مسیر شهرسازی و مدیریت شهری به نفع جریان ثروتمند جامعه است
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو سید مجید حسینی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در مراسم یابود جانباختگان و مصیبت دیدگان حادثه متروپل ابادان که با عنوان "قلب ایران زیر آوار است" از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: فاجعه ریزش ساختمان متروپل مانند فاجعه پلاسکو و هواپیمای اوکراینی فاجعه بزرگی است ولی واقعیت این است که امروز در مورد ماجرای آبادان به مردم و افکار عمومی آدرس غلط می دهند و این ماجرا به فساد ارجاع داده می شود از این رو گفته می شود باید با فساد مبارزه کرد اما سوال این است که آیا اگر در آبادان فساد نبود و عبدالباقی و مناطق آزاد با هم هم دست نمی شدند و قواعد شهرسازی رعایت می شد آیا وضعیتی بهتر از این اتفاق می افتاد.
وی با بیان اینکه امروز کمیسیون ماده صد و شهرداری به نفع عبدالباقی ها و طبقات بالا و در جهت از بین بردن حقوق عمومی هستند تصریح کرد: امروز خطرناک ترین زاغه نشینی در ماهشهر وجود دارد و با ساختن متروپل نیز اتفاقی که می افتاد این است که آبادان را گران می کردند و یک زاغه نشینی خطرناک دیگر در این شهر هم به وجود می آمد.
حسینی به وجود 129 ساختمان ناایمن و خطرناک در تهران اشاره کرد و افزود: سوال این است که آیا این ساختمان های ناایمن به خاطر فساد ساخته شده اند یا ماده صد به آنها اجازه ساخت داده است واقعیت این است که امروز مفسدین تمام قواعد شهرسازی را به نفع خود تغییر داده اند اما مردم فکر می کنند که مسئله این است که امثال عبدالباقی فساد کرده اند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با تاکید براینکه تا زمانی که ماده صد وجود دارد از این طریق می توان هر تخلفی اعم از تراکم فروشی را قانونی کرد افزود: مسئله اصلی فساد نیست بلکه مسئله این است قانون به نفع عبدالباقی ها نوشته شده و اگر عبدالباقی ها هم محاکمه می شدند باز هم مشکل آبادان متروپل نیست بلکه مشکل وجود 400 هزار بد مسکن در آنجاست.
وی اظهار کرد: امروز آبادان و کل ایران مصیبت زده این است که مافیا مشغول نوشتن قانون و قواعد برای شهرهای ما هستند با این اوصاف می توان گفت امروز کدام عمل است که سازندگان مسکن نمی توانند در تهران آن را انجام دهند؟ چرا ما فکر می کنیم مسئله فساد است وقتی شورای شهر هر چند وقت یک بار به متخلفین تخفیف می دهد تا جریمه تخلف خود را بپردازند و تخلف آنها قانونی شود و این یعنی تخلف کنید تا شهرداری اداره شود.
حسینی گفت: اکثر ساختمان هایی که در تهران ساخته شده اند دارای آزمایش ژئوتکنیک و استحکام بنا هستند اما سوال این است که این مجوزها را چگونه دریافت کرده اند؟ ما برای اینکه میلیون ها نفر بد مسکن نداشته باشیم باید قواعد را تغییر بدهیم امروز 35 نفر در آبادان زیر آوار مانده اند اما سوال این است که ما باید با گرسنگی کسانی که زیر آوار زاغه نشینی هستند چه کنیم آیا انسان نیستند نباید برای آنها عزاداری کنیم؟
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: زمانی آقای ملک مدنی شهردار وقت تهران پشت همین تریبون قرار گرفت و گفت کسانی که پول زندگی در تهران را ندارند از شهر بروند و امروز 4 میلیون نفر از تهران اخراج شدند و به اطراف این شهر رفته اند و فقط روزها برای بردگی به تهران می آیند و شب ها از آن خارج می شوند و این مسئله ای است که باید برای آن عزاداری کنیم.
وی بیان کرد: یک روز هم آقای هاشمی پشت تریبون نماز جمعه گفت چه کسانی گفته برای آدم های مومن پول به دست آوردن غلط است مومنین و مذهبی ها بروند و پول به دست بیاورند و قانونا هم پول به دست آوردند ولی عده ای در شهرها زندگی خود را از دست دادند.
حسینی اظهار کرد: امروز به دست فروشان یک متر فضا برای کاسبی نمی دهند اما در غرب تهران گرانترین زمین ها را برای ساختن بیمارستان خصوصی به ثمن بخس می دهند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: سوال این است چرا در مجلس شورای اسلامی یک قانون علیه بساز و بفروش ها و یک قانون برای اخذ مالیات از پزشکان سرمایه دار تصویب نمی شود و یا یک قاعده علیه ماده صد و قانونی کردن تخلفات وضع نمی کنند و چرا قانون مالیات بر خانه های خالی اجرا نمی شود اما گران سازی نان و ماکارانی یک شبه اتفاق می افتد انگار فشار آوردن به طبقات پایین کم هزینه ترین کار برای تامین کسری بودجه است و پولدار کردن سازندگان، بانک ها در تهران راحت ترین کار دنیاست.
وی اظهار کرد: ما اگر می خواهیم وضعیت تغییر کند نیازمند یک افکار عمومی هستیم که علیه ماده صد و قوانین شهرسازی و شهرداری باشد به هر روی با فساد یک فرد باید برخورد شود اما اگر امروز در لواسان ویلاسازی می شود همه اش به خاطر فساد نیست بلکه به خاطر قوانین موجود است.