینی _ نماینده هیئت داوران _ بیانیه هیئت داوران سومین جشنواره موسیقی امیرجاهد را قرائت کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است: «اکنون که فرزندان هنرمندمان و خانوادههای هنر دوست ایشان در شرایط دشوار بهداشتی - کرونایی که حدود دو سال است دست به گریبانش هستیم و محدودیتهای اقتصادی و اجتماعی که به طبع آن فشارهای روانی بسیاری را به همگان تحمیل کرده است، توانستهاند با اشتیاق به آموزش و تمرین موسیقی بپردازند و در این جشنواره نیز شرکت نمایند، قدردان هستیم. با اذعان به کیفیت مطلوب و متنوع قطعات اجرایی و هنرنمایی زیبا و ماهرانه این عزیزان از تمامی شرکت کنندگان و مسئولین محترم در این جشنواره که بار دیگر یک رویداد بزرگ فرهنگی، هنری را رقم زدهاند قدردانی مینماییم.
هیئت داوران ضمن سپاس از همکاری و همیاری مسئولان و هنرمندان شرکت کننده و همچنین دوستداران موسیقی که در برگزاری این جشنواره سعی وافری داشتهاند، رضایت خود را از سطح برگزاری جشنواره اعلام میدارد. بدیهی است تمامی آثار ارائه شده به دبیرخانه جشنواره مورد ارزیابی دقیق و داوری اولیه قرار گرفته، سپس در بخش دوم با اجراهای دونوازی و گروهی از طریق فضای مجازی (برای شرکت کنندگان شهرستان های کشور) و به صورت حضوری (برای شرکت کنندگان ساکن تهران) مورد ارزیابی و داوری قرار گرفتهاند که درنهایت آثار و اجراهای برگزیده شایسته قدردانی توسط هیئت داوران انتخاب و معرفی شدهاند. هیئت داوران ضمن ارج نهادن به تلاش تمامی عزیزان شرکت کننده در این رخداد فرهنگی - هنری، امیدوار است دگربار برای چهارمین دوره جشنواره سراسری موسیقی امیرجاهد با شناسایی آثار ارزنده، ضمن تقدیر و تشویق برگزیدگان، شرایط مناسب جهت تداوم و توسعه فعالیتهای افراد مستعد در آینده به شکلی صحیح و مفید فراهم شده و حمایت و پیگیریهای لازم از سوی متولیان امر به نحو مقتضی و موثر صورت گیرد.»
سپس از هیئت داوران جشنواره محمد اسماعیلی، آذر هاشمی، وارطان ساهاکیان، علی تحریری و بابک بنی حسینی تقدیر شد. در ادامه مراسم، حمیدرضا نوربخش (مدیرعامل خانه موسیقی) در سخنانی ضمن ابراز خوشحالی از برگزاری مراسم اختتامیه جشنواره موسیقی امیرجاهد گفت: نزدیک به دوسال است که از این جمعها و دیدارها دور افتاده بودیم و امیدوارم این برنامه سر آغازی بر برگزاری برنامهها باشد.
وی افزود: روزی که برای جشنواره موسیقی امیرجاهد برنامه ریزی میکردیم تمام سعی مان بر این بود که به هیچ عنوان موازی کاری نشود. ما در کشور جشنواره های موسیقی فجر، جشنواره موسیقی جوان، جشنواره موسیقی نواحی را با رویکرد خاص خودشان داریم و تلاش بر این بود که این جشنواره بخشی را پوشش دهد که جشنوارههای دیگر به آن نپرداختهاند، مانند دونوازی و گروه نوازی. تلاش بر این بوده و خوشبختانه این جشنواره راه خودش را خوب پیدا کرده است و سومین دوره آن نیز با موفقیت به پایان رسید و باید از هیئت محترم داوران و دیگر دست اندکاران جشنواره تقدیر و تشکر کنم.
نوربخش گفت: خوشبختانه «خانه موزه دکتر معین و استاد امیرجاهد» در منطقه 14 شهرداری تهران به پایگاه خوب موسیقی تبدیل شده است. محل رفت و آمد اهل هنر شده و کلاسها و نشستهای بسیار خوبی هم در آنجا برگزار میشود و ما هم همیشه در کنار عزیزان در آن مجموعه بودیم و از هیچ کمکی دریغ نخواهیم کرد.
