شنبه 3 آذر 1403

مطالبات دختران روی میزان تهران20/ خزعلی: باید بستر فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در جامعه برای بانوان فراهم بشود

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور یکشنبه 31 اردیبهشت‌ماه همزمان با میلاد حضرت معصومه (س) و روز دختر با حضور در استودیوی برنامه «تهران20» درباره اینکه مهمترین دغدغه دختران در شرایط کنونی چیست، اظهار کرد: ایجاد زمینه برای فعالیت‌های فرهنگی دختران یکی از مواردی است که زمینه بسیاری از موارد دیگر را برای آنان فراهم می‌کند. خیلی از مسائل...

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور یکشنبه 31 اردیبهشت‌ماه همزمان با میلاد حضرت معصومه (س) و روز دختر با حضور در استودیوی برنامه «تهران20» درباره اینکه مهمترین دغدغه دختران در شرایط کنونی چیست، اظهار کرد: ایجاد زمینه برای فعالیت‌های فرهنگی دختران یکی از مواردی است که زمینه بسیاری از موارد دیگر را برای آنان فراهم می‌کند. خیلی از مسائل کنونی نشات گرفته از نوع نگاه فرهنگی است و اگر بتوانیم اصلاحات فرهنگی ایجاد کنیم مشکلات اشتغال، ازدواج و رفاه دختران حل می‌شود.

خزعلی بیان کرد: تا کنون و بعد از انقلاب اسلامی و جاری شدن این نگاه امام خمینی (ره) در جامعه که زن‌ها را به میدان آورد و آنگونه که باید که ابزار نباشند زمینه را برای رشد آن‌ها فراهم کردند ما را جلو انداخت. اگر این نگاه‌های فرهنگی اصلاح بشود، بسیاری از معضلات حل خواهد شد.

معاون امور زنان و خانواده با بیان اینکه با این حال در بحث آموزش شکافت جنسیتی به نسبت بر طرف شده است، خاطرنشان کرد: در مسیولیت پذیری‌های زنان، مدیریت زنان و نقش آفرینی آنان در جامعه باید اصلاح فرهنگی داشته باشیم. یکی از کار‌هایی که در سفر‌های استانی به آن پرداختیم بحث شناسایی بستر‌های استان‌ها و کمبود‌های زیرساختی برای بانوان است؛ تا به مقدار وسع و بودجه دولت بتوانیم در هر استان برخی از مشکلات را حل کنیم.

وی بیان کرد: یکی از این مسائل ورزشگاه‌ها بوده است. در برخی از استان‌ها حتی ساعت تقسیم ساعات را بررسی می‌کنیم. بعضی از باشگاه‌ها حتی صرفا اختصاص به بانوان دارد. تلاش می‌کنیم باشگاه‌ها و پا‌رک‌های مختص بانوان تاسیس کنیم.

خزعلی افزود: ایجاد امید به آینده خوب و مطلوب و فراهم کردن شرایط کاری در ایجاد شرایط خوب و نشاط خیلی مهم است که با مهارت آموزی به دختران فراهم خواهد شد. یکی از کار‌های انجام شد در استان‌ها این است که دبیرستان‌ها را تجهیز کنیم تا کارآفرینی و تجهیزات آن را برای دختران فراهم کنند.

در ادامه سمیه حاج‌علی، قاری بین المللی و حافظ کل قرآن در خصوص مطالبات بانوان قاری اظهار کرد: توجه به فعالیت‌های قرآنی بانوان باتوجه به اینکه نقش تربیتی دارند و توجه به حوزه فرهنگی در آن نمود بارزی دارد. مهم‌ترین چالشی که الان با آن مواجه هستیم این است که با وجود اینکه تعداد بانوان قرآنی به لحاظ تعداد از آقایان بیشتر است و حدود 80 درصد از حافظان قرآن بانوان هستند، متاسفانه در حوزه‌های تصمیم گیری و کلان مدیریتی حضور کمرنگی دارند. حتی شاید در امور قرآنی این عدد صفر باشد.

خزعلی در جواب با بیان اینکه مهمترین معضل بانوان زیرساخت‌های فرهنگی اجتماعی است، عنوان کرد: این یک واقعیت است و از مطالبات جدی بانوان است که باتوجه به موقعیت‌ها و توانمندی‌هایی که دارند، در تصمیم گیری‌ها مشارکت داشته باشند. امیدواریم این فرهنگ در جامعه ما جا بیفتد. این باید در جامعه مردان توسعه و رسوخ پیدا کند؛ البته بخشی از این عدم حضور ممکن است به دلیل مشغله‌های خانه داری بانوان باشد.

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در آخرین دیدار با رهبری یکی از موارد مطرح شده از سوی ایشان این بود که خانم‌ها در تصمیم گیری‌های کلان مشارکت داشته باشند. امکانات دولت به صورت مساوی برای دختر و پسر وجود دارد، اما نگاه ویژه به دختران است. برای مثال برای نشاط دختران پارک بانوان تاسیس می‌کنیم. یا برای بازمانده از تحصیل‌های خانم در مناطق خاص که شرایط دسترسی به مدرسه را نداشتند، دولت در آن روستا‌ها خوابگاه برای دانش‌آموزان دختر ایجاد کند. همچنین اگر امکانش باشد وسیله نقلیه ایمنی را برای رفت و آمد دختران روستایی به مدارس مهیا کند.

در ادامه حدیثه پورهاشمی، عضو تیم ملی هاکی روی یخ بانوان در تماس تلفنی با برنامه تهران20 به بیان مشکلات ورزشکاران بانو پرداخت و گفت: ما مشکلاتی داریم که خداروشکر بخشی بعد از سفر حل شد، اما مشکل که همچنان باقی مانده این است که بانوان برای تهیه هزینه اعزام، بلیت، ویزا و تجهیزات ورزشی دچار مشکل هستند. اگر بودجه‌های بیشتری به ما تعلق بگیرد بیشتر نقش آفرینی جهانی خواهیم کرد. تیم ما بدون توجه و بودجه عازم مسابقات شد و کارمان این بود که برای پرچم بجنگیم. باتوجه به پتانسیلی که داشتیم اگر توجهی به ما بشود سال آینده برای قهرمانی و مدال می‌جنگیم.

خزعلی نیز در جواب بیان کرد: به شما بابت نائب قهرمانی تبریک می‌گویم. شما نشان دادید که توانمندی دختران ایران چقدر بالاست. خیلی از کشور‌های پیشرفته در مقابل دختران ما صفر بودند و آنعا 81 گل زدند. کسی فکر نمی‌کرد چنین نتایجی کسب کنید. واریزی اول برای تقدیر انجام شده است و بیشتر خواهد شد. در روز چهارشنبه از جانب معاونت زنان از ورزشکاران افتخار آفرین تقدیر خواهد شد. دختران ما با حفظ حجاب معرف زن ایرانی بودند و نشان دادند که با حفظ حجاب می‌شود جایگاه را حفظ کرد. در سال گذشته مدال کسب شده توسط دختران هم اندازه مدال‌های اقایان بود.

ملی‌پوش تیم هاکی روی یخ گفت: درک می‌کنم که بانوان برای ورزش کردن مسائلی در پیش دارند. اگر ممکن است باشگاه‌های ورزشی در مناطقی که دسترسی سخت دارند ایجاد بشود تا احساس خوب ورزش کردن برای اینکه دختران خودشان را بالا بکشند به وجود بیاید. بعضی مناطق دسترسی کم دارند و اگر به این توجه بشود قطعا اتفاقات بهتری را در آینده شاهد خواهیم بود.

خزعلی عنوان کرد: باید در مناطق محروم زمینه‌های ورزش را ایجاد کنیم. بستر ورزش همگانی در بسیاری از نقاط فراهم شده است و باید زمینه ورزش قهرمانی نیز فراهم بشود. بعضی از ورزش‌ها هزینه‌های زیادی دارد و دولت هم باید بخشی از این را حمایت کند. این رشته هزینه بالایی دارد و امیدواریم کمک‌های اعتباری دولت بیش از پیش بشود.

در بخش دیگری از برنامه «تهران20» مبینا ندایی دارنده مدال طلا غرب آسیا در رشته بدمینتون به بیان مطالبات بانوان در این حوزه پرداخت و گفت: مورد اول در اختیار گذاشتن بودجه بیشتر برای اعزام‌های برون مرزی به منظور بازی‌های بین المللی است تا دخترانی که می‌خواهند رنک خود را برای بازی‌های المپیک افزایش بدهند به خواسته خود برسند. من خودم تمام تلاشم را می‌کنم که سهمیه المپیک را کسب کنم و اگر می‌خواهم در مسابقات بین المللی شرکت کنم و بودجه زیادی لازم دارم. نکته دوم هم توجه بیشتر به قهرمانان و در اختیار گذاشتن تسهیلات ویژه در ورزش‌های حرفه‌ای و تقویت رسانه‌ای برای جذب حامیان مالی و اشتغال زایی برای آنان است.

خزعلی نیز در پاسخ تاکید کرد: اولین کسب سهمیه المپیک و پارالمپیک دختران ما در تیراندازی داشتند و این قابل تقدیر است. مسئله بودجه باید مورد توجه قرار بگیرد و اختصاص به خانم‌ها ندارد. سال گذشته توجه ویژه در برخی رشته‌ها مثل فوتبال به خانم‌ها شد. در فوتبال با هواپیمای اختصاصی به مسابقات رفتند و حتی کودک یکی از بازیکنان همراه او بود. رادیو ورزش خاص دختران راه اندازی شده است. مسئله استخدام ورزشکارانی که مدال جهانی می‌آورند به نتیجه رسیده است و اگر کسی به مشکل خورده باید پیگیری کند تا حل بشود.

حاج‌علی قاری قرآن نیز در پایان خاطرنشان کرد: دختران قرآنی ما پای کار فرهنگی هستند و علاقمند هستند تا در این حوزه فعال باشند. اما ما فضای لازم برای فعالیت نداریم. انشالله ما در حوزه امور زنان یک بخشی را برای فعالیت‌های قرآنی بانوان کشور داشته باشیم که از پراکندگی دربیاید و در حوزه ترویج فعالیت‌های قرآنی بهتر باشیم.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نیز در پایان خاطرنشان کرد:، چون ما ستادی هستیم بودجه ویژه‌ای برای برنامه‌های اجرایی نداریم، اما سیاست‌گذاری می‌توانیم بکنیم. کارگروهی هم داریم و می‌توانیم امور را با سیاست گذاری پیدا کنیم. قرارگاه دختران را از چند هفته پیش ایجاد کردیم و دستور به آن در استان‌ها دادیم. یکشنبه 31 اردیبهشت‌ماه در باغ کتاب دختران موضوعاتشان را در محضر ریاست جمهوری مطرح کردند. دعوت می‌کنیم در طرح ویترین دختران، بانوانی که در فضای مجازی هستند به ما کمک کنند.