مشارکت حداکثری در انتخابات، کلید حل مشکلات کشور است
قزوین - ایرنا - دبیر حزب اسلامی کار در استان قزوین معتقد است اگرچه برای کشور مشکلات و چالشهای اقتصادی براثر تحریمهای ظالمانه دشمنان به وجود آمده است اما مشارکت حداکثری مردم در انتخابات پیش رو، کلید حل مشکلات کشور محسوب میشود.
به گزارش ایرنا، انتخابات نماد مردم سالاری دینی است و مشارکت حداکثری مردم در آن پشتیبان امنیت ملی و نماد مقبولیت حکومت محسوب میشود. انتخابات در نظام مقدس جمهوری اسلامی همواره نقشی تعیین کننده و موثر در تعیین سرنوشت کشور ایفا کرده و میزان مشارکت مردم در آن نیز تاییدی بر صحت انتخابات و آزادی و اختیار شهروندان در مشارکت در این رویداد مهم سیاسی بوده است. خبرنگار ایرنا با توجه به داغ شدن تنور انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا با مصطفی جولاده نیکو فعال سیاسی اصلاح طلب و دبیر حزب اسلامی کار در استان قزوین، گفت و گویی را ترتیب داده و از او در خصوص مشارکت حداکثری مردم در انتخابات و اهمیت آن پرسیده است.
ایرنا. مسایل و مشکلات اقتصادی در تحقق مشارکت حداکثری تا چه اندازه موثر یا مانع هستند؟ بحث مشارکت در انتخابات مهم پیش رو، مساله جدی و اساسی است بهخصوص با توجه به تجربهای که از انتخابات مجلس 98 و میزان مشارکت در آن داریم. هم اکنون در انتخابات ریاستجمهوری با توجه به شرایط کشور، دغدغههایی وجود دارد که نمیتوان آنها را نادیده گرفت یا از آنها غفلت کرد. از جمله اینکه مسائل و مشکلات اقتصادی همچنان نسبت به سال 98 بیشتر و گستردهتر شدهاند، مردم همچنان مسائل و مشکلات معیشت را پیش روی خود دارند و نهایتا در ارتباط با مساله حضور حداکثری و اینکه انتخابات رقابتی باشد، ابهاماتی وجود دارد اما امیدواریهای خاصی نسبت به آینده ایجاد شده است.
قطعا مردم با درک حساسیت انتخابات پیش رو و مقتضیات منطقه، مشارکت حداکثری را در انتخابات پیش رو رقم میزنند که نقش موثری در تثبیت اقتدار نظام و افزایش قدرت چانه زنی سیاسی و بین المللی در راستای حل مشکلات دارد.
ایرنا. آیا تحقق مشارکت حداکثری در انتخابات، ضامن امنیت کشور است؟ در هر جامعه ای برخورداری از امنیت در هر سطحی به صورت پایدار و همه جانبه از اهداف اساسی دولت ها محسوب می شود. امنیت، ابعاد مختلفی را شامل می شود که امنیت اجتماعی و عمومی از مهمترین مؤلفه های اساسی و پایدار امنیت در هر جامعه ای است که هر چه میزان این مؤلفه در بین سایر عوامل موثر در امنیت بیشتر باشد، امنیت ملی کشور پایدارتر خواهد بود. با توجه به این موضوع، جامعه ای که می خواهد مسیر پیشرفت را طی کند نیازمند داشتن امنیت در همه حوزه ها از جمله حوزه امنیت اجتماعی پایدار است که این مهم جز با مشارکت حداکثری در انتخابات و حضور آگاهانه مردم در پای صندوقهای رای رقم نخواهد خورد. دستاورد مهم تحقق مشارکت حداکثری در انتخابات، ضمانت امنیت کشور و جلوگیری از عملیاتی شدن توطئهها و دسیسههای دشمنان در ابعاد داخلی و خارجی است.
ایرنا. احزاب و جریان های سیاسی برای تحقق مشارکت حداکثری در انتخابات چگونه می توانند نقش آفرینی کنند؟ در شرایط فعلی، وجود احزاب یکی از ضروریات زندگی مدرن محسوب میشود به طوریکه احزاب و جریانها یکی از موثرترین نهادهای تأثیر گذار بر روندهای تصمیم گیری و اجرائی کشورها و حلقه رابط بین مردم و حاکمیت سیاسی هستند. در جوامع و نظامهای سیاسی فعلی تقریبا هم اندیشی کاملی نسبت به ضرورت تحزب وجود دارد و از احزاب به عنوان چرخ دنده ماشین دموکراسی یاد میشود. در نظام فعلی کشور ما شاهد پیدایش احزاب و گروههای سیاسی مختلف با آرمانها و عقاید گوناگون هستیم اما هنوز احزاب سیاسی به معنای واقعی کلمه نهادینه نشدهاند و هیچکدام از احزاب نتوانسته اند کار ویژه و واقعی احزاب از جمله مشارکت سیاسی، جامعه پذیری سیاسی و ارتباطات سیاسی را داشته باشند و اگرچه به کرات نام احزاب شنیده شده اما اکثریت قریب به اتفاق آنها فقط نام حزب را یدک کشیده اند.
با توجه به این وضعیت باید ساختار بیمارگونه احزاب سیاسی بهبود یابد و آسیبها و موانع پیش روی آنها بر طرف گردد تا آنها با گرم نمودن فضای انتخابات از طریق تبلیغات، مناظره، گفتگو و به بحث کشیدن مسائل مهم، شهروندان را به شهروندان مسئول و مشارکت کننده تبدیل کنند و باعث مشارکت حداکثری مردم در انتخابات شده و توسعه سیاسی کشور را رقم بزنند.
