مرکز پژوهشها مغز متفکر و رصدخانه مجلس است
رئیس مجلس با بیان اینکه مرکز پژوهشهای مجلس میتواند چالشهای پیش رو را به فرصتی در جهت تحول و ارتقاء کشور تبدیل کند، این مرکز را مغز متفکر و رصدخانه مجلس دانست.
به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، آئین تکریم و معارفه قاسمی و زاکانی رؤسای اسبق و کنونی مرکز پژوهش مجلس شورای اسلامی امروز (سه شنبه) در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
*س_باید اقتصاد را از وابستگی به نفت نجات داد_س*محمد باقر قالیباف در این مراسم ضمن تبریک عید غدیر خم و تشکر از زحمات رئیس اسبق مرکز پژوهشهای مجلس و کارشناسان این مرکز، گفت: نگاه و تسلط آقای قاسمی به گونهای است که نشان میدهد شناخت عمیق و چندجانبه نگرانهای به موضوع حکمرانی دارد که این امر متفاوت با داشتن علم در یک رشته خاص است و از جمله صفات زیبنده و برجسته ایشان است.
وی افزود: نحوه فعالیت مرکز پژوهشهای مجلس و فعالیت آن در حوزه پژوهش به ویژه در زمینه اقتصادی از اهمیت بسزایی برخوردار است چراکه رهبر معظم انقلاب تاکید ویژهای بر ضرورت توجه به این بخش تاکید کرده اند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه عملکرد رئیس پیشین مرکز پژوهشهای مجلس در حوزه پژوهش از پختگی لازم برخوردار بوده است، تاکید کرد: باید در ادامه راه از ظرفیت او جهت تقویت این مرکز استفاده شود.
قالیباف گفت: در اولین فرصت ممکن جهت بازدید در مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی حضور پیدا خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: امروز کشور با سختیها و چالشهای متفاوتی مواجه است که معتقدیم براساس باور انقلابی این چالشها را میتوان به فرصت تبدیل کرد و نباید بدان به عنوان تهدید نگاه کرد، ضمن اینکه این راه با ریسک و خطراتی مواجه است، اما مزیتهایی را هم به همراه دارد که اگر به درستی استفاده شود جهش بزرگی در کشور ایجاد خواهد کرد که از جمله مطالبات امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون بوده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: هم اکنون باید مجموعه اقتصادی کشور را از رانت و وابستگی به نفت که باعث عقب ماندگی و بلای جان کشور شده است نجات داد که تحقق این مهم نیز از طریق فعالیت مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی به عنوان مغز متفکر مجلس امکان پذیر است که بستر لازم را در این خصوص ایجاد کند و تا پایان برنامه 20 ساله آن را محقق سازد.
قالیباف اظهار کرد: ما در مسیر تحول در 5 سال پیش رو باید از مسائل حاشیهای بپرهیزیم و به متن وارد شویم و با 4 رویکرد شفاف سازی، مردمی سازی، هوشمند سازی و کارآمدسازی راه را دنبال کنیم و مردم را با تمام وجود درک کنیم و تلاش کنیم تا فشار کنونی ایجاد شده بر دوش آنها را برداریم و در 5 سال آینده به ثبات اقتصادی بدون وابستگی به نفت برسیم.
وی یادآور شد: اقتصاد کشور به دلیل وابستگی به نفت مریض شده است که امیدواریم با ایجاد فرصتی که از طریق مرکز پژوهشهای مجلس به عنوان عضو جدی و اساسی نهاد قانونگذاری کشور فراهم شود بتوانیم در فرآیند قانونگذاری، سیاستگذاری و تعریف مسائل، اولویتها و پیش نویس قوانین از طریق کارشناسانش به کمیسیونها و تک تک نمایندگان کمک شود به گونهای که در کمیتههایی که کمیسیونها تشکیل میدهند حضور پیدا کرده و در تصمیم سازی و تصمیم گیری درست نقش اثرگذاری داشته باشند.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: ارائه تعداد کثیری طرحهای ناپخته که براساس اولویتهای مجلس نبوده، یکی از آسیبهایی است که مجلس با آن مواجه است و مرکز پژوهشها در این وقت محدود فعالیتهای مجلس میتواند در اولویت بندی آنها نقش کلیدی و اساسی داشته باشد همچنین معتقدم این مرکز در اجرای قوانین که از شئونات قوه مقننه است میتواند از آغاز تدوین قوانین نقش بی نظیری داشته باشد.
