مطهری: تعجیل در تصویب طرح صیانت متضرر شدن مردم را به دنبال دارد
یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، تعجیل در تصویب طرح صیانت از فضای مجازی را باعث متضرر شدن مردم دانست و گفت: شخصا با محدودسازی مخالف هستم و ما نمایندگان مجلس که به دنبال حفظ حقوق مردم هستیم باید دغدغههای کاربران و مشترکان که مردم هستند را مورد توجه قرار دهیم.
اردشیر مطهری در گفت وگو با ایسنا، درباره حواشی ایجاد شده در پی تصویب طرح صیانت از فضای مجازی بیان کرد: طرح صیانت از فضای مجازی برای بررسی به کمیسیون فرهنگی مجلس و کمیسیون مشترک ارجاع شد و با حضور نمایندگانی از دستگاههای اجرایی، حاکمیتی و بخشهای غیر دولتی، مراکز پژوهشی و نمایندگان حوزه قضایی در بیش از 1500 ساعت مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تغییرات متعدد در طرح را گویای این واقعیت دانست که طرح مذکور طرح جامعی نبوده است و خاطرنشان کرد: امروز با طرحی روبرو هستیم که حدود 70 درصد با طرح اولیه تغییر کرده است. این طرح در ابتدا 20 ماده، پس از آن 50 ماده و امروز 37 ماده دارد.
مطهری با بیان اینکه طبق مواد این طرح شبکه های خارجی باید ظرف چهار ماه در ایران دفتر ایجاد کنند و اگر این اقدام انجام نشود، پیام رسان های خارجی مسدود خواهند شد، تصریح کرد: به دلیل تحریمها، پیامرسانهای خارجی نمیتوانند در عرض چهار ماه دفتر مستقل در ایران ایجاد کنند که این مساله مسدود شدن آنها و تعطیلی کسب و کار مردم را به دنبال خواهد داشت.
وی تاکید کرد: شخصا با محدودسازی مخالف هستم و ما به عنوان نمایندگان مجلس که به دنبال حفظ حقوق مردم هستیم باید دغدغههای کاربران و مشترکان که مردم هستند را مورد توجه قرار دهیم. تعجیل در تصویب چنین طرحی متضرر شدن مردم را به دنبال خواهد داشت.
مطهری با بیان اینکه در شرایطی که به دلیل کرونا کسب و کارها در فضای مجازی گسترش یافته است، طرح صیانت از فضای مجازی لطمه جبران ناپذیری به مشاغل و کسب و کار خانگی مردم وارد خواهد کرد، گفت: در وضعیت کنونی که با مشکلات متعددی در حوزه کسب و کار مواجهه هستیم، ضرورتی ندارد که طرحی برای محدودسازی فضای مجازی که محل مناسبی برای برخی کسب و کارها است به اجرا گذارده شود.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه طی سال های گذشته شکل و سیاق کسب و کارها تغییر یافته، تصریح کرد: نباید با محدودسازی فضای فعالیت این بخش از کسب و کارها را با مشکل مواجه و مردم را متضرر کرد.
مطهری با اشاره به مراجعات متعددی که بیکاران به وی دارند، عنوان کرد: وقتی نمیتوانیم کاری برای مردم ایجاد کنیم چرا بستر خوداشتغالی را از آنها بگیریم؟ در فضای مبادلات و معاملات جهانی باید بتوان فعالیتها و مراودات را در این بستر و فضا شکل داد و نمیتوان و نباید فضا را محدود کرد.
نماینده مردم گرمسار و آرادان با ابراز نگرانی خود از خروج سرمایه های انسانی با اجرای این طرح تصریح کرد: سرمایههای انسانی با اجرای این طرح با خطر مواجه خواهد شد و میل به مهاجرت را در افرادی که در این حوزه در حال فعالیت هستند، افزایش میدهد.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه در سالهای آینده موضوعی با عنوان وضع محدودیت برای اینترنت وجود نخواهد داشت، گفت: تجربه ثابت کرده هیچ محدودیتی عمر طولانی نخواهد داشت و تصمیم افرادی که اکنون با طرحی مانند صیانت از فضای مجازی در تلاش برای محدود کردن دسترسیها در فضای اینترنت هستند جای تعجب دارد که جز تنش در جامعه و اتلاف وقت و دور شدن از اقدامات ایجابی ثمره دیگری ندارد.
مطهری سوابق تاریخی برخوردها و ممنوعیتها در گذشته را یادآور شد و افزود: برخورد با ویدئو، کاست و ماهواره نتوانست دسترسی مردم به این ابزارها را قطع کند و جز چالش بین مردم و مجریان قانون نتیجه ای به دنبال نداشت.
انتهای پیام