ایرنا. احزاب برای مشارکت حداکثری در انتخابات باید چگونه عمل کنند؟ تشکیل خانه احزاب را در استان در افزایش مشارکت انتخاباتی چگونه ارزیابی میکنید؟ احزاب فعال در استان با توجه به نقش خود در انتخابات پیش رو باید تدوین برنامههای بومی و زمان بندیشده را در راس کار خود قرار دهند چرا که بی برنامه بودن احزاب یک آسیب است و نقش منفی در مشارکت انتخاباتی دارد. احزاب باید در مسائل مختلف جامعه واکنش نشان دهند و ضرورت مشارکت مردم را در عرصههای مختلف جامعه به ویژه انتخابات برای همگان تبیین نمایند. جریان ها و احزاب سیاسی باید در مسائل مختلف جامعه طرح، برنامه و ایده ارائه دهند تا از نظرات آنها استفاده شود و به جلب و هدایت مردم به پای صندوقهای رای برای تعیین سرنوشت کشور منجر گردد. در خصوص بخش دوم سوال باید عرض کنم، من به نمایندگی از حزب اسلامی کار برای راه اندازی خانه احزاب در استان، تلاشهای زیادی داشته ام اما قدرتهای شخص محور در قزوین خیلی تمایل به شکل گیری این موضوع ندارند به دلیل اینکه از قدرت آنها کم میشود.
ایرنا. برای رسانهها به خصوص فضای مجازی چه جایگاهی در تحقق مشارکت حداکثری قایل هستید؟ اهمیت شبکه های اجتماعی به قدری بالا است که رهبر معظم انقلاب در صدور حکم رئیس مرکز ملی فضای مجازی، فرمودند اگر فرصت داشتم شخصا مسئولیت این مرکز را عهده دار می شدم. صدور این حکم در خصوص تشکیل شورای عالی فضای مجازی و به دنبال آن تعیین وظیفه ای سنگین مبنی بر ایجاد مرکز ملی فضای مجازی کشور خود به خود ضمن اینکه نشان از هوشمندی معظم له دارد نشان دهنده هدفمند بودن این امر در موقعیت زمانی حاضر نیز به شمار می رود.
در خصوص نقش رسانه ها نیز باید عرض کنم در این شرایط، نقش آنها در روشنگری و هدایت افکار عمومی به ویژه در موضوعاتی مانند انتخابات بر کسی پوشیده نیست. تبیین اهمیت انتخابات به عنوان بهترین و تنها راه گشایش در کشور در همه زمینه ها، تبیین نقش مردم در انتخاب شرایط آینده کشور، تبیین تبعات مشارکت کم مردم در انتخابات، ایجاد شور و نشاط انتخاباتی در عین آرامش و پرهیز از دوقطبی کردن جامعه از وظایف آنها است. ایرنا. با توجه به شیوع کرونا چه تمهیداتی باید برای افزایش مشارکت انتخاباتی اتخاذ شود؟ بدون شک حاکم بودن شرایط کرونایی در روز انتخابات، تاثیر منفی بر مشارکت مردم دارد و تلاش عوامل اجرایی در راستای فراهم کردن زمینه مشارکت حداکثری مردم در انتخابات است. بر همین اساس دستگاه های اجرایی مکلفند حضور بیش از دو برابر ظرفیت نیاز عوامل اجرایی را پیش بینی کنند تا کسانی که به دلیل ترس از کرونا قادر به همکاری در روز انتخابات نباشند، جایگزین شوند. با هدف ایجاد اطمینان در مردم برای رای دادن، اقدامات زیادی از جمله، رعایت دستورالعملهای بهداشتی، توزیع ماسک و مواد ضد عفونی کننده، حذف اثر انگشت برای رای گیری و افزایش شعب اخذ رای در روز 28 خرداد حتما باید پیش بینی شود که تحقق این امر مستلزم همکاری و مشارکت همه مردم است.
ایرنا. توصیه شما به مردم برای انتخاب نامزدهای خود در انتخابهای پیش رو چیست؟ رهبر معظم انقلاب در انتخابات مختلف همواره یک راهبرد و چارچوب دارند و برای پربار کردن آنها گفتمانسازی در دایرههای «ضروری و حیاتی» نظام را آغاز میکنند؛ با این هدف که رأی مردم به جهتی سوق یابد که منافع حداکثری جامعه از طریق انتخاب یک فرد کارآمد میسر شود. در هنگامه انتخابات به دلیل شور و هیجاناتی که کاندیداها و اطرافیان آنان ایجاد میکنند، شاهد دو خطای محتوایی خواهیم بود: اولا، کاندیداها با هیجانات کاذب مردم را از مسیر اصلی تحقق خواستههای خود منحرف میکنند، ثانیا، نامزدها در صورت رأی آوردن به شعارهای کاذبی متعهد میشوند که در زمان انتخابات بدون توجه به اولویتها مطرح کردهاند. با توجه به این مهم از مردم انتظار می رود با حضور آگاهانه و با بصیرت در پای صندوقهای رای با شناخت اولویتهای کشور به نامزدی دارای برنامه و کارآمد رای دهند تا ضمن حل مشکلات کشور، چرخ های توسعه ایران با شتاب بیشتری به حرکت درآید.
در ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر در استان قزوین، 964 داوطلب در 28 شهر به رقابت خواهند پرداخت که 86 درصد داوطلبان مرد و 14 درصد آنها زن هستند. استان قزوین دارای 679 روستای واجد شرایط برگزاری انتخابات شوراهای روستایی است که در این دوره چهار هزار و 633 داوطلب ثبتنام کردهاند. سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا 28 خردادماه امسال برگزار خواهد شد.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*