یک‌شنبه 4 آذر 1403

مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی با بی‌توجهی شهرداری کرج خاک می‌خورد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی با بی‌توجهی شهرداری کرج خاک می‌خورد

محمد مهرابی گفت: غالب هنرمندان مطرح تجسمی در البرز بیکار هستند زیرا نهادها و ادارات هنری با هنرمندان خارج از استان قرارداد منعقد کرده و در انتخاب هنرمند سلیقه ای عمل می کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ معاون فرهنگی و هنری حوزه هنری استان البرز در گفتگو با خبرنگار "تیتریک" گفت: مهم‌ترین ویژگی رشته های مختلف هنری پیش از انقلاب، بی‌هویتی، ابتذال و مردم گریزی بود. هنرهای تجسمی هم به پوچ گرایی و ترسیم مناسبات آلوده دچار شده بود. پس از انقلاب اسلامی اکثر هنرها و به ویژه هنر تجسمی دچار دو تغییر عمده شد یکی روند رو به رشد و رو به جلو و دیگری اخلاقی تر شدن و مردمی تر شدن این هنرها بود.

محمد مهرابی ادامه داد: با پیروزی انقلاب اسلامی هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی که خود را در برابر یک تحول عظیم اجتماعی می دیدند در انقلاب اسلامی ایران، بیش از آنکه هنر و هنرمندان بر انقلاب تأثیر بگذارند، این انقلاب بود که مسیر کاروان هنر را تغییر داد تحت تأثیر قرار گرفتند و آثارشان دچار نوعی بازگشت به مردم و ارزش های بومی شد در شرایطی که تا آن موقع، هنرهای تجسمی به قشر خاصی محدود می شدند، به لطف انقلاب، نسل جدیدی از هنرمندان جوان در دل مبارزات و جنگ روییدند که سبب آشتی نسبی مردم با اینگونه هنرها شدند.

وی افزود: بعد از انقلاب اسلامی حدود 1500.000 عنوان کتاب در کشور به چاپ رسیده است. تعداد عناوین سالانه کتاب‌ها در طول این چهار دهه همواره مسیری صعودی داشته است، تعداد کتابها در طول سالهای پس از انقلاب اسلامی عموما رو به افزایش بوده است؛ اما تقریبا پس از جنگ تحمیلی روند افزایشی را آغاز کرد و از نیمه دهه 1370 تا نیمه دهه 1380 بیشترین اوج را گرفته است. تنها در سال 1391 عمدتا به دلیل تورم ناگهانی ناشی از تشدید تحریم‌ها و افزایش قیمت کاغذ با افت ناگهانی مواجه شد و پس از آن مجددا روندی افزایشی یافت.

مدیر هنری و مشاور مدیر عامل انتشارات سوره مهر تصریح کرد: سوره مهر هم به عنوان نشری که همواره از این نشر به عنوان ناشر برتر اندیشه و هنر انقلاب اسلامی یاد می شود سعی کرده در حد توان خود به وظیفه حداقلی خود عمل کند و به حمد الله در این راه به موفقیت های خوبی هم رسیده است. در این 4دهه اخیر سوره مهر 8 بار به عنوان ناشر برگزیده کشور انتخاب شد. در سال98 نیز علاوه بر کسب جایزه جلال که به کتاب نقاشی قهوه خانه تعلق گرفت، عنوان مدیر هنری برگزیده کشور نیز به مدیر هنری سوره اهدا شد.

این گرافیست البرزی گفت: مطمئنا جایگاهی که ما اکنون در هنر های تجسمی داریم جایگاهی نیست که ما به آن افتخار کنیم و با جایگاه واقعی فرسنگ ها فاصله دارد. مردم با ظرفیت های موجود در هنر های تجسمی و هنرمندان کشور و استان آشنا نیستند و بنده علت آن را اولا در نبود زیرساخت های لازم و نیز عدم آگاهی علمی هنرمندان در زمینه اقتصاد هنر می بینم.

