شنبه 10 آذر 1403

مسایل رفاهی دانشجویان مهم‌ترین چالش دانشگاه‌ها / پرونده فرهنگی دانشجویان تهیه شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
مسایل رفاهی دانشجویان مهم‌ترین چالش دانشگاه‌ها / پرونده فرهنگی دانشجویان تهیه شد

تهران - ایرنا - رییس دانشگاه شهید بهشتی از برنامه‌ریزی‌های این دانشگاه برای آغاز سال تحصیلی 1402-1401 خبر داد و گفت: اقدامات لازم برای شروع سال تحصیلی و حضور دانشجویان در دانشگاه انجام شده است اما مهمترین چالش پیش رو، مسایل و مشکلات رفاهی دانشجویان به ویژه در زمینه خوابگاه و تغذیه است.

سعدالله نصیری قیداری در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درمورد آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه شهید بهشتی با بیان این که ظرفیت خوابگاه های دانشگاه شهید بهشتی 6 هزار نفر است، افزود: تعداد زیادی از دانشجویان که باید به موقع فارغ التحصیل می‌شدند به دلیل شیوع کرونا، سنوات گرفتند و نتوانستند به موقع فارغ التحصیل شوند در نتیجه از نظر خوابگاه برای دانشجویان جدید مشکل داریم.

وی ادامه داد: طبق گزارش ها کسری بودجه قابل توجهی برای تغذیه دانشجویان وجود دارد. رقمی که در بودجه در نظر گرفته شده و رقمی که از هدفمندی یارانه ها در این بخش اختصاص می یابد، کفایت نمی کند و نیازمند افزایش است.

رییس دانشگاه شهید بهشتی ابراز امیدواری کرد که مسوولین کشور به ویژه سازمان برنامه و بودجه درمورد خوابگاه‌ها و تغذیه دانشجویان عنایت ویژه ای به دانشگاه ها داشته باشند.

نصیری قیداری درباره تعداد دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی گفت: این دانشگاه دارای 21 دانشکده، 11 پژوهشکده و 10 مرکز تحقیقاتی فعال در حوزه‌های آموزشی، پژوهشی و فناوری است. در هر نیم‌سال حدود پنج هزار کلاس در دانشگاه برگزار می‌شود، در حال حاضر نزدیک به هزار عضو هیات علمی و هزار و 500 کارمند داریم و بالغ بر 19 هزار دانشجو در دانشگاه مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد هشت هزار نفر در دوره کارشناسی، هشت هزار و 500 نفر در دوره کارشناسی ارشد و 2 هزار و 500 نفر در دوره دکتری هستند.

وی درباره دانشجویان جدید هم گفت: امسال این دانشگاه در دوره دکتری 370 نفر، کارشناسی ارشد سه هزار و 100نفر و کارشناسی یک هزار و 900 نفر ورودی جدید دارد.

رییس دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر این که همه کلاس ها حضوری برگزار می شود، اظهار داشت: بر اساس تقویم آموزشی دانشگاه شهید بهشتی دانشجویان از روز شنبه 19 شهریور تا روز دوشنبه 21 شهریور نسبت به انتخاب واحد خود اقدام کردند.

نصیری قیداری با بیان این که دانشجویان از 26 شهریور می توانند به خوابگاه ها مراجعه کنند، یادآور شد: کلاس‌های درس نیز از روز یکشنبه 27 شهریور ماه آغاز می شود و دانشجویان می توانند از دوم تا چهارم مهر ماه حذف و اضافه دروس موردنظر را انجام دهند.

وی درباره برگزاری کلاس های مجازی هم گفت: این دانشگاه بنا به شرایط و موارد خاص آمادگی برگزاری‌کلاس‌های مجازی را هم دارد و در واقع زیرساخت های دانشگاه برای شرایط خاص فعال هستند.

رییس دانشگاه شهید بهشتی افزود: این دانشگاه طبق روال سال های گذشته برای استقبال از نودانشجویان برنامه دارد که متعاقبا اطلاع رسانی می شود.

نصیری قیداری همچنین درباره جذب دانشجویان خارجی در این دانشگاه اظهار داشت: جذب دانشجوی خارجی یکی از اهداف اصلی دانشگاه است. در جلسه هیات رییسه هم تصمیم گرفتیم که پردیس زیرآب در استان مازندران را به عنوان پردیس بین الملل توسعه دهیم تا در جذب دانشجوی خارجی بتوانیم به یک ظرفیت خوبی برسیم.

وی با بیان این که 400 نفر دانشجوی خارجی در دانشگاه شهید بهشتی مشغول تحصیل هستند، خاطرنشان کرد: بنا داریم در یک زمان بندی مناسب در فاز اول این تعداد دانشجویان خارجی را به 2 هزار نفر برسانیم.

رییس دانشگاه شهید بهشتی درباره عملکرد دانشگاه در حوزه فرهنگی و اجتماعی هم گفت: معاونت فرهنگی دانشگاه، پرونده فرهنگی براساس کار تخصصی مداوم برپایه فناوری با جریان‌های محتوایی، دانشجویی و انگیزشی برای دانشجویان آماده کرده است.

نصیری قیداری افزود: در این پرونده فرهنگی که با استفاده از هوش مصنوعی تهیه شده است، هر اقدام دانشجو در حوزه فرهنگی ثبت می‌شود.

وی ادامه داد: مشابه این اقدام برای اساتید هم طراحی شده و 53 مورد از فعالیت های فرهنگی برای آنها احصاء و امتیازبندی شده است تا بتوان در کنار وظایف آموزشی و پژوهشی موظف، فعالیت‌های فرهنگی تعریف و کمی شده بر اساس برنامه ها اجرا شود.

رییس دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: بنا داریم هر سال در کنار تشویق اساتید برجسته و نمونه آموزشی و پژوهشی از 50 نفر از اساتید نمونه فرهنگی هم بر اساس پرونده فعالیت فرهنگی آنها تقدیر کنیم.

نصیری قیداری افزود: این پرونده فرهنگی که دانشجویان، اساتید و کارمندان می‌توانند فعالیت‌های خود را در آن ثبت کنند، بسته مفصلی است که استفاده از آن را به همه توصیه می‌کنیم و معاون فرهنگی وزارت علوم در دیداری که با بنده و معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه داشت، مقرر کرد در صورت موفقیت‌آمیز بودن این بسته فرهنگی از طریق این وزارتخانه به دیگر دانشگاه‌ها هم پیشنهاد شود.

برچسب‌ها

مسایل رفاهی دانشجویان مهم‌ترین چالش دانشگاه‌ها / پرونده فرهنگی دانشجویان تهیه شد 2
مسایل رفاهی دانشجویان مهم‌ترین چالش دانشگاه‌ها / پرونده فرهنگی دانشجویان تهیه شد 3