جمعه 9 آذر 1403

مرحله نخست ساخت مگامدول احیا مستقیم شرکت ستاره سیمین هرمز آغاز شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
مرحله نخست ساخت مگامدول احیا مستقیم شرکت ستاره سیمین هرمز آغاز شد

بندرعباس - ایرنا - عملیات اجرایی مرحله اول احداث مگامدول احیا مستقیم شرکت ستاره سیمین هرمز با ظرفیت یک میلیون و 700 هزار تن فولاد همزمان با نهمین روز دهه فجردر بندرعباس آغاز شد.

به گزارش ایرنا، مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان روز چهاررشنبه در این آیین گفت: بعد از 13 سال عملیات اجرایی این طرح در هرمزگان آغاز شد، قرار بود مردم استان از اشتغالزایی این طرح بهره‌مند شوند اما هیچ کاری صورت نگرفته بود.

عطاالله معروفخانی افزود: این طرح در نشست های رفع موانع تولید پیگیری شد و با مساعدت مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان و خرید سهام های خرد توسط فولاد مبارکه دستور اجرای این طرح صادر شدکه امید می‌رود با حمایت های مسوولان استان شاهد اجرای طرح های توسعه ای در این مجموعه باشیم.

مدیرعامل شرکت ستاره سیمین هرمز نیز در این مراسم گفت: تفاهم نامه شرکت با بانک صادرات ایران آماده مقاوله است و این بانک تا پایان مسیر همراه خواهد ماند، البته طرح و ایده افزایش سقف فولاد در این منطقه از دهه‌های قبل مطرح بود و از سال 98 شتاب بیشتری به خود گرفت.

آقازاده یادآور شد: درحال حاضر 85 درصد مطالعات طرح انجام شده و پیشنهاد مشاور مصوب شده و طرح‌ها اولویت گذاری شده وهمچنین مجوز تاسیس و زیست محیطی آن اخذ شده و اسناد مناقصه طرح تهیه شده و درحال حاضر مناقصه درحال اکران است.

مدیرعامل شرکت ستاره سیمین هرمز اظهار داشت: 270 هکتار زمین صنعتی در اختیار این طرح قرار گرفته و انشعاب گاز واحد احیا در دستور کار است.

آقازاده گفت: طرح‌های این شرکت براساس پیشنهاد مشاور شامل دو واحد احیا مستقیم با ظرفیت سه میلیون و 440 هزار تن، یک واحد فولادسازی با ظرفیت سه میلیون تن در سال با افزایش ظرفیت یک و نیم میلیون تن، یک واحد نورد پیوسته با ظرفیت پنج میلیون تن که گنداره در سال با قابلیت افزایش به میزان هفت میلیون تن در سال و 2 واحد آهک سازی هر یک با ظرفیت 120 هزار تن در سال است.

نماینده مردم بندرعباس، قشم، حاجی آباد، بندر خمیر و بوموسی درمجلس شورای اسلامی هم در این آیین گفت: نه نقطه پایداری در تولید فولاد رسیده ایم و زمینه فعالیت بیشتر وجود دارد.

محمد آشوری افزود: توسعه کشور باید سمت و سوی متناسب و پایدار به خود بگیرد که امروز اختلالات کارکردی در توسعه کشور وجود دارد.

مدیرعامل فولاد مبارکه هم گفت: درحالیکه بزرگ‌ترین تولید کننده فولاد جهان چین است و راهبردشان برای آینده شرکت های کوچک و تشکیل مجموعه های بالای 150 میلیون تنی است واین به افزایش رقابت پذیری شأن کمک می‌کند و چنین اتفاقاتی باید در کشور ما هم رخ دهد، در غیر این صورت در این همه چندان دور اگر رقیب هم باشیم اتفاق خوبی نخواهد بود، مسأله دیگر رقابت پذیری با خارج است.

محمد یاسر طیب نیا افزود: باید آماده رقابت جهانی باشیم و توسعه های این هدایت منطقه باید هدفمند باشد و باید طرح جامع داشت و توسعه ها در چارچوب آن انجام شود، توسعه ها در اینجا باید مبتنی با صادرات باشد و سایر توسعه های منطقه ای اینجا را پوشش دهد.

وی ابزار کرد: بزرگترین رقیب ما از کشور دیگر یا پنج دلار کشتی های چند صد تنی سنگ آهن تخلیه می‌کند و در کشور 15 دلار هزینه می‌کنیم چونکه زیرساخت ها ایجاد نکرده ایم، اینجا باید کشتی های 150 هزار تنی و 200 هزار تنی داشته باشیم که امکان تخلیه و بارگیری نصف این در اینجا وجود ندارد و ظرفیت ها تکمیل است.

استاندار هرمزگان هم بیان کرد: یکی از ضعف های صنعت کشور توسعه نیافتن صنعت فولاد است و تعداد محدودی از آلیاژها را تولید می‌کنیم، بنابراین درخواست ما برای شروع کار از این بابت بود که دنیا بفهمد ایرانی ها در اوج تحریم کار را خودش شروع کرده است.

مهدی دوستی بیان کرد: تولید فولاد کشور قبل از انقلاب یک میلیون تن بود و واحد فولاد سازی اینجا سه میلیون تن است و مظلومیت نظام است که این کارها در زمان تحریم انجام شده و بیان نمی‌شود.

وی گفت: محلی برای ایجاد بندر اقیانوسی در هرمزگان مشخص شده است که آخرین نقطه خلیج فارس است که در بندزرک بوده و می‌تواند نگرانی پهلوی گیری شناورها بسیار بزرگ را مرتفع کند که می توان آن را با راه‌آهن به فولادسازی ها در بندرعباس متصل کرد، در سفر رییس جمهور در خصوص این بندر اقیانوسی تصمیم‌های خوبی گرفته شد.

برچسب‌ها

پرونده خبری