چهارشنبه 7 آذر 1403

مرگ 52 پرنده در تالاب میقان بر اثر آنفلوانزا / آنفولانزای فوق حاد پرندگان جامعه انسانی را تهدید می‌کند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
مرگ 52 پرنده در تالاب میقان بر اثر آنفلوانزا / آنفولانزای فوق حاد پرندگان جامعه انسانی را تهدید می‌کند

شانقی گفت: تاکنون 52 قطعه از لاشه پرندگان که بر اثر ابتلا به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تلف‌شده‌اند، از تالاب میقان اراک جمع آوری شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محسن شانقی مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی در گفتگو با دیار آفتاب؛ در خصوص آخرین وضعیت بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان گفت: تا این لحظه تنها تالاب میقان درگیر این بیماری شده و طبق پایش هایی که در یک هفته درگیری انجام شده در سایر زیستگاه‌های استان از قبیل آبگیرها و سدها هیچ گونه گزارشی از تلفات این بیماری مشاهده نشده و بیماری فعلا در تالاب میقان است.

وی افزود: جمع‌آوری لاشه پرندگان مبتلا به آنفلوانزا در تالاب میقان اراک با همکاری اداره کل محیط زیست استان با جدیت ادامه دارد و تاکنون 52 قطعه لاشه پرنده گان جمع آوری و دفن شده است.

شانقی اظهار کرد: طبق گزارش‌ها وضعیت بیماری شدید نیست و روزانه میانگین 10 الی 12 تلفات را شاهد بودیم ولی سال‌های گذشته وضعیت تلفات خیلی بیشتر بوده و در این دوره فعلا تلفات پایین است.

وی ادامه داد: احتمال اینکه در روزهای آینده به جهت سردی هوا تغییراتی را در روند این بیماری داشته باشیم وجود دارد و باید در روزهای آینده بررسی شود و ما در کنار همکاران محیط زیست این وضعیت را مرتب رصد می کنیم.

شانقی با اشاره به پایش واحدهای مرغ داری و روستایی اطراف تالاب میقان گفت: خوشبختانه تاکنون گزارشی از تلفات در واحدهای طیور صنعتی و روستایی مشاهده نشده است.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی اضافه کرد: دامپزشکی استان مرکزی برای پیشگیری از بیماری تزریق واکسن را در دستور کار گذاشته و بیش از 2 میلیون و 700 هزار دز واکسن به طیور تخم‌گذار، مرغ مادر و بوقلمون این استان امسال برای مقابله با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تزریق شد.

وی در خصوص واگیردار بودن بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان و سرایت به انسان بیان کرد: این بیماری بین انسان و پرندگان مشترک است و اگر بتواند به انسان منتقل و تغییر ژنتیکی دهد برای انسان هم خطرناک خواهد بود و جامعه انسانی هم مثل بیماری کرونا تهدید می‌کند.

شانقی افزود: در دهه اخیر مواردی که بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان به انسان منتقل پیدا کند وجود نداشته ولی در سال 1918 تلفات بسیار سنگینی را شاهد بودیم که آنچیزی که در تاریخ به ثبت رسیده بیش از 40 میلیون جمعیت در دنیا را از بین برده است.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی با اشاره به اینکه موارد انسانی ابتلا به آنفولانزای فوق حاد پرندگان بسیار ناچیز بوده گفت: برای پیشگیری در موارد انسانی باید دستورالعمل‌های بهداشتی با جدیت رعایت شود و افرادی که با پرندگان در ارتباط هستند واکسن آنفولانزا را دریافت کنند تا جلوی تغییر ژنتیک بیماری گرفته شود.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در ایران در سال‌های اخیر تاکنون بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در انسان مشاهده نشده و مشکل جدی در این خصوص گزارش نشده است.

انتهای پیام /