قالیباف تصریح کرد: روشن میگویم که مرکز پژوهشهای مجلس مغز تحول مجلس بوده که نقشه راه در دستان مدیران و کارشناسانش قرار دارد و میتواند هم در مباحث کلان هم جز و هم مینیاتوری از ابتدا تا انتها به تعریف مسائل و اولویت بندی آنها بپردازد و قبل از اجرا از آنها شبیه سازی کند و در کنار دیوان محاسبات مجلس به عنوان دو عضو مهم قوه مقننه در حوزه نظارت و ارزیابی قوانین به درستی فعالیت کند.
وی یادآور شد: مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی میتواند همچون رصدخانهای برای مجلس باشد کما اینکه حوزه نظارت در این دوره از مجلس از اهمیت به سزایی برخوردار است و این در حالی است که برای تحقق این مهم با مشکلاتی همچون فقر دادهها و پراکندگی اطلاعات و به روز نبودن آنها مواجه هستیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما با تمام وجود در خدمت مرکز پژوهشهای مجلس و نخبگانش هستیم که به صورت مستقیم و غیرمستقیم با این مرکز در ارتباط هستند و در مسیر ایجاد تحول در کشور از آنها حمایت میکنیم.
*س_مرکز پژوهشها قابل جایگزینی نیست_س*محمد قاسمی سرپرست مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم ضمن قدردانی از زحمات همکارانش در این مرکز و رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نهادی است که در ربع قرن دوم حرکتش سعی کرده به شکل مینیاتوری تمام ساختاری که در کشور وجود دارد را در 4 طبقه عملیاتی خود شبیه سازی کند کما اینکه این امر در حوزه اقتصادی محقق شد.
وی با اشاره به اینکه مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نسبت به تمام تحولات کشور به موقع نظرات خود را در حوزه سیاسی اعلام کرده است، افزود: مرکز پژوهشهای مجلس قابل جایگزینی نیست و میتواند با حمایت رئیس مجلس شورای اسلامی و اعضای هیات امنای این مرکز به بالندگی خود ادامه دهد و ضعفها را جبران کند.
سرپرست سابق مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: این مرکز در زمینه پیشبینی میزان رشد اقتصادی، تورم، اشتغال یا توزیع درآمد عملکرد قابل قبولی داشته و توانسته به نقطه قابل قبولی دست یابد.
قاسمی یادآور شد: مرکز پژوهشهای مجلس تیم مدیریتی قوی، متشکل از نیروهای باتجربه و جوان دارد و با طیف وسیعی از مشاوران که چند دهه در نظام اداری فعال بوده و بزرگترین سرمایه انسانی و بانک اطلاعاتی هستند، همکاری داشته که میتواند به عنوان یک الگو مورد استفاده قرار گیرد.
وی تصریح کرد: این مرکز به گونهای اقدام کرده است که کشور در 2 سال آینده میتواند در نقطه عطف درخشان خود از طریق قطع کامل وابستگی به نفت قرار گیرد به گونهای که با مدیریت صحیح میتواند این معضل 50 ساله را تعیین تکلیف کند که تحقق این مهم نیز در گرو گفت وگوی شفاف، علمی و صادقانه با مردم است.
سرپرست سابق مرکز پژوهشهای مجلس افزود: اگر بتوانیم این نقطه آسیبپذیری کشور را پشت سر بگذاریم به یک دوره مولد اقتصاد ملی و مردمی خواهیم رسید که در آن هم کسب و کار بخش خصوصی رونق مییابد و هم دولت میتواند به شکوفایی اقتصادی دست یابد؛ بنابراین تحلیل این دو سال سرنوشت ساز ماحصل مرکز پژوهشها در 7 ماه گذشته بوده که با تعریف چشم انداز 1404 به دست آمده است.
قاسمی تاکید کرد: این مرکز در این مدت برای اولین بار یک نظرسنجی مردمی جهت تحلیل شرایط سیاسی کشور همزمان با آغاز فعالیت مجلس یازدهم انجام داده و این نحوه برقراری ارتباط با مجموعههای علمی که توسط دانشگاه تربیت مدرس انجام شده میتواند با حمایت مجلس شورای اسلامی به نتایج درخشانی در طول فعالیت این دوره از مجلس منتهی شود.
انتهای پیام /