دوشنبه 5 آذر 1403

مرحوم آیت‌الله فاضل لنکرانی لحظه ای در حقانیت راه امام خمینی (ره) تردید نکردند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
مرحوم آیت‌الله فاضل لنکرانی لحظه ای در حقانیت راه امام خمینی (ره) تردید نکردند

قم - ایرنا - رییس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) با اشاره به 26 خرداد سالروز رحلت آیت‌الله محمد فاضل لنکرانی گفت: این مرجع تقلید از همان روزهای اول که امام خمینی (ره) در سال 1342 وارد مبارزه شدند هدف و آرمان انقلاب را دنبال کردند و یک‌لحظه در حقانیت راه امام تردید نکردند.

آیت‌الله محمدجواد فاضل لنکرانی روز دوشنبه در ابتدای درس خارج اصول خود در مرکز فقهی ائمه اطهار (ع)، با تاکید بر اهمیت انقلاب اسلامی ایران و ضرورت پاسداشت آن؛ افزود: تا زمانی که کسی تاریخ را نداند ارزش انقلاب اسلامی ایران را نمی‌داند که یک عنایت الهی است.

وی، مرحوم آیت الله محمد فاضل لنکرانی را یکی از برجسته‌ترین شاگردان امام خمینی (ره) دانست و ادامه داد: استقامت در انقلابی بودن و مسیر مسئله بسیار مهمی است که آیت‌الله فاضل لنکرانی آن را به نحو خوبی عملیاتی کردند

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: پیش از انقلاب 12 نفر حاضر شدند که مرجعیت امام خمینی (ره) را امضاء کنند که موجب تبعید و زندانی شدن تمام این 12 نفر توسط رژیم شاهنشناهی شد که یکی از این بزرگواران آیت‌الله فاضل لنکرانی بودند که موجب تبعید ایشان شد.

آیت الله حاج شیخ محمد فاضل لنکرانی در سال 1310 هجری شمسی متولد شد و در 26 خرداد ماه سال 1386 به دیدار حق شتافت و در حرم حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد.

رییس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) در ادامه با تسلیت سالروز شهادت امام صادق (ع) گفت: روزی نیست که در درس فقه و سایر دروس نامی از امام صادق (ع) و یا روایتی از ایشان خوانده نشود که نشان‌دهنده نقش تأثیرگذار ایشان در تاریخ اسلام و تشیع است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بابیان این‌که حرف‌ها و دستورات و احکام قرآن و اهل‌بیت (ع) کهنه نمی‌شوند، بیان داشت: این دستورات تا روز قیامت جاری هستند و باید عملی شوند.

آیت‌الله فاضل لنکرانی افزود: بشر باید برای سعادت خودش به قرآن رجوع کند و علاوه بر این باید به ائمه معصومین (ع) نیز رجوع کند.

وی ادامه داد: رجوع به ائمه معصومین (ع) در همه احکام واجب است و در برخی از روایات نیز بر روی این مهم تأکید شده است

آیت‌الله فاضل لنکرانی تأکید کرد: بنیان اصلی و اساسی فقه به‌وسیله امام باقر (ع) و امام صادق (ع) پایه‌گذاری شد و نشر علم و فقه در ایام این دو امام بزرگوار صورت گرفت البته روایات تفضیلی فراوانی از این دو امام بزرگوار داریم به‌طوری‌که این دو امام حدود 60 هزار روایت دارند.

وی بابیان این‌که یک سؤال همیشه مطرح است که آیا این دو امام در مقام تشکیل حکومت اسلامی بودند یا نه، تأکید کرد: اولا هر امامی به دست حاکم آن زمان به شهادت رسیده است وقتی حاکم احساس می‌کرد که زمینه پیروی از امام فراهم است و اگر امام را از بین نبرد خودش از بین خواهد رفت؛ این دلیل بر این است که ائمه اهل‌بیت (ع) بر روی حکومت نگاه ویژه‌ای داشتند اما یاران کافی برای این کار نداشتند.

امام جعفر صادق (ع) در هفدهم ربیع الاول سال 83 هجری قمری در مدینه و در خانه امام محمد باقر (ع) پیشوای پنجم شیعیان دیده به جهان گشود. کنیه آن حضرت «ابو عبدالله» و لقبش «صادق» است.

حضرت صادق در دوران عمر شریف خویش از مکتب نورانی و آسمانی جدش امام سجاد (ع) پیشوای چهارم شیعیان و پدرش امام محمدباقر (ع) کسب فیض کرد، ایشان پس از شهادت پدر بزرگوارش در سن 31 سالگی به امامت رسید و با پایه ریزی مکتب جعفری موجب بازسازی و زنده نگه داشتن شریعت محمدی (ص) شد.

همه جریان ها و حرکت های علمی مسلمانان در دوره امامت امام صادق (ع) رونق گرفت و مجالس درس و مناظره های علمی دایر و از رونق خاصی برخوردار شد، در همین راستا امام شاگردان بسیاری را برای عرضه افکار خالص اسلام و طرد اندیشه های باطل و منحرف تربیت کرد.

دوران امامت 34 ساله ایشان مصادف با اواخر حکومت امویان و اوایل حکومت عباسیان بود که سرانجام این امام بزرگوار در 65 سالگی بر اثر توطئه های منصور عباسی در سال 148 هجری به شهادت رسید.

*س_برچسب‌ها_س*