مرور زندگی شهید هستهای بهانهای برای تفکر در میان دانشجویان / آغاز مجدد اکرانهای دانشگاهی «هناس»
در فضای دوقطبی جامعه اکرانهای دانشگاهی فیلم «هناس» در دانشگاههای کشور آغاز شد تا مرور زندگی شهید داریوش رضایینژاد بهانه ای برای تفکر در میان دانشجویان باشد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مدتها از اکران فیلم سینمایی «هناس» به کارگردانی حسین دارابی و تهیه کنندگی محمدرضا شفاه که روایتی متفاوت از زندگی و ترور شهید داریوش رضایینژاد را از زاویه دید همسرش شهره پیرانی به تصویر میکشد، میگذرد.
فیلمی با بازی مریلا زارعی در نقش شهره پیرانی و بهروز شعیبی در نقش داریوش رضایینژاد که در زمان اکران خود و با توجه به موضوع ملتهب و در عین حال عاشقانهاش مخاطبان زیادی را به سینماها کشاند.
و حالا با گذشت مدتی از پایان اکران این فیلم سینمایی در سینماها، با توجه به شرایط جامعه و دوگانگیهای موجود در جو حاضر، تب و تاب تماشای مجدد این عاشقانه نا آرام که به وطن دوستی و از جان گذشتگی یکی از نخبگان کشور ایران که برای حفظ منافع ملی کشورش، جان خود و خانوادهاش را به خطر انداخت از سر گرفته شدهاست.
به تازگی تقاضا برای اکران این فیلم سینمایی را در دانشگاههایی شاهد هستیم که دانشجویان و اهالی تفکر در آنها برای جستجوی حقیقت و تصمیم برای ماندن به پای وطن، به دنبال حقانیتی برای عشق به وطن در قرن معاصر هستند و به این دلیل است که به سراغ فیلمهایی از جمله «هناس» میروند که به تازگی به روایت زندگی فردی چون داریوش رضایینژاد از دانشمندان هستهای ایران که در اوایل دهه 90 به طرز ناجوانمردانهای به دست نیرویهای تروریست و بیگانه که هدف نابودی دانشمندان و نخبگان ایرانی را داشتند تا بتوانند به خاک این مرزو بوم دسترسی پیدا کنند، پرداخته است.
فیلم های اندکی در سینمای ایران هستند که نمایش آنها می تواند بهانهای باشد تا زمینه گفتگو برای حل مسائل مطرح شده در فیلم را در فضای علمی و گفتمانی مطرح کند؛ «هناس» به واسطه مطرح کردن زندگی زوج جوانی که در تاریخ معاصر ایران و در شرایطی مشابه وضعیت فعلی جامعه، توانستند تصمیم خاصی بگیرند و برای دفاع از وطن خودشان تا آخرین لحظه پای اهداف خود ایستادگی کنند، میتواند سوژه جذابی برای گفتگو در فضای دانشگاهی باشد.
در همین راستا حسین دارابی و عوامل فیلم سینمایی «هناس» به تازگی جریان اکرانهای دانشگاهی این فیلم را راهاندازی کرده و به بهانه آن به دانشگاههای مختلف سر میزنند و نشستها و کرسیهای آزاداندیشی را دردانشگاههای مختلف برپا میکنند.
«هناس» از جمله فیلمهایی است که در این روزها که فضای دانشگاهها با بحثهای به روز سیاسی و اجتماعی داغ شده، میتواند بهانهای برای طرح مسائل کلانتر باشد تا موضوعاتی از جمله مساله ایستادگی در برابر وطن، انرژی هستهای، حجاب، پوشش و مهاجرت که در لایههای زیرین فیلم سینمایی «هناس» و زندگی شهید داریوش رضایی نژاد نهفته شده است را مورد تحلیل قرار دهد.
