مرگ خاموش شهروندان بر اثر آلودگی هوا / لزوم ورود سران سه قوه به بحث آلودگی هوا
عضو شورای شهر تهران با بیان این مطلب که آلودگی هوای تهران باعث مرگ خاموش شهروندان شده است، گفت: چه اشکالی دارد که آلودگی هوای پایتخت در جلسات سران سه قوه مطرح و مورد بررسی قرار گیرد تا چاره اندیشی شود.
مهدی اقراریان عضو شوراری شهر تهران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اظهار داشت: یکی از چالشهایی که امروزه با آن روبه رو هستیم عدم اطلاع رسانی مناسب درمورد عملکرد دستگاههای ذیربط در بحث آلودگی هوا است، در واقع مشارکت رسانهها به منظور اطلاع رسانی و مطالبهگری از مسئولان این امر یکی از آیتمهایی است که میتواند بسیار موثر برای جلوگیری از آلودگی هوا باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه 23 دستگاه در حوزه آلودگی هوا مسئول هستند، گفت: در قانون هوای پاک و آلودگی هوا به غیر از شهرداری، دستگاههای دیگری نیز مسئولیت دارند که تمام متولیان براساس وظایف قانونی خود باید پاسخگوی مردمی باشند که نفس کشیدن برای آنها سخت شده است.
عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه حدود یک نهم جمعیت کشور در پایتخت زندگی میکند، گفت: این جمعیت در حال حاضر در شرایط بسیار ویژه و خاص قرار دارند که باید در تخصیص منابع و مدیریت یکپارچه برای آنها چاره اندیشی شود.
وی بااشاره به اینکه راه نجات تهران، قانون جامع مدیریت پایتخت است، گفت: عدم شکلگیری یک ساختار مبتنی بر وحدت مدیریت برای مسئله آلودگی هوای پایتخت یکی از اشکالات موجود بوده که نیاز به توجه ویژه دارد.
عضوی شورای شهر تهران افرود: توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی یکی از فاکتورها و عوامل کمک کننده در جلوگیری از آلودگی هوا تهران است، در حالی که با خودروهای آلاینده در مجموعه ناوگان حمل و نقل عمومی و خدمات شهری روبه رو هستیم.
آلودگی هوای شهر تهران در پی فعالیت منابع متحرک همچون اتوبوسهای فرسوده ایجاد میشود
اقراریان با بیان اینکه پایتخت با اتوبوسهای فرسوده مواجع است، گفت: آلودگی هوای شهر تهران در پی فعالیت منابع متحرک همچون اتوبوسهای فرسوده ایجاد میشود که باید به آن توجه ویژه شود. بر اساس قانون هوای پاک ابتدا تکلیف اتوبوس و خودروهای فرسوده موجود در تهران باید مشخص شود، چرا که آمارها نشان دهنده آن است که بخش زیادی از آلودگی هوا در پایتخت محصول تردد خودروهای فرسوده و خودروهای آلاینده است.
به گفته عضو شورای شهر تهران، ظرفیت مترو باید بالا رود؛ در واقع برخی از ایستگاههای مترو هنوز تکمیل نشده است که باید تلاش شود این ایستگاهها هر چه سریعتر تجهیز و مورد استفاده شهروندان قرار گیرد.
وی در ادامه اظهار داشت: هفته گذشته در صحن شورای شهر تهران، یک فوریت لایحه «اعطای مجوز به شهرداری تهران جهت انتشار 3 هزار و500 میلیارد تومان اوراق مالی به منظور اجرای طرحهای حمل و نقل عمومی شهر تهران» بررسی و تصویب شد که حتی این بودجه هم کفاف نیازهای توسعه را نمیدهد.
ناوگان حمل و نقل عمومی، متناسب با افزایش جمعیت، توسعه نیافته است
اقراریان خاطر نشان کرد: پایتخت در چهار دهه گذشته به سرعت و پرشتاب توسعه پیدا کرده است، اما ناوگان حمل و نقل عمومی، متناسب با افزایش جمعیت، توسعه نیافته که می توان گفت در این حوزه بسیار عقب هستیم.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه بخشی از آلودگی هوای پایتخت مربوط به کارخانههای آلاینده است، گفت: در راستای مقابله با آلودگی هوا، طرح ترافیک و طرح کاهش آلودگی هوا توسط شهرداری تهران اجرا شده ولی دستگاههای زیادی برای مقابله با آلودگی نقش دارند. در واقع صنایع و کارخانجات آلاینده در زمستان باید به صورت ویژه نظارت شوند که نه تنها این قضیه به درستی انجام نمیشود، بلکه شاهد توسعه صنایع آلاینده هم هستیم.
آلودگی هوای تهران باعث مرگ خاموش شهروندان شده است
اقراریان در ادامه با آلودگی هوای تهران باعث مرگ خاموش شهروندان شده است، گفت: شهرداری تهران در بخش معاینه فنی تمام تلاش خود را میکند، اما موضوع آلودگی هوا در پایتخت نیازمند ورود جدی از ناحیه دولت و قوه قضاییه است، چه اشکالی دارد که آلودگی هوای پایتخت در جلسات سران سه قوه مطرح و مورد بررسی قرار گیرد تا یک کار ویژه برای کاهش آلودگی هوا انجام شود.
وی به مسئولیت اجتماعی خودروسازان اشاره کرد و گفت: بزرگترین صنعت خودروسازی در کشور وجود دارد که در برخی موارد خروجی آن تولید خودروهای غیر استاندارد است که نیاز به مشارکت و نظارت وزارت صمت دارد، در واقع حرکت به سوی خودروهای برقی و تزریق آن به ناوگان حمل و نقل عمومی به ویژه تاکسی رانی یکی از موارد بسیار کمک کننده در بحث کاهش آلودیی هوا است، اما به دلیل قیمت بالای آن، طیف تاکسیران امکان جایگزین کردن آن را ندارند.
اقرایان در خصوص عملکرد شورای شهر در مورد آلودگی هوا گفت: بیش از 20 دستگاه در حوزه آلودگی هوا مسئولیت دارند که شورای شهر یکی از این دستگاههاست. به جرات میتوان گفت یکی از سیاستهای شورای ششم در کمیسیون حمل و نقل و عمران، توسعه حمل و نقل عمومی در راستای کاهش آلودگی هوا است.
وی در خاتمه با بیان اینکه بحث آلودگی هوا نیاز به برنامهای دارد که در کوتاه مدت اثر بخش باشد، افزود: این امر مستلزم مطالبه گری رسانهها از مسئولان ارشد در این حوزه است. در حال حاضر بیش از 20 سازمان و نهاد دولتی و غیردولتی در این بحث درگیر بوده که یکی از این دستگاه ها شورای شهر است و تا زمانی که بحران آلودگی هوا در اولویت تمام دستگاههای نظارتی قرار نگیرد، نمیتوان امیدی به حل مشکل داشت.