پنج‌شنبه 6 دی 1403

مشکل زمین، مانع ثبت نام مجدد متقاضیان کردستانی در طرح مسکن ملی شد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
مشکل زمین، مانع ثبت نام مجدد متقاضیان کردستانی در طرح مسکن ملی شد

مرحله ی دیگری از ثبت نام مسکن ملی درحالی در تمام شهرهای کشور از روز گذشته آغاز شد که ثبت نام در استان کردستان و دو استان دیگر امکان پذیر نیست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، طرح اقدام ملی مسکن به عنوان راهکاری برای خانه دار شدن 400 هزار خانوار از اقشار متوسط و کم درآمد برنامه‌ریزی و شده که کردستان از این تعداد سهم 11 هزار و 843 واحدی دارد.

دستگاه‌های اجرایی متولی اجرای طرح مسکن ملی در شهرهای بالای 100 هزار نفر راه و شهرسازی و زیر این تعداد جمعیت نیز بنیاد مسکن انقلاب اسلامی انتخاب شده که تاکنون با همت این 2 دستگاه، 98 درصد روند تامین اراضی مورد نیاز برای 2 هزار و 373 مورد انجام شده اما تلاش‌ها برای تامین زمین برای باقی خانوارها همچنان ادامه دارد.

علت عدم ثبت نام در طرح مسکن ملی مشکل زمین است

این در حالی است که مرحله ی دیگری از ثبت نام مسکن ملی درحالی در تمام شهرهای کشور از روز گذشته آغاز شد که ثبت نام در استان کردستان و دو استان دیگر امکان پذیر نیست.

طی تماس تلفنی با یکی از مسئولین راه و شهرسازی استان کردستان، مشکل زمین را علت اصلی عدم ثبت نام برای مسکن در استان عنوان کرد و گفت: طی 5 مرحله از ثبت نام در طرح مسکن ملی تنها مرحله اول، دوم و سوم متقاضیان توانستند در این مرحله ثبت نام کنند اما به دلیل کمبود زمین در استان کردستان مرحله ی چهارم و پنجم امکان پذیر نخواهد بود.

وی افزود: در صدد هستیم که رفع این مشکل برای مراحل بعدی انجام شود.

20 درصد سهم مسکن ملی کردستان تامین زمین شد

چندی پیش هم مدیرکل راه و شهرسازی کردستان در این ارتباط با بیان اینکه همواره تامین زمین برای احداث واحدهای مسکونی در طرح‌های دولتی یک چالش برای دستگاه‌ها است، گفت: بر اساس ابلاغ وزارت راه و شهرسازی این استان از محل اقدام ملی مسکن و احیای بافت فرسوده 11 هزار و 843 واحد سهم دارد که سه دستگاه شامل این اداره کل، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) مسوولیت اجرای آن را برعهده دارند.

عرفان مرادی افزود: تاکنون اراضی مورد نیاز 20 درصد از این واحدها شامل 2 هزار و 373 واحد در شهرهای بالا و زیر 100 هزار نفر جمعیت این استان تامین شده که شامل یک هزار و 66 واحد در شهرهای بالای 100 هزار نفری سنندج، سقز، بانه و مریوان و همچنین یک هزار و 307 واحد نیز در شهرهای زیر 100 هزار نفری قروه، سریش آباد، دهگلان، کامیاران، بیجار و دیواندره است.

با توجه به اینکه عدم تامین اراضی مناسب، کمبود زیر ساخت‌ها جهت پروژه‌های احداثی، عدم توانائی برخی متقاضیان در خصوص واریز نقدی مابه التفاوت هزینه ساخت واحد و تسهیلات بانکی (با توجه به سطح پایین درآمد مردم منطقه) از عمده ترین چالش‌های طرح اقدام ملی در استان است انتظار می‌رود کارسازی‌های مختلفی از سوی وزارت راه و شهرسازی در برای حمایت از مردم مرز نشین کردستان اندیشیده شود.

انتهای پیام /