مسکن، یکی از مهمترین بخشهای برای تحقق رشد 8 درصدی 1401 است / بازپرداخت وام مسکن باید متناسب با درآمد مردم تعدیل شود
یک کارشناس مسکن با اعلام اینکه رشد معاملات بازار مسکن از ماه گذشته کاملا محسوس بوده است، گفت: یکی از مهمترین بخشهای تحقق رشد 8 درصدی در سال آینده از به چرخش درآوردن بخش مسکن محقق میشود و هدایت اعتبارات به سمت بخشهای مولد اقتصاد لازم و ضروری است.
فرشید پور حاجت کارشناس بازار مسکن در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا، در خصوص تاثیر و نقش رونق بازار مسکن بر رشد اقتصادی کشور، اظهار کرد گفت: زمانی که بحث رونق و رکود مطرح میشود، قطعا این دو کلمه در حوزه تولید مبنای محاسبه است.
وی افزود: در بخش مسکن شرایط تولید مانند سال گذشته بوده و بجز تهران با رشد تولید در بخش ساخت و ساز در کشور روبرو بودهایم و رکود تا حدودی کمتر شده است.
معاملات بازار مسکن رونق گرفت
این کارشناس اقتصادی گفت: شرایط خرید و فروش از شهریور ماه سال جاری و طی سه ماه پاییز چندان مطلوب نبوده، این در حالی که با وجود جابجایی دولتها، وضعیت اقتصاد کلان کشور و تاثیر اقتصاد مسکن بر اقتصاد کلان، شرایط را برای خرید و فروش مشخص کرده بود. مردم با توجه به افزایش هزینه بخش ساخت و ساز در تلاطم بودند؛ به همین دلیل میزان خرید و فروش طی سه ماهه پاییز سال جاری کاهش پیدا کرد.
پور حاجت با بیان اینکه معاملات بازار مسکن از ابتدایی زمستان و با توجه به نزدیکی به عید نوروز، اندکی رونق گرفته است بیان کرد: رشد معاملات بازار مسکن از ماه گذشته کاملا محسوس بوده و حتی در دی ماه نیز این موضوعی به خوبی قابل درک است.
نقش تسهیلات بانکی همیشه موثر است
وی در مورد تاثیر تسهیلات دهی به بازار مسکن، گفت: نقش تسهیلات بانکی در خصوص پوشش کمبود نقدینگی مردم همیشه موثر بوده است. کمبود نقدینگی از دو منظر قابل رصد و پایش است، نخست افزایش حقوق و دستمزد و دیگری پرداخت تسهیلات، که میتواند بر روند بازار تاثیرگذار باشد.
کارشناس بازار مسکن ادامه داد: البته شرایط کشور به گونهای بود که میزان حقوق و دستمزد امکان افزایش نداشت و ندارد؛ در این میان تسهیلات مسکن باید افزایش پیدا کند؛ هرچند که میزان اقساط آن برای متقاضیان زیاد است.
پور حاجت تصریح کرد: همواره برای پرداخت 450 میلیون تومان وام در شهرهای بزرگ برای خرید مسکن باید به قدرت خرید مردم متوسط جامعه نگاه کرد. اگر میزان بازپرداخت وام با توجه به هزینهکرد برای اخذ وام مدنظر قرار گرفته شود، باید میزان بازپرداخت تعدیل شود تا به مردم فشار مضاعفی وارد نشود.
مردم توانایی پرداخت هزینه دریافت وام خرید مسکن را ندارند
وی تاکید کرد: باید هزینه دریافت وام مسکن برای متقاضیان با توجه به شرایط فعلی اقتصاد و درآمدها، کمتر شود؛ چرا که در حال حاضر مردم توانایی پرداخت این هزینه برای دریافت وام خرید مسکن را ندارند. به همین دلیل باید شرایط برای آنها بهبود یابد و به نوعی نرخ تسهیلات بانکی تعدیل شود.
این کارشناس بازار مسکن گفت: پرداخت تسهیلات بانکی قطعا در زمینه ایجاد رونق در بخش مسکن و صنایع وابسته در بهبود وضعیت ساخت و ساز اثرگذار خواهد بود و درنهایت یکی از مهمترین بخشهای تحقق رشد 8 درصدی مدنظر دولت از به چرخش درآوردن بخش مسکن متاثر خواهد بود.
پور حاجت بیان کرد: هدایت اعتبارات به سمت بخشهای مولد اقتصاد از جمله بخش مسکن لازم و ضروری است.
انتهای پیام