سه‌شنبه 12 فروردین 1404

مردم «نه به تصادف» را جدی بگیرند / سلامت، آموزش و امنیت اولویت دولت است

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
مردم «نه به تصادف» را جدی بگیرند / سلامت، آموزش و امنیت اولویت دولت است

محمدجعفر قائم پناه پس از بازدید از سازمان اورژانس کشور در سخنانی گفت: دولت وفاق ملی سه موضوع آموزش، سلامت و امنیت را اولویت مهم خود قرار داده است.

باشگاه خبرنگاران جوان - معاون اجرایی رئیس جمهور در بازدید از سازمان اورژانس کشور ضمن درخواست از مردم برای رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی و جدی گرفتن پویش «نه به تصادف»، اظهار داشت دولت وفاق ملی، حل مسائل مربوط به آموزش، سلامت و امنیت را در اولویت برنامه‌های خود قرار داده است.

دکتر محمدجعفر قائم پناه امروز شنبه (9 فروردین ماه) پس از بازدید از سازمان اورژانس کشور در سخنانی در جمع مسئولان و کارکنان این سازمان گفت: دولت وفاق ملی سه موضوع آموزش، سلامت و امنیت را اولویت مهم خود قرار داده است و وظیفه حکمرانی رفع این مسائل برای حکمرانی مطلوب است.

معاون اجرایی رئیس جمهور افزود: در حوزه سلامت موضوع پزشک خانواده و نظام ارجاع را وزارت بهداشت و درمان در دستور کار دارد و در سال 1404 به همت وزارت بهداشت موضوع نه به تصادف اجرایی شد.

وی درباره دلیل چرایی ایجاد کمپین نه به تصادف گفت: دلیل آن از دست دادن جان حدود 20 هزار نفر و مجروحیت 400 هزار نفر در سال 1403 است که در حقیقت تبعات اجتماعی بالایی به کشور وارد کرده و خانواده‌های زیادی عزادار شدند.

قائم پناه تصادف را سبب کنار رفتن بخش فعال جامعه از بخش‌های مختلف جامعه عنوان و تصریح کرد: در فوت 20 هزار نفر در تصادفات، نزدیک به 75 تا 80 درصد آن زیر 50 سال بودند و این افراد فعال اقتصادی در مشاغل مختلف مانند معلم، استاد، دانشجو یا شاغل در تولید برای کشور بودند.

وی با اشاره به حدود 45 تا 50 درصد از افراد مجروح که در تریاژ بیمارستان‌ها بستری هستند، گفت: به دلیل جراحات بالای این تعداد از مجروحین، امکان فوت آنها بالاست؛ بنابراین هدف از پویش نه به تصادف، بهبود سلامت مردم جامعه و کمک به خانواده‌ها است.

معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به مسائل روحی در حوزه سلامت افزود: فرزندی که پدر یا مادر خود را در تصادف از دست می‌دهد، تا آخر عمر این داغ را در سینه دارد. یا افرادی برای دیه به دلیل تصادفات در زندان هستند؛ بنابراین تبعات اجتماعی تصادفات بسیار بالاست و این موضوع سلامت جامعه را دچار مخاطره می‌کند.

وی با بیان اینکه آمار تصادفات با اجرای این پویش کاهش یافته است ولی کافی نیست، عنوان کرد: بر اساس آمار امروز، 473 نفر ایرانی تا 8 فرودین ماه امسال، جان خود را در تصادفات از دست داده‌اند. البته این موضوع به مانند سرطان ریه، سرطان کبد یا سکته مغزی نیست که چاره‌ای نداشته باشد، بلکه این موضوع راهکار دارد.

قائم پناه عدم سبقت غیرمجاز، تمرکز در رانندگی، حفظ فاصله ایمنی با خودرو مقابل را از جمله راهکار‌های مهم در جلوگیری از ایجاد تصادف برشمرد و گفت: اگر ماشین و جاده ایمن و استاندارد نیست، قرار نیست با سرعت 120 کیلومتر و بیشتر رانندگی کنیم و خانواده را به قتلگاه ببریم و لباس عزا به تن خانواده‌های خود کنیم.

دکتر محمدجعفرقائم پناه امروز شنبه (9 فروردین ماه) با حضور در مرکز اورژانس کشور از بخش‌های مختلف این مرکز بازدید کرد و در جریان آمار و اطلاعات مربوط به موارد اورژانسی در چهارشنبه سوری آخر سال، مراقبت‌های درمانی به تفکیک استانی، تعداد مراجعین و بستری در اورژانس‌های بیمارستانی، بیماری‌های عفونی و تنفسی مراجعه کننده به اورژانس نظیر کرونا و آنفلوانزا، تعداد تخت‌های خالی بیمارستان‌ها و تخت‌هایی که برخی از اورژانس‌های کشور نیاز دارند و سایر موارد قرار گرفت.

همچنین در ادامه این مراسم روسای مراکز اورژانس 115 ارومیه، گیلان، مرکزی، زاهدان و خراسان به ارائه گزارش فعالیت‌های این مراکز در طرح سلامت نوروزی پرداختند.

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی دولت