مدیرعامل خانه موسیقی افزود: در حالی که میدانیم متاسفانه فعالیتهای هنری به مرکز شهر و بالا متمرکز شده و این یکی از مصیبتها است که باید اینجا اشاره کنم. متاسفیم که اجراهای موسیقیمان در سالها با بلیتهای بسیار گران برگزار میشود و موسیقی از دسترس توده مردم و مخاطبان مهم و اصلی موسیقی دور بوده است. طبقه متوسط جامعه، بدنهی کارمند و دانشجوی جامعه امکان کنسرت رفتن ندارد و اگر هم بتواند شاید سالی یکبار! ما باید هزینههای اجراهای موسیقی را پایین بیاوریم در صورتی که تمام سالنها دولتی یا متعلق به شهرداری هستند. البته ساختار سالنها هم به شکلی شده که باید خودشان هزینههای خودشان را تامین کنند و از جایی حمایت نمیشوند. مثل همین خانه هنرمندان که شاید مهمترین مرکز هنری ایران در جهان باشد.
نوربخش در ادامه یادی کرد از زنده یاد علی مرادخانی عضو شورای سیاست گذاری این جشنواره و گفت: مسئولان و مدیران این نکته را در نظر بگیرند که وقتی جایی هستند کاری کنند که رد پا و یادگار ارزشمندی از خود بجای بگذارند که وقتی از آنجا رفتند همه یاد آنها بکنند. علی مرادخانی از آن دسته مدیران بود که ما اهالی موسیقی ایشان را همیشه در کنار خود داشتیم. او شخصیتی ارزشمند بود که خودش در حوزه فرهنگ و هنر دغدغه داشت.
خانه موسیقی نامگذاریهای معابر تهران را به نام مفاخر موسیقی پیگیری کرد
نوربخش با اشاره به زحمات و تلاش های دکتر محمدجواد حق شناس (رئیس سابق کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران) گفت: این جشنواره بدون زحمات و تلاشهای آقای دکتر حق شناس به انجام نمیرسید. ایشان در دورهای که در شورای شهر بودند خدمات بسیار ارزشمندی کردند. یکی از کارها نامگذاری خیابانها به نام مفاخر فرهنگ و هنر بود که با پیگیری شخص ایشان، اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر به انجام رسید. ما امروز نام مفاخر موسیقیمان را در خیابان های این شهر داریم و این کار کوچکی نیست. ما در خانه موسیقی از ابتدا تقریبا هر آنچه به ایشان پیشنهاد دادیم محقق شد. البته ممکن است برخی بخواهند این مساله را به نام خودشان مصادره کنند که متاسفانه در فضای مجازی هم دیدیم که سعی کردند این کار را انجام دهند که مهم نیست.
نوربخش در پایان گفت: اما خانه موسیقی یکی از کارهایی که مجدانه پیگیری کرد همین نامگذاری های معابر شهر تهران به نام مفاخر موسیقی بود. جلسات متعدد در شوراها داشتیم، مکاتبات بسیاری انجام دادیم و آقای دکتر حق شناس با پیگیری جدی و مستمر این کار را به انجام رساندند که باید از این شان تشکر فراوان داشته باشیم. در بخش بعدی مراسم از بابک بنی حسینی، سید محمدعلی موسوی، مهدیه رضا زاده، امیرحسین طریقت، مرتضی میر، فرنوش تدین، علی فاطمی، محسن میکائیل و سینا قادری به عنوان مدرسان برتر «خانه موزه دکتر معین و استاد امیرجاهد» تقدیر شد.
در ادامه مراسم غزاله نیک پی و نگین کاظمی (برگزیدگان بخش دونوازی کلاسیک) و هومان ابراهیمی (برگزیده بخش تکنوازی کلاسیک) به اجرای دو قطعه پرداختند و سپس با حضور اعضای شورای سیاستگذاری و هیئت داوران از برگزیدگان سومین جشنواره موسیقی امیرجاهد با اهدای لوح و تندیس تقدیر شد. برگزیدگان سومین جشنواره موسیقی امیر جاهد: بخش دونوازی ایرانی گروه سنی الف: میرعلی قاسمی و کسری رفیعی (از اصفهان) رتبه اول، آراد ساعد و آرین ساعد (از تهران) به عنوان شایسته تقدیر
گروه سنی ب: مهدی اشرفیان و بنیامین سالک (از اصفهان) رتبه اول، زهرا توان و زیبا توان (از کرمان)، پرستو شفیعی و دانیال ایمانی پور (از اصفهان) رتبه دوم مشترک بخش دونوازی کلاسیک گروه سنی ب: امیرحسین صادقی و سارا جان نثاری (از تهران) شایسته تقدیر گروه سنی ج: غزاله نیک پی و نگین کاظمی پور (از رودهن) رتبه اول بخش اجرای گروهی ایرانی گروه سنی ب: گروه «عشاق کاشان» به سرپرستی مجید خلیق از کاشان بخش اجرای گروهی کلاسیک
گروه سنی ب: گروه «توتم» به سرپرستی عرفان شریف زاده از تهران
انتهای پیام