مصر با اسرائیل همدست شد / خیانت قاهره به غزه
اقتصادنیوز: وزیر جنگ اسرائیل در جلسهای محرمانه خبر داد که این رژیم در حال همکاری با مصر برای جلوگیری از انتقال سلاح به غزه است.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی شامگاه سهشنبه خبر داد که «یوآو گالانت» وزیر جنگ این رژیم در جلسهای محرمانه خبر داده که اسرائیل در حال همکاری با مصر برای ایجاد مانعی پیشرفته در مرز غزه است تا مانع از انتقال سلاح به این باریکه شوند.
خبر مرتبط پیشنهاد جدید مصر برای آتشبس در غزهاقتصادنیوز: مصر شنبه شب پیشنهاد یک توافق سه مرحلهای را به حماس و اسرائیل داده است که شامل 14 روز آتش بس میشود.
اردن و مصر دو کشور عربی هم مرز با فلسطین اشغالی هستند که با رژیم صهیونیستی نیز رابطه دیپلماتیک دارند. این دو کشور عربی از ابتدای تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه با وجود آنکه در ظاهر مواضعی در حمایت از مردم فلسطین اتخاذ کردند اما عملا، اقدام ملموسی برای جلوگیری از تجاوز همه جانبه رژیم صهیونیستی به نوار غزه اتخاذ نکردند.
خبر مرتبط تلاش مصر و قطر برای دستیابی به آتشبس فوری در غزهاقتصادنیوز: یک منبع آگاه اعلام کرد مذاکرات فشردهای برای دستیابی به آتشبس احتمالی دیگری در غزه با میانجیگری قطر و مصر در جریان است.
مقامات اردن طی دهههای گذشته چیزی جز «شیپور آمریکا» در منطقه نبودهاند. در حالی که میتوانستند به جای اهانت به اسرائیل در ظاهر و حمایت نامحدود از آن در خفا، دستکم موضعی بی طرف اتخاذ کنند.
وبگاه تحلیلی «الخنادق» در یادداشتی با اشاره به این امر نوشت که اردن در بحبوحه جنگ غزه که امروز بیش از 80 روز از آن میگذرد، به واشنگتن و تلآویو در هدف قرار دادن پهپادهایی که از سوریه، عراق یا حتی یمن برای هدف قرار دادن تأسیسات اسرائیل روانه شده بودند، کمک میکند امری که به باور تحلیلگران و ناظران سیاسی یک «خیانت و همدستی در جنایت علیه غزه» محسوب میشود.
اما خطرناکتر از همه این موارد، احتمال استفاده تلآویو از مسیر زمینی در مقابل راهبرد «محاصره در مقابل محاصره» نیروهای مسلح یمن در دریای سرخ است، امری که به رژیم صهیونیستی این امکان را میدهد در عرض یک هفته محمولههای مورد نیاز را از طریق دبی، عربستان و در نهایت اردن دریافت کند.
از همان روزهای نخست جنگ غزه، ایالات متحده آمریکا تصمیم گرفت یک پل هوایی برای تأمین انواع موشکها و مهمات مورد نیاز اسرائیل ایجاد کند و از اردن به عنوان کشور اصلی برای فرود هواپیماهایش استفاده کند. هواپیماهایی که شمار آنها تا به امروز به حدود 230 فروند رسیده است (هرچند که همه آنها در اردن فرود نیامدهاند).
همچنین بخوانید