وی تاکید کرد: عمده هنرمندان هنرهای تجسمی با مشکلات مالی دست به گریبانند و به باور کارشناسان آنچه اقتصاد هنر و وضعیت زندگانی آنان را بهبود می بخشد، ورود هنر به زندگی مردم است. این مهم فقط با ورود و باور مسئولین و فراهم نمودن اعتبار لازم از سوی آنان صورت می گیرد. شهرداری به عنوان یکی از دستگاه های متولی طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی باید فضای لازم برای ارائه آثار هنری در اختیار هنرمندان قرار دهد اما این مهم از سوی شهرداری محقق نشده است.

مهرابی افزود: اکثر هنرمندان مطرح تجسمی در استان بیکار هستند زیرا اکثر نهاد ها و ادارات هنری یا با هنرمندان خارج از استان قرارداد منعقد می کند یا در انتخاب هنرمند سلیقه ای عمل می نماید. نگارخانه ها بهترین فضا برای نمایش و فروش آثار تجسمی است ولی تقریبا استان البرز حتی یک نگارخانه استاندارد و مناسب هنرمندان تجسمی ندارد.

این مسئول ادامه داد: هنر و چیستی هنر همیشه مسئله فیلسوفان و نظریه پردازان علوم انسانی بوده و در این خصوص نظریه های متعددی مطرح شده که هر جریان فکری و هر جهان بینی از منظر خود به این پدیده شگفت و عجیب انسانی نگاه کرده و در مورد آن دغدغه ها و نگرشش رابیان کرده است. هنر از منظر جهان بینی دینی نیز بسیار مورد کند و کاو قرار گرفته و تلاشن نظریه پردازان این نگرش این بوده که به تعریفی از هنر دینی برسند.

هنرمند البرزی خاطر نشان کرد: حال اگر هنر علاوه بر دینی و اسلامی بودن انقلابی هم باشد با پدیده ای خاص تر روبرو می شویم. جریان های مختلف فکری انقلاب هم متاثر از نگاه خودشان به ابعاد مختلف هنر انقلابی سعی در ارائه خوانش خاص خود از هنر انقلاب داشته اند. این جریان های فکری با طرفدارانی که که داشته و به مرور پیدا کرده هر کدام در راستای نگرششان به هنر انقلابی هم بحث های نظری را راه انداخته اند و هم با همین نگرش آثاری تولید کرده اند. نخبه گرایی و عام گرایی و دیگر گرایش ها دلیل نگاه چند حزبی به هنر انقلابی است.

وی افزود: جشنواره ها و فراخوان ها دعوت و سفارش به هنرمندان هر رشته و بخش است که با موضوع و رویکردهای هر جشنواره آثاری را تولید کنند و با هم رقابت کنند. حتما برگزاری جشنواره هاو همایش ها در پویایی هنر انقلاب اثر گذار است و موجب می شود بخشی از ذهن هنرمندان به این مسئله مشغول باشد. ممکن است این تبدیل به دغدغه شود و وقتی هنرمند دغدغه ای پیدا کرد با تولید اثر هنری به برقراری این جریان کمک کند.

معاون فرهنگی حوزه هنری استان در پایان خاطر نشان کرد: فعالیت های حوزه هنری همواره در راستای هنر انقلابی در رشته های مختلف هنری است. هفته هنر که با شهادت شهید اوینی آغاز می شود و درطلیعه بهار برگزار می شود پیشنهادی است برای جاری بودن این حرکت در طول سال. البته اگر در فرازهای دیگر و فصل های دیگر سال هم به بهانه هایی به این مقوله پرداخت شود موجب محدود نشدنش به هفته هنر و این ایام خواهد شد و در همه روزهای سال ادامه خواهد داشت. حوزه هنری در این هفته به شکل منسجم و با تمام ظرفیت فعالیت می کند و پس از آن و در طول سال به فعالیت های خود با اهداف همسو با هنر انقلاب در رشته های گوناگون فعالیت می کند.

انتهای پیام /

مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی با بی‌توجهی شهرداری کرج خاک می‌خورد 2