«هناس» در دمشق اکران شد / دارابی: این فیلم درد مشترک ایران و سوریه است + تصاویراین فیلم سینمایی به تازگی برای دانشجویان خوابگاه دانشگاه تهران (کوی فاطمیه)، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، حوزه علمیه زاهدان، دانش آموزان پیش دانشگاهی زاهدان و دانشگاه علوم پزشکی تهران به نمایش درآمده و دانشجویان پس از نمایش فیلم به بحث و تبادل نظر پیرامون آن پرداختند.
به طور مثال در نشست خوابگاه دانشگاه تهران دانشجویان سوالاتی پیرامون دلیل انتخاب و پرداخت به زندگی شهره پیرانی و شهید رضایی نژاد از میان روایت های مشابه خانواده شهدای هسته ای مطرح کردند که حسین دارابی درباره دلیل این انتخاب گفت: شخصیت وطن پرست شهید داریوش رضایی نژاد، نوع ترور او که مقابل چشم همسر و فرزندش به طرز وحشیانهای توسط تروریستها اتفاق افتاد، تهدیدهایی که در زمان زندگی آنها را آزار میداد و شخصیت حقیقی شهره پیرانی به عنوان راوی این ماجرا که فیلم از زاویه دید او روایت میشود و با ادبیات داستانی و جزئینگری کامل در زمان نگارش فیلمنامه کمکهای لازم را برای شکلگیری هرچه بهتر داستان فیلم انجام دادند، از دلایل انتخاب این سوژه بود.
وی در ادامه پیرانی را زن شجاع و مستقل دانست که برای حفظ جان همسرش در زمان حیات او از هیچ تلاشی دریغ نکرد و گفت: همسر شهید رضایینژاد پس از شهادت نیز با بیانی روان در فضای اجتماعی و مجازی سعی در بیان عمق این روایت تلخ داشته و همچنین تلاش و سختکوشی او برای ادامه مسیر همسرش در جاودان نگه داشتن نام و بالا بردن پرچم ایران از نکات ویژه ای بود که ما را برای پرداخت به زندگی او مصممترمیکرد.
همچنین در این جلسه به نوع پوشش شهره پیرانی که در زمان زندگی با شهید رضایی نژاد و پس از شهادت که چادر را انتخاب کرد، نیز اشاره شد که این بحث نیز با توجه به شرایط فعلی جامعه و کش و قوسهای مختلف بر سر آن، به یکی از سوژههای داغ گفتمانی در این مراسم تبدیل شد.
نظر همسر شهید شهریاری درباره فیلم هناس / حس شهره پیرانی را درک کردم + فیلمدر حاشیه اکران دانشگاه علوم پزشکی تهران که با حضور حسین دارابی کارگردان و مهدیه عین الهی یکی از نویسندگان این اثر به همراه اساتید و دانشجویان این دانشکده برگزار شد، حسین دارابی به ایستادگی داریوش رضایی نژاد که یکی از اهالی شهر آبدانان ایلام است برای حفظ آرمانهای کشورش که منجربه شهادتش شد، اشاره کرد.
درادامه این مراسم یکی از اساتید دانشگاه که در مراسم حاضر بود، به دلیل دستمایه قراردادن سوژه این فیلم به اتفاقات روز، از سازندگان «هناس» تمجید کرد و گفت: ضمن تشکر از عوامل این فیلم برای ساخت اثری شبیه «هناس» که انگیزهای برای جوانان وطن دوست میشود، نباید نقش موثر فیلمهای موفق حوزه دفاع مقدس همچون «بادیگارد» و «تنگه ابوقریب» را در نشان دادن مفاهیم انقلابی و هدف دادن به مسیر جوانان برای انتخاب هدف درست و انسانی نادیده گرفت.
اکران دانشجویی «هناس» این روزها در فضای دانشجویی ادامه دارد و عوامل این فیلم در گفتگو با دانشجویان به دنبال طرح وسیع تر سوژه و دغدغه خود هستند.