یک‌شنبه 4 آذر 1403

معاندین باید خیلی نادان باشند که علیه «سلام فرمانده» تبلیغات نکنند

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
معاندین باید خیلی نادان باشند که علیه «سلام فرمانده» تبلیغات نکنند

مصطفی مصلح زاده استاد دانشگاه و دبیر ستاد راهبردنگاری دهه پنجم سازمان بسیج اساتید کشور در گفت‌وگو با خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس با اشاره به موفقیت سرود «سلام فرمانده» گفت: در گذشته سرودهایی از این دست داشتیم ولی فرم اجرای آنها متفاوت بود، در سالیان اخیر تحولی در «سرودخوانی» به وجود آمده است بر همین اساس دو مدل جدید در این عرصه ایجاد شد؛ سرودهای همراه با تئاتر و خواندن سرود همراه با حرکات نمایشی.

وی فرم اجرای «سلام فرمانده» را یکی از دلایل موفقیت آن دانست و افزود: در سال‌های اخیر شاهد بودیم که تئاترهایی طراحی می شد و عده‌ای در حین اجرای آن سرود می خواندند، این مساله ابتکار خوبی بود اما مدلی که سلام فرمانده براساس آن سروده شد جذاب تراست؛ در این اثر هنری افرادی که سرود می خوانند حرکات نمایشی انجام می دهند این درحالی است که در مدل قبلی که تئاتر همراه با سرود بود حرکات نمایشی (احترام نظامی و...) صورت نمی‌گرفت.

این استاد دانشگاه گفت: فرم اجرای سلام فرمانده برای نوجوانان جذابیت زیادی دارد، از این مساله می توان به عنوان یکی از دلایل اقبال به این سرود نام برد.

مصلح زاده با اشاره به محتوای سرود سلام فرمانده تصریح کرد: کارهای بدیعی در متن این سرود انجام شده است مثلا از امام زمان (عج) به عنوان امام، نام نمی برد بلکه به عنوان فرمانده یاد می‌کند این مساله برای نوجوانان خیلی جذابیت دارد.

وی افزود: نوع کلمات استفاده شده در این سرود نظامی است، نوجوانان هم به این مسائل علاقه زیادی دارند مثلا بیشتر نوجوانان لباس نظامی دارند و..... از طرفی این سرود از کلمات بدیع و جذاب بهره می‌برد، شاهدیم در محتوای این سرود پارامترهای مهم فرهنگِ سیاسی مقاومت در نظر گرفته شده است.

این استاد دانشگاه با اشاره به ویژگی‌های برجسته «سلام فرمانده» گفت: در این سرود از امامت و ولایت فقیه سخن گفته شده، از طرفی تلاش کرده مساله امامت و ولایت را با اطاعت همراه کند که این موضوع یکی از پارامترهای اساسی فرهنگِ سیاسی است.

وی پررنگ بودن مفاهیم عاشورا و انتظار را از دیگر امتیازات این سرود دانست و افزود: فرهنگ عاشورا و شهادت، مقاومت در برابر سلطه گران را زنده کرده است؛ زمانی که گاندی در هندوستان از عاشورا صحبت می کند آن را الگویی برای خود می داند. شاهدیم علاوه بر فرهنگ عاشورا و شهادت از انتظار هم در این سرود نام برده می شود؛ فرهنگ انتظار مانع از منحرف و مایوس شدن مقاومت است. مصلح زاده تشریح کرد: همه پارامترهای مهم فرهنگ سیاسی مقاومت در این سرود جمع شده است، جذابیت های این اثر هنری موجبات جلب توجه نوجوانان را فراهم آورده که در نتیجه خطربسیار بزرگی برای سلطه گران دارد. کسانی که می خواهند نوجوانان را استحاله کنند نمی توانند بپذیرند سرودی با این محتوای غنی جوانان را در مسیری ضد سلطه لیبرالیسم قرار دهد.

وی افزود: رسانه های بیگانه باید خیلی نادان باشند تا علیه این سرود کار تبلیغاتی نکنند؛ حتما و حتما به هر شکل ممکن ضد این اثر هنری اقداماتی انجام خواهند داد. چرا که این سرود به دلیل فرم و محتوای جذابی که دارد نقش مهمی در فرهنگ سازی جامعه ایفا می کند و این مساله برای سلطه گران قابل تحمل نیست. 

مصلح زاده با بیان اینکه مستکبران استقبال جوانان از محتوای سرود و فرهنگسازی آن در جامعه را نمی توانند بپذیرند گفت: سلطه‌گران همه ابزارهای ممکن اعم از تمسخر و... را علیه این سرود به کار می‌گیرند تا مانع تاثیرگذاری این سرود بر جامعه شوند.

به گزارش فارس، اجتماع خانوادگی «سلام فرمانده» عصر امروز پنجشنبه ساعت 17 در ورزشگاه آزادی با حضور ابوذر روحی مداح اهل بیت (ع) برگزار می‌شود.

مهدی سلحشور، عبدالرضا هلالی، سیدرضا نریمانی و حسین طاهری، برای شرکت در اجتماع خانوادگی «سلام فرمانده» امروز در ورزشگاه آزادی حاضر خواهند شد.

درهای ورزشگاه آزادی برای شرکت در این اجتماع بزرگ از ساعت 15 به روی ثبت‌نام‌کنندگان باز خواهد شد.

انتهای پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید سرود سلام فرمانده مقاومت شهادت عاشورا این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است