دوشنبه 30 تیر 1404

مردم از خودشان دفاع کردند یا از نظام و رهبری؟!/ بسیج مسئولان قوه قضائیه علیه گرانفروشان

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
مردم از خودشان دفاع کردند یا از نظام و رهبری؟!/ بسیج مسئولان قوه قضائیه علیه گرانفروشان

یک بازداشتی فتنه 88 با اشاره به پروژه تحریم انتخابات در چند سال گذشته گفته است: معتقدم اگر حکومت به گونه‌ای رفتار می‌کرد که زمینه مشارکت اکثریت ایرانیان فراهم شود، شاید اساسا دشمن دست به حمله نمی‌زد!

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری - تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

بسیج مسئولان قوه قضائیه علیه گرانفروشان

حجت‌الاسلام محمد موحدی، دادستان کل کشور با اشاره به نوسانات شدید قیمتی و ایجاد بی‌ثباتی در بازار برخی از اقلام و ارزاق عمومی، خطاب به دادستان‌های سراسر کشور گفته است: در پی افزایش ناعادلانه قیمت برخی از کالاهای اساسی مردم با مشکل مواجه شده‌اند، لذا دادستان‌های سراسر کشور باید نسبت به کنترل و افزایش نظارت بر بازار اهتمام ویژه داشته باشند.

به گزارش مشرق، او می‌افزاید: افزایش قیمت برنج به‌خصوص برنج ایرانی در شرایط فعلی به هیچ‌عنوان قابل قبول نیست؛ باید توزیع کالاها و مایحتاج عمومی مردم به‌درستی انجام شود و با هرگونه سودجویی، گران‌فروشی و احتکار در بازار برخورد قاطع کرد.

دادستان کل کشور تاکید کرد: برای رعایت حقوق عامه لازم است دادستان‌های سراسر کشور برای تنظیم بازار به سازمان تعزیرات حکومتی کمک و از همه ظرفیت‌ها برای نظارت بر بازار استفاده نمایند. همچنین چنانچه مرحله آماده‌سازی کالا نیز به قصد احتکار و گران‌فروشی با تأخیر انجام شود، مشمول - اعمال - قانون است.[1]

*پیش از این، رئیس قوه قضائیه نیز خواستار ورود مسئولان ذیربط قضایی به مسئله گرانی‌ها شده بود.[2]

در کنار نهادهای متولی و نُظار اقتصادی و دولتی و تعزیراتی؛ نظارت بر قیمت ارزاق عمومی از وظایف قوه قضائیه نیز هست و این نهاد مهم در نظام جمهوری اسلامی وظیفه دارد به عنوان مدعی‌العموم از ظلم در حق مردم بوسیله گرانی بیقاعده در ارزاق، کالاها و خدمات عمومی جلوگیری کند.

در این باره البته لازم است که قوه قضائیه کارنامه‌ای را هم به مردم و نظام اسلامی ارائه و بیان کند که نتیجه دستورها و نظارت‌های این قوه بر بازار و قیمت‌ها تاکنون چه بوده است؟

گفتنیست، معاون برنامه‌ریزی و نظارت سازمان تعزیرات حکومتی نیز اخیراً اعلام کرده است که این سازمان در بحث ارزاق عمومی با هیچکس مماشات نخواهد کرد و با سودجویان و اخلالگران بازار قاطعانه برخورد می‌کند.

***

اگر نظام بهتر عمل می‌کرد اسرائیل حمله نمی‌کرد!

محسن میردامادی، فعال چپ و از دستگیرشدگان فتنه 88 به تازگی طی اظهاراتی پیرامون درگیری 12 روزه گفته است: معتقدم اگر حکومت به گونه‌ای رفتار می‌کرد که زمینه مشارکت اکثریت ایرانیان فراهم شود، شاید اساسا دشمن چنین طمعی نمی‌داشت و دست به حمله نمی‌زد. اگر دشمن از قبل می‌دانست که مردم یکپارچه از کشورشان و تمامیت ارضی خود دفاع می‌کنند، دچار این اشتباه راهبردی نمی‌شد. برگزاری انتخابات با مشارکت زیر 50درصد، همگی زنگ‌های خطر را برای نظام حکمرانی به صدا درآوردند اما توجهی به آن نشد. اگر در ایران انتخاباتی برگزار می‌شد که مانند دوران اصلاحات بیش از 80 درصد ایرانیان در آن حضور داشتند، از منظر امنیتی، قدرت بیشتری را نصیب ایران می‌کرد و امنیت ایران تضمین می‌شد. اما به این ضرورت توجهی نشد و مردم از صحنه تصمیمات دور شدند.

