مراکز درمانی لرستان در آماده باش کامل به سر می برند
خرم آباد - ایرنا - مسئول برنامه پیشگیری از کرونا در لرستان گفت: اگر چه تاکنون مورد مثبتی از کرونا ویروس گزارش نشده اما تمام مراکز درمانی استان در حال آماده باش هستند.
مریم کوشکی روز یکشنبه بیان کرد: تاکنون 6 نوع ویروس کرونا در جهان داشتهایم و الان نوع هفتم آن بروز کرده است، بنابراین ممکن است هر کدام از ما یک بار در عمرمان به کرونا مبتلا شده باشیم و به شکل یک سرماخوردگی خفیف یا شدید بوده باشد.
وی با تاکید بر اینکه ناشناخته بودن کرونا ویروس 2019 باعث شده مردم نگران شوند، افزود: در بدترین حالت این بیماری یک تا سه درصد مرگ و میر دارد، در حالی که در آنفلوانزای نوع A میزان مرگ و میر در افراد مبتلا، بالای سه درصد است.
کوشکی یادآور شد: واگیر بودن کرونا ویروس بالا است و یک نفر میتواند چهار نفر را مبتلا کند.
وی اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی لرستان تمام تمهیدات لازم را برای پیشگیری از این بیماری در نظر گرفته، با هماهنگی تمام ادارات و سازمانها و با برگزاری جلسات شورای سلامت تمهیدات لازم را پیش بینی کردهایم و تمامی کارمندان در مراکز درمانی در حالت آماده باش قرار دارند.
مسئول برنامه پیشگیری از کرونا در لرستان ادامه داد: مراکز بهداشتی، همه پزشکان، کارمندان و پرستاران در حالت آماده باش هستند و بیمارستان شهدای عشایر در مرکز لرستان به عنوان بیمارستان مرجع کرونا ویروس در نظر گرفته شده است.
کوشکی عنوان کرد: وزارت بهداشت چهار بیمارستان دیگر را در استان به عنوان مرجع مشخص کرده و پیش بینی شده در صورت نیاز به تخلیه یک بیمارستان و در صورت اپیدمی شدن بیماری، این بیمارستانها مورد استفاده قرار گیرند و بیمارستان امام خمینی الشتر، یک بیمارستان در دوره چگنی، بیمارستان ارتش و یک بیمارستان در الیگودرز برای این منظور در نظر گرفته شدهاند.
وی با تاکید بر اینکه متخصصان عفونی، پزشکان و پرستاران آموزشهای لازم را در خصوص کرونا ویروس دیدهاند، افزود: یک پروتکل کشوری برای پیشگیری از شیوع بیماریها داریم، بر این اساس هر بیماری که با علائم تنفسی، آبریزش بینی و سرفه وارد بیمارستان شود به اتاقی هدایت شده و یک ماسک در اختیار فرد گذاشته و معاینه میشود در صورت مشکوک شدن پزشک به احتمال ابتلای بیمار به کرونا این فرد قرنطینه شده، نمونه گیری از ترشحات حلق و بینی گرفته و پاسخ آزمایشگاه در خصوص این نمونه 24 تا 48 ساعت بعد ارائه میشود.
مسئول برنامه پیشگیری از کرونا در لرستان با اشاره به اینکه این قرنطینه در حد همان 24 تا 48 ساعت انجام میشود و اگر نمونه گرفته شده مثبت اعلام شود فرد به اتاق ایزوله منتقل میشود، اظهار داشت: مواردی از قرنطینه افراد را در استان داشتهایم اما تا این لحظه جواب نمونههای ارسالی منفی بوده است.
کوشکی تاکید کرد: در برخورد با حیوانات، موارد بهداشتی رعایت شود و افراد مسن، دچار نقص سیستم ایمنی، بیمار سرطانی، قلبی و ریوی، افراد دیابتی و خانم های باردار ریسک ابتلاء و خطر را دارند.
وی افزود: فعالیت ویروسهای سرماخوردگی و کرونا با گرمتر شدن هوا کم و همچنین در صورت رعایت موارد بهداشتی شیوع بیماری کمتر خواهد شد.
*س_برچسبها_س*