یک‌شنبه 30 شهریور 1404

مصوبه کمیسیون تلفیق درباره «کاهش فروش اوراق مالی» و «تهاتر بدهی‌های دولت با نفت خام»

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
مصوبه کمیسیون تلفیق درباره «کاهش فروش اوراق مالی» و «تهاتر بدهی‌های دولت با نفت خام»

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه 1401 پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با تشریح آخرین مصوبات این کمیسیون، اظهار داشت: با مصوبه کمیسیون تلفیق دولت مکلف شد، در سال آینده در صورت افزایش منابع حاصل از فروش نفت و میعانات گازی، به همان میزان از سقف فروش اوراق اسلامی بکاهد.

وی افزود: همچنین در خصوص مدیریت نرخ ارز، دولت و دستگاه‌های موضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری مجازند منابع حاصل از فروش نفت را با نرخ سامانه معاملات الکترونیک (ETS) و حداکثر دو درصد زیر نرخ این سامانه برای تنظیم بازار ارز به فروش برسانند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1401 ادامه داد: همچنین با مصوبه کمیسیون، به وزارت نفت اختیار داده شد در سال آینده از محل افزایش ظرفیت پالایشگاه آبادان، تا سقف 265 میلیون یورو برای توسعه این مجموعه هزینه کند.

زارع همچنین از مصوبه دیگر این کمیسیون در خصوص تهاتر بدهی‌های دولت با نفت خام خبر داد و گفت: بر این اساس به دولت اجازه داده شد، در سال 1401 تا سقف 4.5 میلیارد یورو جهت پرداخت تعهدات خود به اشخاص حقیقی و حقوقی و نیز آبادانی و عمران کشور از محل تحویل نفت خام صادراتی به اشخاص، بدهی‌های خود را تسویه کند.

وی افزود: همچنین در صورت افزایش فروش نفت، دولت مجاز است تا سقف 5.5 میلیارد یورو در جهت تامین مسکن موردنیاز جامعه، رفع تنش‌های آبی، توسعه پتروپالایشگاه‌ها و بهره‌برداری از میادین مشترک، تامین مالی کند.

گفتنی است، جزئیات لایحه بودجه 1401 پس از اتمام بررسی در کمیسیون تلفیق در صحن مجلس بررسی و تعیین تکلیف خواهد شد.

انتهای پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید مجلس شورای اسلامی بودجه 1401 رحیم زارع نرخ ارز صادرات نفت کمیسیون تلفیق این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است