او می‌افزاید: حکومت در صحنه‌های مختلف مانند گزینش‌ها، انتخاب‌ها، به کارگیری نیروها در دستگاه‌های مختلف و... اشتباهات بزرگی داشته است. این اشتباهات باید اصلاح شوند. مردم باید احساس کنند در همه عرصه‌های کشور و نظام حضور دارند. پس از جنگ، رفتار حاکمیت با مردم باید نسبت به قبل از جنگ متفاوت شود تا زمینه مشارکت مردم در آوردگاه‌های مختلف فراهم شود.

به گزارش خبرآنلاین، میردامادی همچنین تصریح می‌کند: مهم‌ترین فاکتوری که در شرایط تازه باید در نظر گرفته شود، جلوگیری از تکرار جنگ است. البته همه بخش‌های این ضرورت در اختیار ایران نیست اما عملکرد ایران در این زمینه می‌تواند مهم باشد. شاید در گذشته هم اگر بهتر عمل می‌شد می‌توانستیم از جنگ اخیر جلوگیری کنیم.[3]

*در فرض صحت تحلیل میردامادی پیرامون تأثیر مشارکت انتخاباتی در وقوع جنگ (البته این تحلیل ناقص است) باید اشاره کرد که مقصر نه نظام اسلامی که "چپ‌های تحریمی" و تحریم‌کنندگان انتخابات هستند که طی دهه 1400 همه انتخابات‌ها را تحریم کردند و حاضر به پذیرش این منطق نشدند که انتخابات حتی در صورت وجود بیشترین اشکالات و انتقادات اما تنها راه حمایت عمومی از کشور است و شرکت نکردن در آن یعنی برداشتن سلاح!

آنها همین منطق ساده را نپذیرفتند و اکنون نیز به جای قرار گرفتن در سمت مردم و نظام اسلامی؛ اما باز هم تقصیر را به گردن نظام اسلامی می‌اندازند و از این می‌گویند که نظام می‌توانست با تن دادن به خواسته‌های ما مانع جنگ شود.

این در حالی است که در این وادی اگر هم کسی مقصر باشد؛ چپ‌های تحریمی هستند که عالما و عامدا از میزان حضور مردم در انتخابات‌ها کاستند.

بماند که اسرائیل و آمریکا علیرغم پذیرش برجام و تن دادن ایران به گفت‌وگوهای جدید با آمریکا اما جنگ را آغاز کردند و این مسئله نشان می‌دهد که انگیزه آنان از آغاز درگیری یک انگیزه ددمنشانه و بر اساس وحشیگیری بوده است و مبنایی در داخل ایران نداشته است.

گفتنیست، اخیرا و غیر از میردامادی، محمد صدر از دیگر فعالان اصلاح‌طلب نیز در اظهاراتی از این گفته است که اگر بهتر مذاکره می‌کردیم جنگ نمی‌شد![4]

در بحث تکرار جنگ نیز لازم به اشاره است که وضعیت فعلی میان ایران و اسرائیل وضعیت "متارکه جنگ" است نه آتش بس و این وضعیت نیز به دلیل خوی وحشگیری اسرائیل هر لحظه امکان شکستن دارد.

***

ربیعی: مردم باور نکردند هدف اسرائیل حکومت است!

مردم از خودشان دفاع کردند یا از نظام و رهبری؟!

علی ربیعی، دستیار رئیس‌جمهور و از فعالان امنیتی جریان چپ در مصاحبه با انصاف‌نیوز و در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه "تحلیل شما از رفتار غیر منتظره مردم چیست؟ چرا اسرائیل چنین پاسخ سردی از ایرانیان گرفت؟" به همبستگی ملی مردم اشاره و اظهار کرد:

"من معتقدم در جامعه ما یک ناخوشایندی تمدنی و فرهنگی نسبت به تجاوز و تهدید اسرائیل وجود داشت و آن هوش تمدنی ایرانی که انسجام ایران را می‌خواهد، درک کرد که هدف ایران است. این جامعه باور نکرد که هدف از این تجاوز، حاکمیت ایران است و کسی با مردم ایران کاری ندارد!"[5]

*"جامعه باور نکرد که هدف از این تجاوز، حاکمیت ایران است"!

ما قصد بدبینی نداریم ولی معنای تحت‌اللفظی اظهارات ربیعی آنست که مردم برای دفاع از خود بود که مرتکب اتحاد ملی و انسجام اجتماعی شدند، در این همبستگی کاری به دفاع از نظام و حکومت اسلامی نداشتند و ایضا اگر اعتماد می‌کردند که خودشان هدف اسرائیل نیستند هرگز کاری به دفاع از نظام نداشتند و هم‌بسته نمی‌شدند!

جالب است که در هیچ قسمت دیگری از مصاحبه ربیعی نیز جمله یا عبارتی وجود ندارد که حاکی از دفاع مردم از ایران و نظام اسلامی در ایام درگیری 12 روزه باشد.

