مسئولان شهرستان بویراحمد به خیمه سنگین بارشهای مونسون توجه کنند
بارش های مونسونی در راه کهگیلویه و بویراحمد است و فعالیت این سامانه سبب آبگرفتگی معابر، سیلابی شدن مسیلها و رودخانهها، اختلال در تردد، کاهش دید می شود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح زاگرس هواشناسی استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت به فعالیت سامانه رگبارهای موسمی در این استان هشدار داد تا بعد از هشدار های صادر شده از سوی ستاد بحران و دستگاه های مختلف اجرایی به مردم این رسانه در راستای آگاهی رسانه هشدارهایی را به شهرداری شهر یاسوج، آب منطقه ای، آبفا و راه و شهر سازی انتشار دهد.
با خبر های مخابره شده در خبرگزاری های مختلف کشور شاهد خیمه سنگین سامانه مونسونی در نقاط مختلفی از کشور هستیم تا با هشدار سطح نارنجی اعلام شده برای کهگیلویه و بویراحمد در انتظار بارش های شدید در استان باشیم.
اگر چه ستاد بحران کهگیلویه و بویراحمد با برگزاری نشست های فوق العادی مصوباتی در خوص پیشگیری، ایمن سازی و اقدامات بعد از حوادث احتمالی را صادر کرد اما نباید از سیل سال 98 و آبگرفتگی معابر سطح شهر یاسوج، ورود گل و لای به منابع آبی و وضعیت پل های مرکز این استان غافل شد و باید در این رابطه چاره اندیشی و کانال های هدایت آب در این شهر پاکسازی شده باشند.
ستاد بحران و دستگاه های متولی علاوه بر رصد تمامی استان باید هرچه سریعتر برای ایمن سازی پل مهریان با توجه به کار عمرانی که در بستر رودخانه این سمت از شهر یاسوج می شود اقدام کنند تا شاهد مشکلی نباشیم و همچنین در رابطه منابع آبی شهر یاسوج تذکرات گوشزود و با توجه به اینکه آب شرب مناطق مهریان، بلهزار و شهر مادوان که بخش زیادی از جمعیت شهرستان بویراحمد را شامل می شود و از تنگه کبوتری و در برخی از جاها از بستر رودخانه عبور می کند ذخیره سازی آب شرب را در دستور کار قرار دهند.
بارانهای موسمی تابستانی آسیا، برای حدود یکصد روز، تقریبا همزمان با بادهای 120 روزه سیستان، از روزهای پایانی خرداد ماه آغاز شده و در روزهای آغازین مهرماه به پایان میرسد که با تأخیر زمانی چند هفته آثار فعالیت آن در جنوب شرقی ایران (سیستان و بلوچستان) نیز مشاهده میشود.
چنانچه سیستم مونسونی هند بسیار فعال بوده و از رطوبت خیلی زیادی برخوردار باشد به عرض های شمالی و غربی تر متمایل گردیده و در استان هایی مانند کرمان، هرمزگان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، یزد و اصفهان نیز بارندگی رخ خواهد داد اما در مواقعی که رطوبت انتقالی کم باشد، در این نواحی با ایجاد ابرهای جوششی کم ضخامت تر، طوفان گرد و خاک و افزایش نسبی دما پدید می آید.
به نظر می رسد با چاشنی گرمایش زمین و تغییر اقلیم، رفتار مونسون امسال به شکل تقریبا استثنایی تغییر کرده و موجب بارش های فراسنگین در قسمت های وسیعی از نیمه جنوبی کشور می شود.
با توجه به خشکی بیش از حد زمین و عدم وجود پوشش گیاهی مناسب در این مناطق، بارش های رگباری شدید می تواند منجر به جاری شدن روانآب و حتی سیلاب در برخی نقاط شود.
بارشها تا روز جمعه در استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد و شمال استان خوزستان ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام /