سه‌شنبه 6 آذر 1403

مشهد بیشترین حاشیه‌نشین و بناهای ناپایدار را در کشور دارد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
مشهد بیشترین حاشیه‌نشین و بناهای ناپایدار را در کشور دارد

مشهد معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: مشهد بیشترین حاشیه‌نشینی و بناهای ناپایدار را در کشور دارد و بنا داریم کار را شتاب و فضایی ایجاد کنیم که حضور مجاوران را در کنار زائران افزایش دهیم.

مشهد معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: مشهد بیشترین حاشیه‌نشینی و بناهای ناپایدار را در کشور دارد و بنا داریم کار را شتاب و فضایی ایجاد کنیم که حضور مجاوران را در کنار زائران افزایش دهیم.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد آئینی صبح چهارشنبه در اولین نشست انتقال تجارب بازآفرینی کلانشهرهای کشور و نشست کمیته بافت فرسوده شهرداری‌های کلانشهرهای ایران در تالار شهر مشهد اظهار کرد: عمده حاشیه‌نشینی در 20 شهر است و یک‌سوم نوسازی بافت‌های فرسوده در همین مناطق است و استان خراسان رضوی بیشترین بناهای ناپایدار را دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: به سمت این می‌رویم که با همراهی آستان قدس اتفاقات بهتری در بافت پیرامون اطراف حرم رضوی انجام شود. نگاه ویژه‌ای باید به توسعه شرق کشور داشته باشیم. متأسفانه مشهد به سمتی می‌رود که حرم مطهر در حاشیه شهر مشهد قرار بگیرد و در این زمینه نیز ما همه‌گونه همکاری خواهیم داشت.

وی گفت: بهترین کاری که می‌توان در مناطق حاشیه‌ای انجام داد، سنددارکردن این مناطق است. در این زمینه ده هزار پرونده تشکیل شده که عدد کمی است و پیش‌بینی می‌کنیم بین 300 تا 400 هزار مورد متقاضی دریافت سند وجود داشته باشد.

به گفته آئینی، سامانه‌ای طراحی و رونمایی شده است که تا امروز 100 خانواده در آن ثبت نام کرده‌اند. این اقدام برای دریافت تسهیلات نوسازی و بازآفرینی است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه 216 هزار واحد ناپایدار در مشهد وجود دارد، بیان کرد: اعتبار ویژه‌ای ایجاد شده است که می‌توان برای اتمام پروژه‌ها از آن استفاده کرد. همچنین از شهرهایی که زمین دولتی دارند با تأیید وزیر راه و شهرسازی باید استفاده کرد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه 2 میلیون و 700 هزار بنای ناپایدار در کشور داریم که حتی این بناها سازه ندارند و 10 میلیون نفر ساکن آن هستند، افزود: در شهر تهران نسبت هر بنای ناپایداری که تخریب و طبق ضابطه ساخته شده است، یک به پنج است.

آئینی تصریح کرد: تا زمانی که ظرفیت داریم، نباید به‌دنبال توسعه شهری برویم و مردم نیز باید از همین مکان‌ها استفاده کنند. بسیاری از شهرهای جدید دچار معضلات فرهنگی به‌دلیل نبود خدمات هستند. مردم ساکن در این مناطق توان مالی و توان فنی برای بهسازی ندارند و کسانی هم که توانمند هستند، رغبتی برای ساخت در این مناطق ندارند.

معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: باید سازنده‌های بخش خصوصی تشویق شوند و در این محلات به‌صورت مشارکتی به ساخت‌وساز بپردازند. در این زمینه باید بسته‌های تشویقی و حمایتی تهیه کنیم. در بخش اداری و مالی و شهرسازی و زمین بسته‌های حمایتی در حال تکمیل و تهیه برای سرمایه‌گذاران است.

وی ادامه داد: باید سرمایه‌گذاران احساس کنند که در بافت فرسوده محترم هستند و برایشان فرش قرمز پهن شده است. باید تفاوتی در ارائه خدمات ایجاد شود و پروانه با سرعت صادر شود. شهرداری‌ها نیز موظف هستند در این زمینه تا 50 درصد تخفیف دهند.