ما قضاوت درباره این جملات علی ربیعی را بر عهده مخاطبان محترم وامی‌گذاریم و البته یک توضیح مهم را بیان می‌کنیم:

بنیاد اتحاد ملی، مذهب و هوش ایرانی که منجر به همبستگی در ایام درگیری 12 روزه شد اتفاقا حول محور فرماندهی کل قوا و دفاع از ایران و نظام مستقر شکل گرفت.

بله! در کشور ما نیز مثل تمام دیگر کشورهای جهان، مشکلاتی بویژه در اقتصاد وجود دارد اما این ایراد برخی بانیان آشوب است که فکر می‌کنند مردم به خاطر این مشکلات دشمن نظام اسلامی شده‌اند و قصد براندازی آنرا دارند. از همین روست بود که دیدیم اینان به شدت طی هفته‌های گذشته بر احتمال بی‌بنیاد طرح اسرائیل برای ایجاد آشوب در ایران دمیدند و به زعم خود آنرا یک قید مبنایی و هدف اصلی جلوه دادند!

اما همانطور که اشاره شد این تحلیل و این گزاره که ایرانیان با حکومت ایران در تضاد هستند صحیح نیست و اتفاقا مردم ایران به دلیل هوشمندی خود می‌دانند که کارنامه نظام در تحقق یک حاکمیت مطلوب که توان پیشرفت و حل مشکلات را دارد از معدل قابل قبولی برخوردار است.

و مردم در عمق جان خود به این محسنات باور دارند و عامل بروز و حفظ آنها را هم نظام اسلامی می‌دانند.

لذاست که مردم در ایام درگیری 12 روزه؛ در وهله اول از حکومت دفاع کردند نه از خود!

یعنی حکومت اسلامی را عامل حیات جمعی، حفظ ایران از شر دشمن و جان‌پناه هر ایرانی پنداشتند و از همین رو به میدان حمایت و همبستگی شتافتند.

حضور پرشور در راهپیمایی نماز جمعه، ارسال چندین میلیون گزارش مردمی به دستگاه‌های امنیتی، پررنگ شدن استفاده از پرچم ایران و ده‌ها نشانه دیگر که همگی ناشی از حمایت مردم از نظام بود موید همین ادعاست.

بماند که همین مردم هیچ اکت جمعی هم علیه حکومت نداشتند و حتی برخی شعارهای شبانگاهی تک‌نفره و یا تحرکات عده‌ای خودفروخته را هم با ید بیضای خود از بین بردند و این هم نشانه‌ای دیگر است از دفاع جمعی مردم از ولایت فقیه و حکومت اسلامی.

در ادامه همچنین باید تصریح کرد که ادعای ربیعی با منطق و تفکر فلسفی هم سازگار نیست.

مردمی که با حکومت در تضاد باشند و در عین حال بدانند که دشمن قصد آسیب رساندن به جان آنها را دارد که زیر پرچم ملی کشورشان همبسته و متحد نمی‌شوند!

بلکه آنها تسلیم می‌شوند یا کودتا می‌کنند و در پساکودتا به صلاحدید خود با دشمن می‌جنگند یا مصالحه می‌کنند.

مشاهده می‌شود که تصور محیطی پیرامون این معنا اساسا بی‌معنیست و اگر نشانه‌های همدلی و همبستگی مردم را دیده‌ایم این همدلی و این صفوف به‌هم پیوسته ملت حول یک دال مرکزی بوده و به یک نخ تسبیح نیاز داشته که آن دال مرکزی و آن نخ تسبیح نیز رهبری نظام و حکومت اسلامی بوده است که مردم ایمان داشتند از جان و مال و ایمان و خاک آنها حفاظت می‌کنند.

گفتار ربیعی حتما نیاز به توضیح از سوی خود او دارد وگرنه شاهد یک فتح باب نامبارک میان برخی نظریه‌پردازان هستیم که عملا مشغول بازی در زمین اسرائیل هستند.

***

1_ mshrgh.ir/1734031

2_ mshrgh.ir/1732823

3_ khabaronline.ir/xnNfH

4_ mshrgh.ir/1733294

5_ https://ensafnews.com/601588

مردم از خودشان دفاع کردند یا از نظام و رهبری؟!/ بسیج مسئولان قوه قضائیه علیه گرانفروشان 2
مردم از خودشان دفاع کردند یا از نظام و رهبری؟!/ بسیج مسئولان قوه قضائیه علیه گرانفروشان 3
مردم از خودشان دفاع کردند یا از نظام و رهبری؟!/ بسیج مسئولان قوه قضائیه علیه گرانفروشان 4
مردم از خودشان دفاع کردند یا از نظام و رهبری؟!/ بسیج مسئولان قوه قضائیه علیه گرانفروشان 5