مسئولان فدراسیون تیراندازی در نشست خبری چه گفتند؟/ قربانی: نگذاشتیم این رشته در رکود بماند
نشست مسئولان فدراسیون تیراندازی برای حضور در بازیهای آسیایی هانگژو در کمیته ملی المپیک برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، امروز نشست مسئولان فدراسیون تیراندازی با حضور مرتضی قربانی رئیس فدراسیون، مریم طالبی سرمربی تفنگ، محسن نصر اصفهانی سرمربی تپانچه، احمد ظفرجعفرزاده مربی تپانچه و ناصر رسولی مدیر تیمهای ملی و سرپرست تیم اعزامی به بازیهای آسیایی، برگزار شد.
مرتضی قربانی رئیس فدراسیون تیراندازی در نشست خبری فدراسیونهای اعزامی به بازیهای آسیایی هانگژو گفت: بازیهای آسیایی المپیکی است در آسیا و کسب مقام در این رقابتها بسیار با ارزش است و همه فدراسیونها در تلاش برای موفقیت در این رقابتها هستند. از ابتدای سال 1401، به حدود 13 کشور جهان تیم اعزام کردیم و به لطف خدا 17 مدال طلا، نقره و برنز کسب کردیم.
وی افزود: با توجه به کمبود بودجه و توان مالی نگذاشتیم تیمها، ورزشکاران و مربیان ما دچار رکود شوند. بابت اولین اعزام مان به برزیل هنوز بدهکاریم ولی در این رقابتها به مدال طلا، نقره و برنز رسیدیم. تیراندازان ما اخیرا از مسابقات قهرمانی جهان باکو برگشتهاند. بچهها اردوهای زیادی داشتند و زحمات زیادی کشیدهاند و امیدواریم در بازیهای آسیایی پرچم پرافتخار ایران را به اهتزاز درآوریم. ضمن این که جواد فروغی پرچمدار کاروان ایران در هانگژو خواهد بود.
وی تاکید کرد: توسعه ورزش همگانی با هدف پشتوانهسازی در تیم ملی در صدر برنامههای ما است. 15 هزار نفر در این یک سال و نیم در مسابقات شرکت کردند که بالای 600 نفر استعدادیابی شدند و نفرات برتر به تیم ملی تزریق خواهند شد. در هیچ فدراسیونی به اندازه ما با این جمعیت استعدادیابی نشده است.
ناصر رسولی در این جلسه با اشاره به ایجاد تغییرات در اسامی برخی تیراندازان اعزامی به بازیهای آسیایی تصریح کرد: تقریبا 80درصد اسامی نهایی شده است. اما با توجه به قوانین و مسابقاتی اخیرا برگزار شده، یکی دو تغییر داشتیم و این تغییرات را از کمیته ملی المپیک درخواست کردیم تا تغییرات انجام شود. اسامی مدنظر فعلا روی کاغذ است ولی امیدواریم که این اتفاق رخ دهد.
وی در پاسخ به این سوال که چرا فدراسیون تیراندازی از ظرفیت پاراتیراندازان استفاده نمیکند، گفت: با فدراسیون جانبازان همکاری داریم و امکانات خود را در اختیارشان قرار میدهیم. ولی سازوکارشان متفاوت است و کلاسبندیهایشان تخصصی است. به همین خاطر در حال حاضر امکان آن را نداریم که پاراتیراندازان هم تحت پوشش فدراسیون تیراندازی قرار دهیم.
جعفرزاده، مربی تپانچه در واکنش به این سوال که با توجه به نتایج مسابقات اخیر جواد فروغی از شرایط آرمانی دور است، گفت: اتفاقی که برای فروغی رخ داده طبیعی است و ورزشکارانی که مدال المپیک میگیرند اخیرا در این مسیر میافتند. به واسطه شاخص شدن در ورزش بار روانی روی ورزشکار بالا میرود. اما تمام تلاش فدراسیون این بوده که فروغی را به جایگاه قبلیاش برگردانیم. کار سختی است اما غیرممکن نیست. بخشی از این کار هم به ذهنیت خود فروغی برمیگردد که چقدر میتواند تحمل کند و برخی چیزها را فرامومش کند. به صورت نسبی این اتفاق افتاده اما صد در صد نیست. امیدواریم او در بازیهای آسیایی نشان دهد که شرایطش تغییر کرده است.
وی در پاسخ به این که چقدر میتوان به مدال خوشرنگ او امید داشت افزود: در تیراندازی پیشبینی سخت است. اما 70 درصد مسیر طی شده و برایش روانشناس گرفتهایم. او در بازیهای آسیایی در رشته میکس شرکت میکند و شاید این آخرین فرصت او باشد. امیدواریم بهترین نتیجه را بگیرد.
قربانی هم در این خصوص گفت: فروغی اولین تیراندازی است که طلای المپیک کسب کرده است و ما نباید آب به آسیاب جوسازان بریزیم. فروغی افتخار ماست و بسیار با صلابت است. همیشه نمیشود با پیروزیها افراد را محک زد. باید یک زمان شکست خورد تا انسان به خود بیاید. فروغی الان در این مرحله است. من قول میدهم در بازیهای آسیایی او به سطحی برسد که مدال طلا کسب کند.
مریم طالبی سرمربی تیم ملی تفنگ در تشریح شرایط تیراندازان در بازیهای آسیایی گفت: در حال حاضر تیم ملی تفنگ زنان و مردان در شرایط بسیار خوبی هستند. نتایج مسابقات جهانی تایید ادعای من است. بچهها در هانگژو اعتماد به نفس بیشتری برای رقابت دارند. اما ورزش است و رقبا هم در حال کار کردن است. ما رقابت سختی با چین، کره، مغولستان و... داریم اما بچههای ما شرایط بسیار خوبی دارند.
وی در واکنش به شانس تیراندازان مرد برای کسب سهمیه المپیک هم گفت: به کسب سهمیه المپیک در بخش پسران بسیار نزدیک هستیم. در مسابقات کرهجنوبی شانس بسیار زیادی وجود دارد و مطمئنم که هر سه نماینده مرد ما و هر 4 تیرانداز مرد ما شانس کسب سهمیه المپیک هستند.